Marco Polo: Cara Menukar Penapis Anda

Sejak mula mendapat tarikan pada tahun 2016, Marco Polo telah menjadi salah satu aplikasi sosial yang paling popular dan berkembang pesat di seluruh dunia. Aplikasi ini menggabungkan semua ciri terbaik Snapchat dan FaceTime untuk memberi anda pesanan video langsung lengkap dengan penapis yang menyeronokkan dan cara menarik lain untuk meningkatkan imej anda.

Marco Polo: Cara Menukar Penapis Anda

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana memanfaatkan sepenuhnya aplikasi Marco Polo anda, maka jangan cari lagi. Kami akan menunjukkan kepada anda cara mengakses penapis dan ciri penyuntingan video yang pasti akan memeriahkan perbualan anda yang seterusnya.

Menambah Penapis

Mencari penapis gambar adalah mudah. Cukup buka perbualan Marco Polo dan leret ke kiri atau kanan pada gambar anda untuk menukar penapis. Anda boleh memilih dari yang berikut:

  • Semula jadi - Ini adalah asas anda. Kadang-kadang sederhana lebih baik.
  • Seni Pop - Dinamakan dengan warna-warna cerah dan garis-garis jelas yang kami sukai dengan buku komik, penapis ini bertujuan untuk memberi kami sedikit pop. Walaupun tidak meniru Andy Warhol, ia mencuci muka dengan warna putih yang bermaksud anda tidak memerlukan alat solek.

  • Amerika - Rasa patriotik? Penapis Amerika adalah kegemaran penulis ini. Ini menangkap warna chunked dan pseudo-pointillism yang mungkin anda harapkan dari saringan Pop Art, hanya dengan tema merah, putih, dan biru.

  • Penglihatan malam - Cuba penapis ini dengan ringan dan anda mungkin tidak akan banyak melihatnya. Tetapi keluar pada waktu malam (atau cari almari di suatu tempat) dan anda akan melihat diri anda baik-baik saja. Ini bukan inframerah mewah, tetapi ia akan menyelesaikannya.

  • Lakaran - Penapis ini membuat anda kelihatan seperti sedang dilukis - sederhana dan ringkas. Ia juga berfungsi dengan baik, dan kesannya agak sejuk apabila dilihat dalam keadaan bergerak.

  • Toon - Sudah tentu seperti kartun. Sekurang-kurangnya itulah idea, tetapi sebenarnya anda kelihatan sangat berkilau dan agak kabur.

  • Bintang filem - Penapis hitam dan putih ini merangkumi asrama hitam yang pudar untuk memberi anda getaran "Saya siap untuk merapatkan diri saya".

Pilih penapis sebelum anda memulakan, atau ubah penapis semasa anda berbual untuk memastikan perkara menarik.

Pilihan Penyuntingan

Penapis bukan satu-satunya pilihan anda untuk meningkatkan perbualan video anda. Anda juga dapat menambahkan teks dan gambar pada gambar anda, sebelum atau semasa video.

Teks

Untuk menambahkan teks ke gambar anda, ketuk ikon T pada layar video anda. Kemudian gunakan papan kekunci untuk menulis apa yang ingin anda katakan. Anda juga boleh mengetuk warna di sebelah kanan untuk menukar warna teks. Setelah selesai, ketuk T sekali lagi. Papan kekunci akan hilang, tetapi teks akan tetap ada. Untuk menyingkirkan teks, anda perlu kembali ke papan kekunci dan memadam mesej secara manual.

Melukis

Untuk melukis gambar anda, ketuk ikon pensel di skrin video anda. Kemudian gunakan jari anda untuk menarik apa sahaja yang anda mahukan. Ketuk pilihan warna di sebelah kanan untuk mengubah warna yang anda gunakan. Ketuk ikon pensil sekali lagi untuk menghapus semua yang anda lukis.

Pilihan Penapis Suara

Wajah anda bukan satu-satunya perkara yang dapat anda tapis dalam aplikasi ini. Cuba salah satu daripada tiga pilihan penapis suara untuk membuat rakan anda ketawa.

Untuk menukar pilihan penapis suara anda, ketuk ikon penapis suara. Bagi pengguna Android, ini adalah keajaiban. Bagi pengguna iPhone, ini adalah unicorn. Ikon ini mewakili tetapan suara "normal". Apabila anda mengetuknya, anda akan melihat ikon lain muncul. Apabila ini berlaku, ikon penapis suara di menu akan diganti dengan pilihan apa pun yang paling baru anda pilih.

  • Helium - Bunyi seperti tupai.
  • Macho - Bunyi seperti lelaki yang sukar.
  • Robot - Bunyi seperti robot.

Pastikan untuk memilih perubahan suara anda sebelum anda memulakan video. Sudah tentu, anda tidak akan mendengar suara anda berubah semasa anda membuat video, tetapi rakan anda pasti akan mendengarnya.