Bagaimana Mengubah Warna Titik Gema Anda?

Setiap peranti Amazon Echo mempunyai palet warna yang berubah bergantung pada keadaan peranti itu sendiri.

Bagaimana Mengubah Warna Titik Gema Anda?

Anda mungkin pernah melihat Echo Dot anda menjadi biru ketika menghidupkannya, atau hijau jika telefon pintar yang disambungkan menerima panggilan telefon. Tetapi, adakah cara untuk mengubah warna ini secara manual?

Kebenaran telah diberitahu, tidak ada, tidak tanpa mempengaruhi keadaan peranti. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin menukar warna, anda harus menjalankan perintah yang berbeza.

Artikel ini akan menerangkan maksud setiap warna dan bagaimana membuatnya kelihatan.

Apa Di Sebalik Warna Echo Dot?

Amazon menetapkan warna peranti Echo Dot anda untuk memberi amaran kepada anda mengenai keadaan tertentu atau status peranti. Mengganggu lampu bersepadu ini memerlukan kepakaran teknologi yang besar, oleh itu, lebih baik membiarkannya.

Namun, ada baiknya mengetahui apa yang diwakili oleh setiap warna, kerana ini membuat anda lebih mengetahui status peranti anda. Terdapat tujuh warna yang berbeza di Amazon Alexa.

  1. Biru - Warna lalai yang muncul semasa anda menghidupkan peranti atau menghidupkan sambungan wayarles anda.
  2. Ungu - Warna ini muncul jika peranti gagal menyambung ke rangkaian Wi-Fi. Anda juga boleh mengaktifkannya secara manual dengan menetapkan Echo Dot ke mod "Jangan Ganggu". Gunakan perintah "Alexa, Jangan Ganggu", dan peranti akan berubah menjadi ungu.
  3. Jingga - Ini adalah warna persediaan. Ia stabil apabila peranti berjaya disambungkan ke Wi-Fi. Walau bagaimanapun, jika ia berkelip atau meluncur, peranti masih menyambung.
  4. Merah - Lampu ini bermaksud mikrofon diredam. Alexa tidak akan mendengar anda atau mendaftarkan arahan anda. Gunakan butang "Bisukan mikrofon" pada Echo Dot agar warna merah muncul.
  5. Kuning - Warna kuning memberitahu anda bahawa anda mempunyai mesej baru pada peranti anda.
  6. Hijau - Apabila seseorang memanggil anda, cincin cahaya akan bertukar menjadi hijau.
  7. Putih - Sekiranya anda menukar kelantangan peranti anda, lampu pada peranti akan bersinar putih terang.

Sekiranya anda benar-benar mahu menukar warna Echo Dot anda, anda boleh melakukannya dengan membuat peranti anda bertindak balas terhadap situasi yang ditunjukkan di atas. Sebaliknya, ini hanyalah penyelesaian sementara yang tidak menyelesaikan masalah sepenuhnya.

amazon echo dot

Perbezaan Antara Pulsing dan Lampu Pepejal

Sekarang setelah anda mengetahui erti warna Echo Dot yang berbeza, anda harus tahu bahawa beberapa warna juga boleh menjadi padat dan berdenyut.

Dalam kebanyakan kes, cahaya berdenyut warna tertentu menunjukkan keadaan yang sama sekali berbeza daripada cahaya padat warna itu. Oleh itu, perhatikan cincin cahaya anda untuk melihat perbezaan ini.

Ambil warna biru, misalnya. Lampu biru berputar bermaksud bahawa peranti ini hanya dapat dinyalakan, sementara lampu biru yang padat bermaksud bahawa peranti itu hidup dan siap untuk didengarkan. Semasa bercakap, anda akan melihat corak bercakap muncul di gelang cahaya semasa anda bercakap. Ini adalah Alexa mendaftarkan arahan anda.

Perkara yang sama berlaku untuk hijau - lampu hijau berputar di cincin cahaya bermaksud anda sedang membuat panggilan. Itu tidak sama dengan lampu hijau yang stabil yang bermaksud bahawa panggilan masuk.

Sekiranya anda tidak melihat cahaya pada cincin cahaya Echo Dot anda, anda tidak perlu risau. Ini biasanya bermaksud bahawa peranti berada dalam mod rehat, menunggu arahan anda. Ia akan kembali ke keadaan biasa sebaik sahaja anda menjalankan arahan "Alexa ...".

titik gema

Menukar Warna Secara Manual? Mungkin di masa hadapan

Oleh kerana tidak ada cara yang baik untuk menukar warna pada Echo Dot anda secara manual, anda hanya boleh berharap untuk kemas kini yang akan datang sekiranya ini mungkin berlaku. Namun, seperti sekarang, tidak ada petunjuk dari Amazon bahawa mereka mempertimbangkan fitur ini.

Sekiranya anda benar-benar menikmati warna yang berbeza pada Echo Dot anda, anda boleh menukarnya secara manual untuk menunjukkan keadaan tertentu. Sebagai contoh, jika anda mahu cincin cahaya kelihatan dibaca, tekan sahaja butang "Bisukan".

Mengapa anda mahu menukar warna Echo Dot? Adakah anda fikir ia akan dapat dilaksanakan pada masa akan datang? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.