Cara Mengubah Nama Epik Anda (2021)

Epic Games telah menyaksikan ledakan populariti dalam beberapa tahun kebelakangan ini, menarik banyak perhatian sejak dipopulerkan permainan video hitnya Fortnite. Akibatnya, kini terdapat akaun Epik yang lebih aktif daripada sebelumnya, dan akaun yang lebih aktif bermaksud lebih banyak pertukaran nama. Sekiranya anda juga ingin mengubah nama paparan anda di Epic Games, yang merangkumi Fortnite, artikel ini akan memberikan arahan yang jelas tentang cara melakukannya.

Cara Mengubah Nama Epik Anda (2021)

Mengesahkan E-mel

Terdapat beberapa tetapan yang berkaitan dengan akaun Permainan Epik anda yang tidak dapat anda ubah sampai anda mengesahkan e-mel / akaun anda untuk tujuan keselamatan. Nama paparan adalah salah satu daripadanya. Melihat sama ada anda telah mengesahkannya atau tidak tidak sukar untuk dilakukan:

 1. Pergi ke halaman utama Epic Games.
 2. Sekiranya anda belum log masuk, klik pada butang "Log In" di sudut kanan atas dan masukkan maklumat masuk anda. Apabila anda sudah bersedia, klik "Log Masuk".
 3. Setelah log masuk, butang "Log In" akan diubah dengan butang yang serupa, kali ini dengan nama Epik anda sebagai labelnya. Arahkan kursor ke atas untuk melihat pilihan tambahan.

  Permainan epik berlegar

 4. Pilih "Akaun".
 5. Ini akan membawa anda ke "Maklumat peribadi". Sekiranya e-mel anda tidak disahkan, akan ada pemberitahuan dengan pautan hiper di atasnya. Klik pada pautan untuk meminta e-mel dari mana anda dapat mengesahkan akaun anda.

  Tidak disahkan

 6. Anda akan menerima e-mel dengan cepat. Apabila anda melakukannya, buka dan klik pada butang "Sahkan e-mel anda". Sebagai alternatif, anda boleh membuka pautan yang disediakan tepat di bawah butang.

  Sahkan akaun Epic

 7. Pautan membawa anda ke skrin "terima kasih". Klik "Teruskan."

  Mel mengesahkan

Tukar Nama Paparan

Sekarang setelah anda mengesahkan akaun Permainan Epik anda, anda dapat menukar nama paparan anda dengan sangat mudah:

 1. Arahkan kursor ke butang dengan nama Epik anda dan klik pada "Akaun". Sekiranya anda tidak log masuk, lakukannya terlebih dahulu.
 2. Pilihan "Nama Paparan" adalah yang pertama dalam senarai. Oleh kerana anda kini dapat mengeditnya, ubah ke nama yang anda inginkan dan tekan Enter.

  Maklumat peribadi

 3. Tetingkap baru berwarna merah akan muncul tepat di bawah kotak centang nama paparan, meminta anda mengesahkan bahawa anda ingin menukar nama paparan. Untuk melakukan ini, ketik semula nama paparan baru anda di kotak teks baru.

  Taip semula nama paparan

 4. Sekiranya anda baik-baik saja kerana tidak dapat menukar nama paparan dalam dua minggu ke depan, tandai kotak.
 5. Klik pada butang "Confirm" berwarna merah.

Nama Pengguna vs Nama Paparan

Banyak permainan video hari ini memberi anda pilihan untuk memiliki nama tayangan yang berbeza daripada nama pengguna anda, yang boleh menjadi sumber kekeliruan. Permainan epik adalah antara studio permainan video yang kurang membingungkan ketika berkaitan dengan ini; nama pengguna anda untuk log masuk akan selalu menjadi e-mel anda. Pastikan bahawa apabila anda menukar nama paparan anda, anda ingat bahawa e-mel anda akan selalu menjadi yang anda gunakan untuk log masuk. Berhati-hatilah, kerana ruang untuk menukar nama paparan anda dan e-mel pengguna anda terletak betul-betul bersebelahan!

Tetapan Lain Dalam Akaun Epik Anda

Kawalan ibu bapa

Sekiranya anda bimbang dengan aktiviti dalam talian anak anda, anda harus mempertimbangkan untuk mengaktifkan kawalan ibu bapa. Tetapan kawalan ibu bapa terletak berhampiran bahagian bawah tab "Umum" tetapan akaun Epik. Klik "Hidupkan Kawalan Ibu Bapa" untuk mengaktifkan tetapan ini.

Kawalan ibu bapa

Semasa mengaktifkannya untuk pertama kalinya, Epic akan meminta anda memasukkan kod PIN enam digit baru yang akan berfungsi sebagai kata laluan. Dengan set pilihan ini, anda dapat mengelakkan anak anda membeli sesuatu yang tidak sesuai dengan usia. Ia bahkan membolehkan anda memilih sistem penilaian sehingga anda dapat membuat sekatan berdasarkan tahap penilaian.

Pertukaran Kata Laluan

Sekiranya anda memiliki akaun Epic dan ingin menukar kata laluan anda, pergi ke tab "Kata Laluan & Keselamatan" dalam tetapan akaun anda. Yang anda perlukan hanyalah kata laluan semasa dan kata kunci baru yang anda mahukan (dua kali untuk memastikan anda tidak salah mengetiknya). Namun, ingatlah bahawa ada peraturan yang harus Anda ikuti, yang dapat dilihat di sebelah kanan.

Tukar kata laluan

Pengesahan Dua Faktor

Sekiranya anda bimbangkan keselamatan akaun anda, anda boleh mendapatkannya lebih jauh dengan telefon atau e-mel anda. Anda boleh mendapatkan tetapan pengesahan dua faktor di tab "Kata Laluan & Keselamatan".

Klik pada "Enable Authenticator App" untuk melihat dengan tepat bagaimana anda boleh mengaktifkan pengesahan dua faktor, melainkan anda mahu melakukannya melalui e-mel. Ketika diklik, "Aktifkan Pengesahan E-mel" akan mengirimkan kod keselamatan ke e-mel anda, yang kemudian anda perlu masukkan di kotak teks "Kod Keselamatan".

Pengesahan e-mel

Permainan Dihidupkan

Seperti yang anda lihat, menukar nama akaun Epik sangat mudah. Jangan lupa bahawa anda tidak boleh menukar kata laluan anda menjadi yang lama, dan jika anda ingin menukar nama pengguna sekali lagi, anda mesti menunggu sekurang-kurangnya dua minggu.

Apakah beberapa nama akaun Epik terbaik yang pernah anda lihat? Bagaimana dengan yang paling lucu? Beritahu kami dalam komen.