Cara Menambah Cap Tarikh / Masa ke Foto di iPhone

Sama ada anda perlu membuat alibi atau mengingat memori anda, lebih baik melihat data yang dicap langsung pada foto. Malangnya, Apple tidak mempunyai cap waktu terbina dalam untuk foto di iPhone atau iPad.

Cara Menambah Cap Tarikh / Masa ke Foto di iPhone

Itu bukan akhir cerita, dengan menambahkan cap tarikh dan masa pada foto iPhone anda. Terdapat beberapa aplikasi yang dapat membantu anda dalam prosesnya. Sebilangan aplikasi ini percuma sementara yang lain dibayar dan menawarkan lebih banyak ciri.

Cara Menambah Cap Waktu - Gunakan Aplikasi

Sekiranya anda lebih suka melihat maklumat anda dicap terus pada foto anda, berikut adalah beberapa aplikasi yang boleh anda cuba. Masing-masing akan menjadi sedikit berbeza, tetapi tujuan keseluruhan masa dan tarikh mencetak gambar anda akan tercapai.

Kami telah menyediakan beberapa langkah panduan, jadi pertimbangkan pilihan mana yang paling mudah untuk anda beroperasi dengan cepat dan cekap.

Aplikasi PhotoMarks dengan harga - $ 4,99

Walaupun aplikasi ini tidak percuma, aplikasi ini dinilai tinggi di App Store, terutamanya kerana mesra pengguna. Aplikasi ini akan membolehkan anda memetakan gambar anda dengan pelbagai nota. Aplikasi ini juga membolehkan anda menghantar terus ke platform rangkaian sosial kegemaran anda, melakukan pelbagai langkah tambahan ketika anda ingin berkongsi kenangan khas dengan keluarga yang jauh.

Photomark dibuat untuk mempermudah tanda air pada foto anda untuk memberi perlindungan kepada foto anda. Ini sangat berguna jika anda seorang pereka web atau sebaliknya hanya mahu meletakkan tanda air untuk melindungi foto anda daripada digunakan di laman web dan media sosial tanpa kebenaran anda.

Perlu diingat: PhotoMarks hanya tersedia pada peranti yang mempunyai iOS 9.0 atau lebih baru.

Langkah 1 - Bayar dan Muat turun

Pertama, bayar dan pasang PhotoMarks dari Apple App Store.

Langkah 2 - Tambahkan Setem

Seterusnya, muatkan gambar dari telefon anda dan ketuk ikon Teks. Selain itu, anda juga dapat mengambil foto baru dan mengetuk Teks dari pratonton.

Mengetuk ikon Teks membolehkan anda menambah cap waktu / tarikh, serta menyesuaikan cap. Anda mungkin mahu bermain-main dengan beberapa pilihan untuk melihat yang paling sesuai untuk foto anda, atau untuk membagikannya dengan yang lain! Pilihan penyesuaian mungkin merangkumi:

  • Kedudukan
  • Putaran
  • Skala
  • Fon
  • Warna
  • Ketelusan
  • Kesan khas

Aplikasi DateStamper untuk iPhone - Percuma

Sekiranya anda lebih suka mencuba aplikasi percuma atau ingin mencuba beberapa aplikasi berbeza sebelum membuat pilihan terakhir, anda mungkin ingin melihat DateStamper.

Tersedia untuk iOS 10.0 dan yang lebih baru, ia membolehkan stamping secara pukal. Ia juga menggunakan penyuntingan yang tidak merosakkan, yang bermaksud anda selalu dapat kembali ke foto asal anda.

Langkah 1 - Pasang Aplikasi pada iPhone Anda

Pertama, pergi ke App Store dan muat turun DateStamper. Pasang pada iPhone anda dan berikan semua kebenaran yang diperlukan.

Langkah 2 - Setem Foto anda dengan Tarikh dan Masa

Sekarang masanya untuk mencap gambar anda dengan masa dan tarikh. Pilih satu foto atau keseluruhan album untuk digunakan. Anda juga mungkin ingin menggunakan pemalam aplikasi yang membolehkan anda menerapkan cap langsung dari aplikasi kamera anda, semasa anda mengambil gambar.

Anda boleh memperibadikan setem dengan pilihan warna, fon, saiz, dan kedudukan. Selain itu, anda juga dapat mengedit cap waktu / tarikh yang sudah diterapkan pada foto.

Kamera Cap Masa untuk iPhone - Percuma

Sekiranya anda mahukan akses ke pelbagai pilihan pemperibadian, anda boleh mendapatkannya dengan aplikasi Cap Waktu. Percuma untuk memasang tetapi mungkin memerlukan pembelian dalam aplikasi untuk mengakses beberapa ciri di luar ciri penetapan waktu / tarikh asas.

