Cara Mengubah Episod di HBO Max

HBO Max telah menjadi salah satu perkhidmatan streaming yang paling popular. Selain menawarkan pelbagai rancangan TV dan filem, ia juga menawarkan kandungan asli yang sangat disukai oleh banyak orang. Namun, jika anda menonton rancangan TV tetapi ingin melangkau episod tertentu, anda mungkin dapat melihat kemampuan untuk melonjak ke depan tidak begitu mudah.

Cara Mengubah Episod di HBO Max

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mengubah episod dalam HBO Max, jangan cari lagi. Artikel ini akan menunjukkan cara melakukannya di beberapa platform. Sebagai tambahan, kami akan menawarkan petua untuk meningkatkan pengalaman anda dengan platform streaming yang agak baru ini.

Cara Mengubah Episode di HBO Max di Firestick

Firestick adalah salah satu daripada beberapa peranti penstriman yang menyokong HBO Max. Sekiranya anda belum memilikinya, anda sentiasa boleh memuat turun aplikasi HBO Max dari kedai aplikasi Fire TV.

Sekiranya anda sudah menikmati HBO Max di Firestick anda, tetapi anda tidak pasti cara mengubah episodnya, ikuti langkah-langkah di bawah:

  1. Pada alat kawalan jauh anda, ketik butang kembali.

  2. Anda akan keluar dari episod yang anda tonton pada masa ini dan akan diarahkan ke halaman rancangan TV.

Anda kini boleh melihat-lihat musim dan melompat ke episod lain yang ingin anda tonton.

Cara Mengubah Episod di HBO Max di Apple TV

HBO Max juga terdapat di Apple TV. Sekiranya anda menonton rancangan TV anda di Apple TV, tetapi salah satu episod anda membosankan atau anda sudah melihatnya, anda boleh menukarnya dengan episod yang lain.

Ikuti langkah-langkah ini untuk menukar episod dalam HBO Max di Apple TV:

  1. Semasa menonton episod, ketuk butang menu di alat kawalan jauh Apple TV anda.

  2. Tukar antara musim dan pilih episod yang ingin anda tonton.

Cara Mengubah Episode di HBO Max pada Peranti Roku

Roku adalah pemain media lain yang menyokong HBO Max. Dengan menggunakan alat kawalan jauh Roku, anda dapat menavigasi musim dan episod rancangan TV kegemaran anda dengan mudah.

Berikut adalah langkah-langkah untuk melakukannya:

  1. Semasa episod, ketik butang kembali pada alat kawalan jauh Roku anda.

  2. Anda akan diarahkan ke halaman di mana anda boleh menggunakan anak panah pada alat kawalan jauh anda untuk beralih antara musim dan memilih episod yang ingin anda tonton.

Cara Menukar Episode di HBO Max pada PC

Sekiranya anda menggunakan PC, tetapi anda tidak pasti cara mengubah episod di HBO Max, jangan risau. Dengan hanya satu klik, anda boleh kembali ke menu dan memilih episod yang ingin anda tonton.

  1. Pergi ke "Terus Menonton", klik tajuk musim ini, kemudian klik tajuk sekali lagi tepat di atas nama episod.

  2. Dengan menggunakan kursor anda, tatal ke bawah untuk mencari episod yang ingin anda tonton.

Cara Mengubah Episode di HBO Max pada iPhone atau Android

HBO Max mempunyai versi mudah alih yang tersedia untuk iPhone dan Android. Terlepas dari mana satu dari dua yang Anda gunakan, mengubah episod adalah sama.

  1. Ketuk tajuk rancangan di "Terus Menonton".

  2. Kemudian ketik tajuk sekali lagi. tatal ke bawah cari episod yang ingin anda tonton.

Bersantai Dengan HBO Max

Sebagai salah satu perkhidmatan yang paling biasa digunakan, HBO Max menawarkan banyak kandungan yang dapat anda nikmati. Oleh kerana agak baru, sebilangan pengguna melaporkan tidak menemui cara untuk mengubah episod yang mereka tonton. Kami harap kami dapat menunjukkan kepada anda cara mengubahnya dan menjelaskan mengapa pilihan tersebut tidak berfungsi, serta memberikan kemungkinan penyelesaian.

Adakah anda menggunakan HBO Max? Adakah anda lebih suka menggunakannya di telefon, TV, atau komputer anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.