Cara Menukar Nama AirPod anda

Earbud wayarles Apple, AirPods adalah salah satu pilihan Bluetooth paling popular yang terdapat di pasaran sekarang. Dipasangkan dengan mudah dengan mana-mana peranti Apple (dan bahkan yang lain), kualiti suara yang hebat, dan kegunaan menjadikan tunas kecil ini sebagai aksesori yang sempurna untuk mendengar dan berkomunikasi semasa dalam perjalanan.

Cara Menukar Nama AirPod anda

Terdapat banyak cara untuk menyesuaikan tetapan AirPod anda mengikut keinginan anda. Artikel ini memberi tumpuan kepada menukar nama AirPod, tetapi kami juga akan memberi anda beberapa petua dan trik untuk memanfaatkan earbud sepenuhnya. Mari selam masuk.

Perkara Yang Perlu Tahu

Sebelum menukar nama AirPod anda, mari kita tinjau terlebih dahulu beberapa maklumat yang mungkin perlu anda ketahui sebelum meneruskannya.

Secara lalai, earbud menampilkan nama dalam format berikut: AirPods (Nama Anda). Ini baik untuk kebanyakan pengguna, tetapi jika anda ingin menonjolkan telinga atau anda mempunyai beberapa pasangan, perubahan nama adalah suatu keharusan.

Anda mesti memasangkan AirPod anda terlebih dahulu ke peranti Apple. Sebilangan besar kawalan hanya boleh diakses pada produk Apple. Sekiranya anda sudah melakukannya, teruskan membaca. Tetapi, jika tidak, ikuti arahan berikut:

 1. Buka casing AirPod anda dan tahan butang di bahagian belakang.
 2. Apabila AirPod muncul di skrin anda, ketuk ‘Sambung.’
 3. AirPod anda akan disambungkan ke peranti Apple anda secara automatik.

Sudah tentu, anda boleh melakukan ini dengan Mac juga. Pergi ke ‘Preferences’, kemudian ‘Bluetooth’ dan akhirnya, tahan butang di bahagian belakang AirPod anda untuk berpasangan. Setelah dipasangkan, anda boleh menguruskan kawalan dan mengemas kini namanya.

Terdapat dua cara untuk menamakan semula AirPod - melalui iPhone / iPad anda atau melalui Mac. Bahagian berikut memberikan panduan langkah demi langkah untuk setiap kaedah.

Namakan semula AirPod Menggunakan iPhone atau iPad

Sekiranya AirPod anda dipasangkan ke peranti iOS, ikuti arahan berikut:

 1. Akses Tetapan pada iPad atau iPhone anda dan pilih Bluetooth. Hidupkan Bluetooth dan pasangkan AirPod dengan peranti anda.

 2. Cari AirPod anda di bawah Peranti Saya dan tekan ikon "i" di sebelah kanan.

 3. Ketik Nama di menu berikut dan ganti nama AirPods kepada apa sahaja yang anda mahukan. Tekan Selesai dan anda boleh pergi.

Sekiranya anda tidak melihat pilihan yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di atas, ini kerana AirPod anda tidak disambungkan pada masa ini. Buka casing dan cuba lagi. Sekiranya anda melihat ‘Terhubung’ di sebelah AirPod anda, mereka boleh pergi.

Namakan semula AirPod Menggunakan Mac

AirPod dipasangkan dengan sempurna dengan komputer Apple juga! Untuk panggilan persidangan, panggilan FaceTime, atau menikmati video, anda boleh menikmati tunas wayarles kecil dengan komputer anda. Sekiranya anda perlu mengemas kini nama AirPod anda, ikuti arahan ini untuk melakukannya di Mac:

 1. Klik pada ikon Apple di sudut kanan atas skrin utama Mac anda. Kemudian, klik ‘Keutamaan Sistem’.

 2. Klik pilihan Bluetooth. Hidupkan Bluetooth dan pasangkan AirPod dengan Mac anda.

 3. Navigasikan ke AirPod anda di bawah Peranti dan klik kanan untuk mendedahkan tetingkap pop timbul.

 4. Pilih Ganti Nama dan jangan ragu untuk kreatif dengan nama baru. Sahkan dengan mengklik Namakan semula sekali lagi.

Sekiranya pilihan untuk menamakan semula AirPod anda tidak muncul, itu kerana mereka tidak bersambung. Buka casing dan klik pada AirPods.

Petua dan Trik AirPods Berguna

Selain menukar namanya, ada beberapa peretasan lain untuk menyesuaikan tetapan AirPods mengikut pilihan anda.

