Cara Mengubah Latar Belakang pada Echo Show

Latar belakang mungkin merupakan perkara pertama yang ingin anda ubah pada Echo Show anda. Bukan bahawa latar belakang lalai adalah buruk, tetapi kebanyakan orang ingin menambahkan sentuhan peribadi ke peranti mereka.

Cara Mengubah Latar Belakang pada Echo Show

Imej haiwan kesayangan dari Galeri anda atau grafik yang menarik, sangat mudah untuk menggunakan latar belakang yang berbeza untuk Echo Show anda. Tulisan ini memberi anda semua petua dan cara untuk melakukannya. Selain itu, kami telah menyertakan bahagian untuk menyesuaikan pembesar suara pintar dengan lebih banyak lagi dan memanfaatkan sepenuhnya kemampuannya.

Mengubah Latar Belakang melalui Aplikasi Alexa

Sekiranya anda ingin menggunakan foto yang ada di telefon pintar anda, cara terbaik untuk memuat naiknya ke Echo Show adalah melalui aplikasi Alexa. Dan mereka yang pernah bermain dengan pengaturan sebelumnya akan menemui kaedah berjalan-jalan di taman.

Langkah 1

Lancarkan aplikasi dan tekan ikon hamburger di sudut kiri atas skrin untuk mengakses lebih banyak menu. Ketik Tetapan dan kemudian pilih Tetapan Peranti untuk mendedahkan semua alat berkemampuan Alexa pada akaun anda.

Langkah 2

Lihat senarai dan pilih Echo Show anda dengan mengetuknya. Leret ke bawah menu tetapan Echo Show sehingga anda mencapai Latar Belakang Skrin Utama. Pilihannya mesti ada di tengah atau akhir senarai.

latar belakang

Langkah 3

Pilih salah satu foto dari Galeri atau Rol Kamera anda dan ubah saiznya untuk menampung layar pembesar suara pintar. Setelah selesai, tekan butang Upload dan latar belakang akan muncul di Echo Show anda.

tukar Latar belakang

Mengubah Latar Belakang melalui Echo Show

Amazon memberi anda pilihan untuk memilih gambar latar dari salah satu perkhidmatan yang disokong. Kaedah ini menggabungkan arahan suara dan tindakan di layar. Ini telah dicuba dan diuji di Echo Spot kecil dan Echo Show 5 yang lebih besar, tetapi tidak ada alasan ia tidak akan berfungsi pada Echo Show 10.1 generasi kedua.

Langkah 1

Akses Tetapan peranti dengan meleret ke bawah dari skrin utama. Anda juga dapat mengeluarkan perintah Alexa dan mengatakan: "Pergi ke tetapan".

menukar latar belakang pada rancangan gema

Langkah 2

Pilih Rumah & Jam, dan kemudian pilih hanya Jam. Apabila pilihan Foto Peribadi muncul di menu tetapan Jam, ketuk padanya dan kemudian pilih Latar Belakang.

pertunjukan gema

Langkah 3

Pilih salah satu perkhidmatan yang disokong dan pilih foto atau album yang ingin anda gunakan. Gambar akan muncul di latar belakang anda dalam sekejap dan anda mungkin mendapat pemberitahuan mengenai perubahan tersebut.

Catatan: Beberapa menu mungkin kelihatan berbeza berdasarkan model Echo Show yang anda miliki dan versi firmware. Walaupun begitu, kaedah untuk mengubah latar belakang hampir sama.

Perkara Yang Perlu Tahu

Selain Foto Peribadi, menu tetapan Jam menampilkan Fotografi, Moden, Main, Jam Terkini, dan Klasik. Setiap pilihan ini menawarkan konfigurasi berbeza yang dapat disesuaikan.

Sebagai contoh, gaya Klasik mempunyai lima permukaan jam dan latar belakang yang diberi nama: Kaleidoscope, Zen, Tekstur, Stellar, dan School House. Tidak kira yang anda pilih, latar belakang yang tersedia berpusing satu demi satu dan ada pilihan untuk memilih satu gambar sahaja. Inilah cara untuk melakukannya.

Leret untuk menampakkan jam dan ketuk ikon pensil untuk mengakses pilihan penyuntingan. Pilih Latar Belakang dan sapu gambar untuk mencari latar belakang yang ingin anda gunakan. Tekan tanda semak untuk memilih gambar dan anda boleh pergi.

Menyesuaikan Jam Wajah

Dari digital digital hingga analog klasik, Echo Show menampilkan pelbagai wajah jam agar sesuai dengan gaya dan citarasa apa pun. Untuk menukarnya, anda perlu mengetuk ikon pensel sekali lagi dan memilih pilihan Jam Wajah. Ketuk pada jam yang anda mahu untuk menandakannya dan anda boleh memilih untuk memaparkan tarikh dari menu yang sama.

Salah satu jam paling keren, reka bentuk yang disebut Orbit, adalah dalam kategori Playful. Anda mendapat tanda jam yang biasa dan terdapat tiga planet kecil yang bergerak sepanjang masa. Planet terbesar menandakan jam, medium selama beberapa minit, dan terkecil selama beberapa saat.

Cara Memperibadikan Skrin Utama Echo Show

Kad Utama pada rancangan Echo anda adalah widget atau maklumat yang ditunjukkan oleh pembesar suara pintar di samping waktu. Terdapat tujuh Kad Rumah: Cuaca, Acara Akan Datang, Singgah, dan Pemberitahuan, untuk beberapa nama.

Untuk mengakses kad dan membuat pilihan, geser ke bawah dari skrin utama dan ketuk Tetapan. Pilih menu Rumah & Jam dan kemudian ketuk Kad Utama. Pilih kad yang ingin anda gunakan dan anda juga boleh mengubah kekerapan penampilannya. Mereka boleh terus berada di layar atau berputar apabila ada maklumat baru.

Selain itu, Echo Show dan Echo Spot menampilkan Night Mode. Ini sangat berguna jika anda menggunakan peranti di bilik tidur anda kerana tidak perlu mengubah kecerahan secara manual. Navigasi ke menu Rumah & Jam, pilih Mod Malam, dan kemudian ketuk pada Jam Malam untuk mengaktifkannya. Menu yang sama juga membolehkan anda mengatur jadual Mode Malam.

Latar Belakang Berlimpah

Seperti yang anda lihat, mengubah latar belakang di Echo Show adalah satu-satunya cara untuk menjadikan alat lebih peribadi. Dan semasa anda menggunakannya, jangan teragak-agak untuk memilih Kad Rumah yang anda perlukan untuk menetapkan jam muka yang keren. Penyesuaian ini mungkin kecil, tetapi dapat meningkatkan pengalaman pengguna anda.

Foto apa yang anda mahu gunakan sebagai latar belakang? Muka jam Echo Show mana yang menjadi kegemaran anda? Kongsi pilihan anda dengan komuniti TechJunkie yang lain di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found