Cara Menukar Crosshair di Valorant

Valorant bukan permainan FPS satu-ukuran-sesuai-semua dan juga pilihan penyesuaiannya. Salah satu cara Riot memastikan pemain mempunyai semua alat yang diperlukan untuk memenangi perlawanan mereka adalah melalui penyesuaian silang rambut.

Cara Menukar Crosshair di Valorant

Dalam permainan seperti ini di mana ketepatan yang tepat dapat menunjukkan perbezaan antara bertahan dalam pertandingan atau mengalami kekalahan yang memalukan, anda harus memiliki persimpangan kanan yang tepat untuk pertandingan anda.

Ketahui dengan tepat bagaimana mengakses menu penyesuaian crosshair anda dan apa maksud pilihan ini untuk merancang crosshair yang akan membantu mengubah arah anda.

Cara Mengubah Crosshair di Valorant

Pilihan penyesuaian Crosshair tersedia untuk semua pemain pada bila-bila masa dalam permainan, walaupun semasa anda sedang dalam pertandingan. Untuk mengakses menu penyesuaian, periksa langkah-langkah di bawah:

 1. Tekan kekunci '' ESC '' atau ikon roda gigi di sudut atas skrin.

 2. Pergi ke '' Tetapan. ''

 3. Pilih tab yang bertuliskan "Crosshair."

Setelah anda berada di menu, Riot memberi anda pelbagai pilihan penyesuaian untuk dipilih. Walaupun banyak pemain baru boleh memilih pilihan tertentu untuk alasan kosmetik, susunan rambut silang anda dapat membuat perbezaan ketika anda berada dalam pertandingan.

Pilihan Crosshair

Terdapat pelbagai pilihan yang terdapat di menu crosshair. Anda juga dapat melihat gambaran visual rambut silang semasa anda membuat perubahan. Beberapa kategori yang boleh anda ubah termasuk:

1. Warna

Anda mungkin memilih warna rambut silang anda untuk tujuan estetik, tetapi ingat bahawa ia juga mesti memenuhi tujuan. Pastikan bahawa anda memilih warna yang muncul di layar tidak kira latar belakangnya. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah melupakan rambut silang anda kerana ia tidak cukup terang.

Gunakan menu lungsur turun untuk berpusing antara warna dan pilih yang paling sesuai untuk anda.

2. Garis besar

Bahagian ini merujuk kepada sempadan di sekitar salib. Anda boleh menukarnya "Hidup" atau "Mati" jika anda tidak mahu melihat sempadan hitam lalai di sekitar salib. Sekiranya anda jenis yang suka memastikan sempadan rambut silang mereka kuat dan bangga, anda juga boleh menggunakan bar gelangsar untuk mengubah ketebalan dan ketebalan garis besar.

3. Pusat Dot

Adakah "X" atau "Dot" menandakan tempat? Sekiranya anda perlu mengetahui dengan tepat di mana gambar anda mendarat dengan penunjuk visual, anda boleh menghidupkan atau mematikan ciri ini atau mengubah ketebalan titik menggunakan bar gelangsar.

4. Garisan Dalaman

Tetapan garis dalam mengubah penampilan fizikal crosshair anda. Anda boleh bermain dengan gelangsar untuk mengubah panjang dan jarak serta kelegapan untuk membuat rambut salib yang sesuai untuk gaya permainan anda. Tetapan ini juga membolehkan anda menetapkan jarak dari crosshair bermula dari pusat untuk pemain yang memerlukan sedikit ruang untuk membidik.

5. Pilihan Tambahan

Semasa anda bermain dengan slaid crosshair, anda mungkin melihat beberapa pilihan yang mungkin memerlukan penjelasan lebih lanjut. Berikut adalah gambaran keseluruhan ringkas mengenai setiap ciri:

Pudar Crosshair Dengan Kesalahan Menembak

Adakah anda pengguna senjata automatik yang berpendapat bahawa rambut silang itu mengganggu dengan setiap tangkapan berterusan? Pilihan ini membolehkan rambut silang pudar dengan api berterusan dan muncul semula semasa anda berhenti mengambil gambar.