Pilihan Ketik Dua Kali

Menu Bluetooth AirPods membolehkan anda mengubah pilihan ketik dua kali untuk setiap pod. Tetapan merangkumi:

 1. Beralih ke trek seterusnya atau sebelumnya
 2. Hentikan, jeda, atau mainkan audio, sama ada muzik, podcast, atau buku audio.
 3. Ketik dua kali untuk mencetuskan Siri dan gunakannya untuk mengawal suara atau menggunakan fungsi Siri lain

Cara Menukar Nama AirPod

Tetapan Mikrofon

Secara lalai, mikrofon AirPod secara automatik, jadi tidak masalah pod mana yang anda gunakan. Walau bagaimanapun, anda boleh menetapkannya ke Sentiasa Kanan / Sentiasa Kiri. Dengan cara ini hanya earbud yang dipilih bertindak sebagai mikrofon walaupun berada di dalam casing atau jauh dari telinga anda.

Pengesanan Telinga Auto

AirPod tahu bahawa mereka berada di telinga anda. Sekiranya anda mengeluarkannya, main semula berhenti atau berhenti secara automatik (apabila kedua-dua earbud dimatikan).

Melumpuhkan Pengesanan Telinga Automatik bermaksud audio akan terus dimainkan walaupun anda tidak memakai tunas. Sebaiknya simpan ciri ini sebagai lalai kerana ia membantu anda menjimatkan sedikit masa pakai bateri.

Cari AirPod Anda

Pada pandangan pertama, AirPod mungkin kelihatan seperti alat yang mudah hilang. Tetapi setelah anda mula menggunakannya, anda menyedari kemungkinan mereka jatuh tidak ada, walaupun anda berlari.

Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan "Cari iPhone Saya" untuk mencari earbud jika anda berjaya menggantinya, atau polong berakhir dengan tangan yang salah. Ini berfungsi dari iCloud.com atau aplikasi "Cari iPhone Saya".

Cara Menukar Nama AirPods

Hayat Bateri yang Lebih Baik

AirPod memberi anda jangka hayat bateri selama lima jam dengan sekali cas dan tidak memerlukan masa yang lama untuk mengecas semula. Tetapi jika anda ingin mengeluarkan lebih banyak jus, anda boleh menggunakan hanya satu putik sementara yang lain mengisi dan menukar apabila diperlukan.

Agar ini dapat berjalan dengan lancar, anda perlu memastikan mikrofon automatik dan pilihan pengesanan tetap aktif. Dan jangan risau, anda akan dapat mendengar suara stereo dengan satu AirPod.

Lampu Status Kes Mengecas

Lampu status di tengah casing pengisian AirPod diselaraskan warna. Dengan earbud di dalamnya, casing ini menunjukkan status caj AirPods.

Sekiranya kotak itu kosong, lampu akan menunjukkan status kes tersebut. Sebagai contoh, ambar menunjukkan kurang daripada satu caj penuh. Hijau, sebaliknya, menunjukkan cas penuh. Dan lampu yang berkelip bermaksud earbud siap disambungkan.

Kongsi Panggilan Telefon dan Muzik

Sangat mudah untuk berkongsi muzik dan panggilan telefon dengan AirPods. Anda hanya memberikan salah satu earbud kepada rakan atau ahli keluarga anda, dan itu sahaja.

Namun, hanya satu tunas yang dapat berfungsi sebagai mikrofon dalam satu masa.

Soalan Lazim

Kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab lebih banyak soalan anda yang sering ditanya mengenai Apple AirPods.

Bolehkah saya menamakan semula AirPod saya pada peranti Android?

Malangnya tidak. Walaupun banyak pengguna Android lebih suka menggunakan AirPod Apple, tidak mustahil untuk mengubah salah satu kawalan atau menyesuaikan tunas tanpa salah satu produk Apple yang disenaraikan di atas.

Bagaimana saya menetapkan semula AirPod saya?

Sekiranya anda mengalami masalah dengan AirPod anda, atau memberikannya kepada orang lain, anda boleh menetapkannya semula. Buka casing dan pergi ke Tetapan di iPhone anda. Ketik ‘Bluetooth’. Ketuk ikon ‘i’ di sebelah AirPod anda. Ketik ‘Lupakan Peranti’.

Potong Kawat

Berbanding dengan beberapa earbud tanpa wayar lain, AirPods menawarkan lebih banyak pilihan penyesuaian. Menukar nama memberikan sentuhan peribadi, tetapi pilihan ketik dua kali mungkin yang paling berguna. Walau bagaimana pun, sekarang anda sudah mengetahui semua muslihat untuk memanfaatkan AirPod anda dengan sebaik mungkin.

Adakah anda menggunakan AirPod untuk mendengar muzik, membuat panggilan, atau mendengar podcast? Kongsi pilihan anda dengan seluruh komuniti dalam komen di bawah.