Cara Menukar Bass pada Airpod

Salah satu perkara terbaik mengenai AirPod adalah anda dapat menyesuaikan pengalaman anda sendiri. Anda boleh mendengarkan muzik bila-bila masa anda mahu sambil bebas melakukan tugas-tugas lain, tetapi bukan itu sahaja. Anda juga boleh menyesuaikan suara, bass, akustik, dll.

Cara Menukar Bass pada Airpod

Pengguna baru kadang-kadang tidak tahu bagaimana mengubah tetapan, atau mereka bahkan tidak mengetahui semua perkara yang dapat mereka lakukan dengan AirPod mereka. Ramai orang ingin menukar bass, tetapi mereka tidak pasti bagaimana melakukannya. Sama ada anda ingin menaikkan atau menurunkan bass, panduan kami dapat membantu anda.

Masalah dengan Bass

Orang biasanya ingin menambah bass pada AirPod mereka kerana mereka merasakan bahawa ia tidak sekeras yang mereka fikirkan sepatutnya. Ia sering berlaku dengan fon telinga Bluetooth. Fon telinga Bluetooth mempunyai banyak kelebihan, dan jauh lebih praktikal daripada fon telinga biasa, tetapi ini adalah salah satu kelemahannya.

Pengilang sedang berusaha, dan bass akan bertambah baik pada versi yang akan datang. Ini adalah kelemahan kecil, dan banyak orang bahkan tidak menyedarinya. Walau bagaimanapun, jika anda mengenal pasti kepala bas, kami akan menerangkan kepada anda cara melakukannya untuk meningkatkan pengalaman keseluruhan anda.

cara menukar bass pada airpod

Hidupkan Bass Booster

Salah satu perkara pertama yang harus anda lakukan ialah menghidupkan penggalak bass jika anda belum melakukannya. Pergi ke tetapan Muzik pada iPhone anda dan kemudian ke bahagian Main balik. Dari sana, masukkan bahagian EQ. Sekiranya anda menghadapi masalah dengan bass, bahagian EQ anda mungkin tidak aktif.

Anda harus menghidupkannya dan kemudian tekan Bass Booster yang merupakan salah satu pilihan pertama pada menu. Ini akan meningkatkan pengalaman mendengar anda dengan ketara. Sebilangan besar pengguna mendapati ini mencukupi, dan mereka tidak perlu melakukan perkara lain.

Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa ini hanya akan meningkatkan bass semasa anda mendengar muzik yang anda muat turun dalam aplikasi Muzik. Malangnya, pilihan ini tidak akan membantu apabila anda menggunakan YouTube, Muzik Google Play atau laman web lain.

menukar bass pada airpod

Cuba Petua Earbud Silikon

Mungkin AirPod anda tidak sesuai dengan telinga anda. Beberapa orang mendapati bahawa mereka dapat meningkatkan bass dengan ketara dengan menekan AirPods sedikit lebih dalam di telinga mereka. Itu boleh membuat perbezaan besar. Sudah tentu, jika anda menggunakan AirPod anda di khalayak ramai, anda tidak boleh melakukannya sepanjang masa. Terdapat cara lain untuk memasang AirPod dekat dengan telinga anda.

Anda boleh mendapatkan petua earbud silikon di Amazon, mereka sangat murah, tetapi mereka boleh menjadi penukar permainan. Pada mulanya, mungkin aneh untuk memakainya, tetapi anda akan terbiasa dengan mereka. Mereka dapat meningkatkan pengalaman muzik anda secara keseluruhan sehingga anda ingin anda menjumpainya lebih awal.

Banyak orang yang mempunyai masalah dengan bass, menganggap ini sebagai penyelesaian yang paling berkesan. Mungkin AirPod tidak sesuai dengan telinga anda, tetapi jangan risau kerana jawapannya hanya dengan satu klik sahaja. Petua earbud silikon sangat selesa, dan anda akan lupa bahawa anda memakainya.

Petua earbud silikon adalah penyelesaian yang sangat baik untuk orang yang berjuang untuk mengekalkan AirPod mereka. Sebilangan orang mengatakan bahawa AirPod mereka terus jatuh, tidak kira apa yang mereka lakukan. Sebab yang paling mungkin adalah bentuk telinga mereka yang spesifik, tetapi sekarang ada jalan keluar untuk itu.

Tetapan AirPods

Oleh kerana anda berada di sini, mari kita terokai beberapa tetapan AirPod lain juga. Adakah anda tahu bahawa anda boleh menukar nama AirPod anda dan menamakannya, misalnya AirPods Jessica? Cukup keren, bukan?

Terdapat juga pengesanan telinga automatik, yang bermaksud bahawa AirPod dapat merasakan sama ada di telinga anda atau tidak. Sekiranya mereka jatuh atau anda mengeluarkannya tetapi terlupa untuk mematikan muzik, muzik akan berhenti secara automatik. Apabila anda mengaktifkannya semula, muzik akan disambung semula. Sudah tentu, anda tidak perlu menggunakan pilihan tersebut jika anda tidak menyukainya.

Anda boleh memilih sama ada anda mahu mikrofon berada di sebelah kiri atau kanan. Sebilangan orang lebih suka membuat panggilan di satu pihak, atau mereka percaya bahawa mereka mempunyai pendengaran yang lebih baik di pihak itu. Itulah sebabnya Apple membolehkan anda menyesuaikan pengalaman anda.

Isu Kecil atau Sesuatu Yang Lain

Sebilangan besar pengguna mendapati bahawa kaedah di atas cukup untuk meningkatkan pengalaman mereka. Bass mungkin tidak sempurna, tetapi sama sekali tidak buruk Dengan mempertimbangkan semua ciri lain yang dimiliki AirPods, kami percaya bahawa ini hanyalah masalah kecil.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar meminati muzik dan bass penting bagi anda, anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan earbud lain. Jangan ragu untuk berkongsi ciri nombor satu yang anda cari di earbud. Kami ingin mendengar pendapat anda di bahagian komen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found