Ramai pemain berpendapat bahawa ciri ini tidak diperlukan dan mematikannya, tetapi jika anda perlu melihat bahawa garis atas pudar, ini adalah ciri untuk anda.

Tunjukkan Crosshair Pemain Spectated

Menukar ciri ini membolehkan anda melihat persilangan pemain lain semasa anda berada dalam mod tontonan. Sekiranya anda mahukan paparan yang tidak terganggu, matikan ciri ini dan satu-satunya salib rambut yang pernah anda lihat adalah milik anda.

Ralat Pergerakan / Tembak

Ketepatan adalah segala-galanya dalam permainan seperti Valorant tetapi bergerak dan melepaskan tembakan berterusan dapat menurunkan ketepatan yang diperjuangkan oleh setiap pemain. Kedua-dua ciri ini dapat membantu memberi gambaran visual kepada pemain tentang bagaimana faktor-faktor ini mempengaruhi ketepatan mereka.

Contohnya, apabila anda telah "menghidupkan kesalahan" dihidupkan dan anda berada di sebelah kanan, garis luar kelihatan seperti mengembang ke luar seolah-olah titik-titik itu pecah dan terkena arah masing-masing. Garis dalam, bagaimanapun, tetap.

Sebaliknya, jika anda menembak senjata, dan kedua garis dalam dan luar mengembang ke luar, ini menunjukkan kepada pemain bahawa kawasan sasaran tidak tepat dengan tembakan berulang.

Mengaktifkan kedua-dua ciri ralat ini membolehkan pemain melihat betapa tepatnya tembakan mereka seperti yang dilambangkan oleh pergerakan silang yang berterusan. Walaupun ini adalah ciri berguna untuk pemain baru dan tidak berpengalaman, kebanyakan cenderung mematikannya untuk mengurangkan kekacauan visual kerana mereka memperoleh lebih banyak pengalaman.

Cara Menukar Crosshair dalam Valorant menjadi Titik

Anda boleh menambahkan titik ke tengah rambut silang dalam menu. Untuk mengaksesnya, ikuti langkah-langkah di bawah:

 • Pergi ke menu Tetapan melalui kekunci '' ESC ''.

 • Pilih pilihan Crosshair dari tab di bahagian atas skrin.

 • Tekan butang "Hidup" untuk mengaktifkan titik tengah di bahagian silang.

 • Tukar ketebalan titik dengan menggunakan bar gelangsar yang berlabel, "Ketebalan Pusat Dot." (pilihan)

Warna titik sesuai dengan warna keseluruhan crosshair. Anda boleh menukar warna rambut silang menggunakan menu lungsur di bahagian atas skrin.

Cara Menukar Ukuran Crosshair di Valorant

Tajuk Inner dan Outer Line dalam menu sesuai dengan ukuran crosshair. Untuk menuju ke menu crosshair, lihat langkah-langkah berikut:

 • Tekan kekunci '' ESC '' untuk membuka menu lungsur.

 • Pilih '' Tetapan. ''

 • Pilih '' Crosshair '' dari pilihan tab yang terletak berhampiran bahagian atas skrin.

 • Tatal ke bawah sehingga anda sampai ke tajuk '' Inner Line ''.

 • Luncurkan bilah ke kiri dan ke kanan untuk menukar ukuran rambut silang.

Bagaimana Mengubah Jurang Crosshair di Valorant

Untuk mengubah jarak di celah silang rambut, pergi ke menu crosshair yang terletak di bawah Tetapan dalam permainan. Tatal ke bawah sehingga anda sampai ke segmen Inner Lines dari menu. Anda mencari gelangsar yang bertuliskan, "Inner Line Offset."

Jangan lupa untuk melihat gambar di atas menu semasa anda bermain dengan tetapan sehingga anda mendapat garis tepat seperti yang anda mahukan.

Cara Mengubah Shotgun Crosshair di Valorant

Banyak pemain Valorant yang berteriak kerana kemampuan untuk menyesuaikan crosshair senapang dan Riot memberi reaksi baik. Pembangun memang mengatakan bahawa mereka merancang untuk menawarkan lebih banyak ciri crosshair yang dapat disesuaikan pada masa akan datang.