Sekiranya anda mempunyai iOS 8.0 atau lebih baru, anda mungkin ingin mencuba aplikasi bergaya ini.

Langkah 1 - Pasang Aplikasi pada iPhone Anda

Pertama, cari dan muat turun Cap Waktu dari App Store. Pasang aplikasi seperti yang diarahkan dan izinkan kebenaran untuk aplikasi ini mengakses peranti anda.

Langkah 2 - Peribadikan dan Terapkan Setem

Sekarang anda mempunyai aplikasinya, inilah masanya untuk mencopot foto anda. Anda akan mempunyai pilihan untuk memilih dari pelbagai jenis reka bentuk setem, jadi luangkan masa untuk meninjau dan melihat pilihan anda. Anda mungkin mahu memperibadikan cap anda sesuai dengan aktiviti yang ditunjukkan dalam foto seperti makanan, bersenam, atau mencatat.

Selain itu, aplikasi ini membolehkan anda mengubah waktu secara manual dan bukan sekadar membaca metadata dari foto. Anda juga boleh menggunakan cap tarikh untuk beberapa foto menggunakan aplikasi ini.

Aplikasi Auto Stamper untuk iPhone dan iPad - $ 4,99

Auto Stamper membolehkan anda mengesan pelbagai peristiwa penting dengan aplikasi cap yang mudah digunakan. Aplikasi ini membolehkan anda membuat segala macam catatan yang diperibadikan pada foto anda, tetapi tidak percuma. Namun, jika anda mempunyai iOS 8.0 atau lebih baru dan ingin mencubanya, lihat langkah-langkah di bawah.

Langkah 1 - Pasang Aplikasi pada iPhone atau iPad anda

Pertama, pergi ke App Store dan muat turun Auto Stamper. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda perlu membayar sedikit untuk menggunakan aplikasi ini.

Ikuti arahan pemasangan untuk memulakan dan berikan kebenaran yang diperlukan agar aplikasi mengakses fail iPhone anda.

Langkah 2 - Tetapkan Parameter Setem Anda

Seterusnya, sediakan cap foto anda. Secara automatik memasukkan tarikh dan waktu semasa seperti yang tertera di telefon anda, tetapi anda juga dapat menambahkan cap tambahan ke dalam foto yang sama. Anda boleh menambah tiga jenis tanda air yang lain: Lokasi GPS, teks tandatangan, dan logo.

Selain itu, anda juga dapat menyesuaikan cap anda dengan memilih posisi, ukuran, fon, warna, dan kelegapan untuk setiap cap. Anda boleh menambahkan cap acara dalam pelbagai gaya fon di satu sisi, sambil dengan lembut mencantumkan tarikh di bahagian lain dari foto - aplikasi ini benar-benar membolehkan anda menyesuaikan pengalaman! Apabila anda selesai, ciri Langsung akan memberi anda pratonton foto dengan cap anda yang disesuaikan.

Timestamp Basic Basic - Pilihan "Percuma & Mudah"

Sekiranya anda mencari pilihan cap waktu asas percuma, tanpa repot, ini adalah aplikasi untuk anda. Anda boleh memuat turunnya dari Apple App Store tanpa sebarang bayaran dan mendapatkan cap masa pada foto anda dengan serta-merta.

Langkah 1 - Muat turun dari App Store

Ketik ‘Dapatkan’ dan ikuti arahan pengesahan iCloud (Cap Jari, ID Wajah, atau kata laluan) kemudian izinkan kebenaran anda. Aplikasi ini akan meminta izin untuk mengakses foto, kamera, dan lokasi GPS anda.

Anda boleh menolaknya untuk melacak lokasi anda tetapi tidak akan berfungsi tanpa akses ke foto dan kamera anda.

Langkah 2 - Ambil Gambar Anda

Yang mesti anda lakukan untuk memulakan adalah mengambil gambar anda. Sekiranya anda menolak akses ke lokasi GPS, anda mungkin perlu mengemas kini zon waktu anda tetapi anda hanya perlu melakukannya sekali sahaja. Untuk membuat ini:

  • Ketik ikon jam di sudut kiri bawah dan tatal ke pilihan masa / tarikh semasa anda.

Langkah 3 - Akses Foto Cap Masa di Aplikasi Foto anda

Perkara yang hebat mengenai aplikasi ini ialah secara automatik mencatat masa gambar anda dan memasukkannya ke dalam aplikasi Foto. Tidak ada yang perlu anda lakukan. Aplikasi Timestamp Camera Basic bertindak seperti kamera dalaman telefon anda.

Memuat turun aplikasi pihak ketiga tidak selalu menyenangkan, terutamanya untuk sesuatu yang semudah cap waktu. Setiap pilihan yang disenaraikan dalam artikel ini cukup mudah digunakan dan berfungsi dengan baik.