Cara Mengubah Matlamat Kalori Anda di iPhone

Aplikasi Apple Watch Activity memudahkan anda mengawasi kalori yang anda bakar setiap hari. Ia secara automatik menggerakkan matlamat setiap minggu, membantu anda menurunkan kalori tambahan. Mencapai matlamat yang ditentukan pasti akan membuat anda bangga, tetapi ada pengguna yang sukar untuk mengikuti langkah yang ditentukan oleh aplikasi ini.

Cara Mengubah Matlamat Kalori Anda di iPhone

Dalam beberapa kes, jumlah kalori sasaran mungkin berlipat ganda dari satu minggu ke minggu yang lain. Ini adalah motivasi tambahan jika anda menjalani diet dan senaman yang ketat. Tetapi itu tidak dapat dicapai untuk semua orang. Menetapkan matlamat yang terlalu bercita-cita tinggi boleh menjadi bumerang dan membuat anda tidak menggunakan aplikasi sama sekali.

Nasib baik, menyesuaikan matlamat kalori mengikut pilihan anda adalah mudah. Teruskan membaca untuk mengetahui cara memanfaatkan sepenuhnya ciri aplikasi ini.

Menukar Matlamat Kalori

Aplikasi Kegiatan membolehkan anda mengubah hanya tujuan Pindah, sementara Berdiri dan Latihan satu tetap seperti apa adanya. Cincin Gerakkan gol (berwarna merah) menunjukkan jumlah kalori yang telah anda habiskan hingga titik tertentu dalam sehari. Kaunter menunjukkan kalori aktif, yang bermaksud yang anda buang dengan bergerak.

Untuk mengubah tujuan harian, lancarkan aplikasi Activity (di iWatch), pilih cincin, tekan ke skrin dan pilih Change Move Goal. Ketuk ikon tambah atau tolak untuk mengurangkan atau menambah bilangan sasaran matlamat Pindah anda. Tekan Kemas kini setelah anda selesa dengan nombor tersebut. Itu sahaja - anda telah menukar matlamat.

menukar matlamat kalori pada iPhone

Catatan: Ini berlaku untuk tujuan harian, bukan matlamat mingguan, walaupun jumlah mingguan mencerminkan perubahan.

Jejak Pencapaian Anda

Di dalam aplikasi Activity, anda dapat melihat prestasi anda dan melihat sejauh mana anda mencapai matlamat. Ciri ini tersedia di iWatch dan iPhone anda. Aplikasi iPhone agak unggul kerana membolehkan anda melihat kemajuan bulanan anda. Inilah cara anda mengakses statistik:

saya tengok

Ketik untuk membuka aplikasi Aktiviti dan sapu ke bawah dengan jari atau mahkota iWatch. Tingkap menunjukkan kemajuan anda untuk setiap aktiviti. Anda dapat melihat peratusan, kalori, atau - dalam kes tujuan Latihan dan Berdiri - minit dan jam. Menu juga menampilkan waktu aktiviti puncak dan semuanya diselaraskan warna: merah untuk Move, hijau untuk Latihan, dan biru untuk Stand.

cara menukar matlamat kalori di iphone

IWatch juga menampilkan ringkasan mingguan pada hari Isnin. Ini membolehkan anda memeriksa sejauh mana Anda pergi minggu sebelumnya dan fitur ini dapat diakses dalam beberapa ketukan (tepatnya, anda perlu ketuk, tekan, dan ketuk). Setelah melancarkan aplikasi Activity, tekan ke layar untuk masuk ke menu dan pilih Ringkasan Mingguan.

iPhone

Seperti yang dinyatakan, anda dapat melihat kemajuan selama sebulan penuh di iPhone anda. Cukup buka aplikasi Aktiviti dan pilih Sejarah (sebelah kiri bawah tetingkap). Untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai setiap hari, ketuk tarikh dalam kalendar. Sekiranya anda telah bersenam pada hari tertentu, titik hijau kecil akan muncul di sebelahnya.

Dengan ini, anda juga boleh mendapatkan statistik tambahan mengenai rutin senaman anda dari tab Latihan. Statistik ini berbeza berdasarkan rutin anda. Sebagai contoh, laluan akan ditunjukkan jika anda berlari, mendaki, berbasikal, atau berenang di perairan terbuka.

Cara Mengubah Matlamat Kalori Anda

Pemberitahuan dan Peringatan

Ingat untuk berdiri boleh menjadi cabaran pada hari yang sibuk. Aplikasi Aktiviti ada untuk mendorong anda turun dari kerusi setiap jam. Ini juga memberitahu anda jika anda ketinggalan dari tujuan.

Lancarkan aplikasi Apple Watch, pilih Jam Tangan Saya, dan tekan Activity. Anda dapat menetapkan beberapa jenis peringatan dan pemberitahuan. Dengan Peringatan Berdiri, anda akan mendapat pemberitahuan jika anda duduk lebih dari 50 minit. Coaching Harian membantu anda memenuhi matlamat dan cabaran aktiviti. Akhirnya, Penyelesaian Matlamat memberikan usaha anda sebaik sahaja anda mencapai satu matlamat.

matlamat kalori di iphone

Melihat Anugerah dan Perkongsian

Melihat sekilas anugerah aplikasi Activity anda yang terkini dapat membuat keajaiban motivasi anda. Pada iPhone anda, ketik aplikasi Aktiviti dan pilih ikon bintang di bahagian bawah untuk mengakses tab Penghargaan. Sekarang anda boleh menekan mana-mana simbol Anugerah untuk melihat apa yang diwakilinya. Anugerah yang dicapai berwarna, sementara yang belum anda capai berwarna hitam dan kelabu.

Memenuhi dan memperluas matlamat anda memberi anda beberapa hak membual. Anda dapat menyimpan gambar dari aplikasi Activity (di iPhone) dan kemudian membagikannya di media sosial. Ikuti jalan berikut untuk melakukannya:

Aplikasi Aktiviti> Sejarah> Pilih Hari> butang Kongsi> Simpan Gambar

Lari, Forrest, Lari

Kemungkinan anda menghabiskan sebahagian besar minggu kerja dalam keadaan tidak aktif. Ini tidak membahayakan kesihatan anda, dan keadaan menjadi lebih teruk jika anda tidak kerap bersenam.

Sejujurnya, mencari motivasi untuk bangun dan boleh menjadi cabaran. Tetapi desakan dari anda iWatch mungkin cukup untuk mendorong anda berdiri dan sekurang-kurangnya bergerak sedikit di pejabat. Anda tidak pernah tahu, anda boleh terpikat dan mula mengejar anugerah aplikasi Aktiviti.

Ingatlah untuk menetapkan matlamat kalori mengikut pilihan anda. Apabila anda menyesuaikan aplikasinya agar sesuai dengan keperluan anda, anda cenderung untuk tidak melepaskan tabiat baru anda yang hebat.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found