Sayangnya, pada Kemas kini 2.04, ciri ini masih tidak tersedia untuk pemain yang menggunakan senapang.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Mengambil Tangkapan Layar Crosshair Valorant?

Salah satu cara yang paling umum untuk mengambil tangkapan layar di Valorant adalah menekan butang "Windows" dan "PrintScreen" pada masa yang sama. Anda boleh mendapatkan tangkapan skrin anda di folder Gambar anda.

Kaedah lain untuk mengambil tangkapan skrin termasuk:

• Menekan '' Windows + Shift + S ''

• Menekan butang ‘‘ Print Screen ’’ dan menempelkan gambar ke aplikasi Cat

• Menekan '' Alt + F1 '' pada masa yang sama (Nvidia GeForce Experience)

• Gunakan bar Permainan ATAU tekan '' Windows + ALT + PrintScreen '' (PRTSCN)

Sebelum anda mencuba salah satu kaedah ini, pastikan bahawa anda mempunyai gambar yang tepat dari rambut salib yang ingin anda tangkap. Sekiranya anda ingin mengambil gambar anda, salah satu tempat terbaik untuk melakukannya adalah di menu crosshair kerana anda tidak perlu risau tentang pertempuran semasa melakukannya.

Sebaliknya, jika anda mahukan tangkapan skrin crosshair pemain lain, anda perlu melakukan beberapa perkara:

• Pastikan bahawa "Spectated Player's Crosshair" diaktifkan dalam tetapan crosshair anda

• Tunggu sehingga anda dikeluarkan dari pertandingan dan layar anda memasuki Mod Penonton

Apakah Tetapan Crosshair Valorant?

Anda boleh menyesuaikan tetapan crosshair untuk kebanyakan senjata kecuali senapang patah, buat masa ini. Itu termasuk warna, saiz, kelegapan, dan titik tengah. Tetapan crosshair juga membolehkan anda mengaktifkan pelbagai ciri seperti crosshair pudar dan melihat crosshair pemain lain semasa berada dalam Spectator Mode.

Akses tetapan penyesuaian crosshair permainan dengan menekan kekunci '' ESC '' atau ikon roda gigi di sudut atas skrin. Pergi ke Tetapan dan kemudian tab Crosshair untuk melihat pilihan anda.

Bagaimana Anda Mendapatkan Crosshair yang Baik di Valorant?

Adakah terdapat perkara seperti "crosshair" yang baik? Jawapannya mungkin "tidak," itulah sebabnya Riot memberi anda banyak pilihan. Anda boleh mendapatkan contoh tetapan crosshair yang digunakan pemain tingkat atas ketika mereka bermain Valorant tetapi mengambilnya dengan sedikit garam. Apa yang berfungsi untuk pemain lain tidak semestinya menjamin permainan yang sempurna untuk anda.

Juga, ingat bahawa tetapan crosshair pemain lain mungkin kelihatan berbeza di skrin anda. Ini semua mengenai resolusi paparan. Oleh itu, sebelum anda mengatur rambut silang mata anda untuk meniru pemain atau pemain kegemaran anda, ingatlah bahawa apa yang anda lihat mungkin tidak semestinya seperti yang mereka lakukan.

Menyiapkan Crosshair yang Sempurna

Riot mempunyai banyak tetapan crosshair untuk membantu anda bermain perlawanan terbaik anda di Valorant, tetapi ia hanya sebaik yang anda izinkan. Sekiranya anda memerlukan rambut silang yang memakan lebih banyak ruang skrin atau tidak dapat melihat titik tengah, lakukan apa yang perlu anda lakukan untuk memastikan ketepatan anda sendiri - walaupun itu bukan pilihan yang popular.

Tetapan ini ada untuk anda dan bukan untuk khalayak penonton anda. Oleh itu, kendalikan ketepatan anda dan pastikan anda mempunyai tetapan crosshair yang sesuai dengan gaya permainan anda.

Apakah kombinasi tetapan crosshair kegemaran anda? Adakah anda meniru pemain lain atau merancang pemain anda sendiri? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.