Cara Mengubah Keadaan Kasut di StockX

Sekiranya anda mempunyai sepasang kasut di rumah yang ingin anda jual, StockX adalah tempat yang bagus untuk mencuba. Syarikat menegaskan bahawa setiap pasangan yang mereka terima diperiksa dan disahkan dengan teliti.

Cara Mengubah Keadaan Kasut di StockX

Secara semula jadi, ini bermaksud penjual harus memeriksa kasut sebelum menghantarnya juga. Dan kerana StockX hanya menerima kasut mati, keterangan anda mengenai keadaan kasut mestilah seratus peratus tepat.

Sekiranya anda menjualnya melalui StockX, mereka harus sempurna. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan maksudnya dengan tepat dan apa yang diharapkan sekiranya anda tidak mengikuti garis panduan StockX.

Peraturan StockX Mengenai Keadaan Kasut

Deadstock atau "DS" adalah satu-satunya jenis kasut yang diterima oleh StockX. Tetapi itu boleh menjadi jangka panjang bergantung pada siapa yang anda tanyakan.

Itulah sebabnya StockX mempunyai tafsiran mereka sendiri. Menurut StockX, sneakers deadstock adalah jenama baru dan tidak pernah dipakai sebelumnya. Ini semua mengenai keaslian kerana terdapat banyak kasut mewah palsu yang dijual dalam talian.

Sebilangan besar kasut deadstock mempunyai item tambahan yang disertakan dengan kasut tersebut. Perkara seperti tali kasut terlintas di fikiran. Apa sahaja yang ada dalam bungkusan asal mesti ada. StockX akan menerima kasut yang sudah diikat, dengan syarat tidak menunjukkan tanda-tanda kehausan.

Beberapa kelemahan yang boleh diterima adalah perubahan warna kecil yang sama sekali tidak dapat dikawal. Perkara ini dapat diterima terutamanya jika kasut sneaker berusia lebih dari lima tahun, dan tanda-tanda penuaan diharapkan.

Sneakers Deadstock mesti dimasukkan ke dalam kotak asalnya. Tidak masalah jika anda menjumpai kotak kasut dari pengeluar yang sama, ia harus sesuai dengan ukuran dan model kasut yang anda jual.

Kotak kasut boleh memiliki penyok kecil, tetapi air mata dan tanda kerosakan yang lebih ketara akan mengakibatkan StockX menolak kasut sama sekali.

Tukar Keadaan Kasut di StockX

Sekiranya Anda Melanggar Peraturan

StockX menjangkakan kasut yang anda jual benar-benar sempurna. Ini kerana jika anda menggunakan StockX untuk menjualnya, itu tersirat.

Namun, tidak semua orang akan mengambil serius peraturan sneakers StockX deadstock, dan mereka mungkin akan cuba menghantar sepasang kasut terpakai kepada mereka.

Bayaran penghantaran yang terlibat dengan pengembalian adalah astronomi, tetapi masih berlaku. Walaupun anda menghabiskan cukup banyak masa dan usaha untuk membungkus kasut dengan garis panduan StockX, jika kasut anda tidak sesuai dengan standardnya, kasut itu akan ditolak.

Tetapi adakah kemungkinan kesan untuk menghantar sepasang kasut yang tidak mati? StockX mendakwa bahawa mereka mungkin mengenakan bayaran perkhidmatan sehingga 15% jika anda menghantar sepasang kasut terpakai kepada mereka.

Juga, dan ini penting, StockX tidak mempunyai kewajipan undang-undang untuk menghantar anda kembali item yang tidak mematuhi peraturan mereka. Sekiranya orang cuba menghantar kasut palsu melalui laman web mereka, mereka mungkin juga menghubungi pihak berkuasa.

StockX juga boleh menghukum pengguna yang tidak menghantar kasut tepat pada waktunya atau tidak membungkusnya dengan betul. Langkah-langkah ini semuanya bertujuan mempercepat penghantaran bagi pembeli.

SahamX

Kasut B-Grade di StockX

StockX juga mempunyai koleksi kecil kasut kelas B di laman web mereka. Mungkin ada yang berpendapat bahawa ini bermaksud palsu atau terpakai, tetapi tidak ada yang berkaitan dengan StockX.

Artinya, mereka memiliki beberapa sepasang kasut yang dilepaskan melalui gerai kedai. Mereka sama seperti kasut kasut mewah lain di laman web, tetapi kerana ia dibeli oleh penjual di kedai, mereka dikelaskan sebagai kelas B.

Harganya sepadan dengan klasifikasi, dan kasut ini sering kali lebih murah daripada doppelganger yang dibeli di kedai runcit.

Sekiranya anda menjual sneaker kelas B di StockX, pastikan anda memasukkan klasifikasi gred B di bar carian. StockX akan meminta anda mengesahkan pilihan anda sebelum meneruskan.

Keadaan Kasut di StockX

Hanya yang Terbaik dari StockX

Oleh kerana StockX hanya membenarkan kasut mati di laman web mereka, tidak perlu penerangan tambahan mengenai keadaan kasut. Yang penting ialah penjual memahami apa makna deadstock bagi StockX. Sekiranya kasut yang anda cuba jual telah dipakai sebelumnya, StockX bukanlah pasaran terbaik untuk mereka. Tetapi jika anda mempunyai sepasang kasut yang dibeli di outlet rasmi, anda boleh melayari laman web ini dan melihat apakah mereka memakainya di koleksi kelas B edisi terhad mereka.

Adakah anda pernah membeli atau menjual kasut dari StockX? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.