Cara Menukar Nama Permainan dalam Discord

Discord adalah aplikasi popular untuk berkumpul dengan rakan dan peminat dan permainan aliran langsung. Ia seperti mengadakan sekumpulan orang di ruang tamu anda semasa anda bermain tanpa perlu risau tentang logistik seperti tempat duduk dan makanan ringan. Mereka ada di sana untuk menghiburkan anda, mengolok-olok anda, atau mungkin juga mengabaikan anda ketika mereka bercakap di antara mereka.

Cara Menukar Nama Permainan dalam Discord

Aplikasi ini juga memudahkan penonton untuk melihat permainan mana yang sedang Anda mainkan. Anggaplah ia sebagai tenda di pawagam yang mengiklankan filem yang sedang ditayangkan.

Sekiranya anda bergelut dengan permainan anda sendiri "marquee", jangan cari lagi. Ketahui semua yang perlu anda ketahui mengenai menukar nama permainan, status, dan bahkan nama pelayan di Discord.

Bagaimana Menukar Nama Permainan dalam Discord?

Ingin memberi penonton informasi awal tentang permainan yang anda mainkan? Ia mudah dilakukan melalui ciri Aktiviti Permainan Discord. Lihat langkah-langkah di bawah untuk memulakan:

 1. Lancarkan aplikasi Discord di komputer anda.

 2. Pilih ikon roda gigi di sudut kiri bawah untuk membuka menu Tetapan.

 3. Tatal ke bawah dan pilih "Aktiviti Permainan" dari panel di sebelah kiri tetingkap baru.

 4. Klik dua kali pada nama untuk menukar tajuk permainan semasa.

  ATAU

 5. Sekiranya anda tidak melihat permainan anda, klik "Tambahnya!" betul-betul di bawah kotak teks nama permainan. Ia ditulis dengan warna biru.

 6. Pilih aplikasi dari menu lungsur turun.

 7. Tekan butang "Tambah Permainan".

 8. Sorot tajuk permainan yang baru ditambahkan dan ubahnya.

Sekiranya anda tidak melihat pilihan ini dalam "Aktiviti Permainan", cubalah memuat turun dan melancarkan aplikasi Discord dari komputer. Aplikasi tidak membenarkan akses ke beberapa ciri yang dapat disesuaikan melainkan anda melancarkannya dari aplikasi dan bukannya penyemak imbas atau peranti mudah alih.

Bagaimana Mengubah Status Permainan Anda secara Manual dalam Discord?

Mengubah pesan status "Sekarang Bermain" pada Discord adalah sama seperti anda akan mengubah nama permainan seperti yang dijelaskan dalam langkah-langkah di atas. Dalam Discord, jika anda ingin menukar teks yang dipaparkan di bawah nama pengguna anda; mereka pada dasarnya sama.

Seperti proses yang dinyatakan di atas, anda perlu memastikan bahawa anda mempunyai aplikasi Discord pada komputer terlebih dahulu, dan yang terkini. Setelah anda menyelesaikannya, ikuti langkah-langkah ini untuk menukar mesej anda:

 1. Lancarkan aplikasi Discord dari komputer.

 2. Log masuk ke akaun anda.
 3. Pergi ke Tetapan Pengguna atau tekan ikon roda gigi di bahagian bawah skrin anda.

 4. Tatal ke bawah dan pilih "Aktiviti Permainan" dari sebelah kiri. Ini berada di bawah tajuk '' Tetapan Aplikasi ''.

 5. Pastikan "Paparan permainan yang sedang berjalan sebagai pesan status" diaktifkan.
 6. Pilih "Tambahnya!" di sebelah teks "Tidak melihat permainan anda?" di bawah kotak teks permainan.

 7. Tekan anak panah menghadap ke bawah untuk membuka menu drop-down.

 8. Pilih aplikasi yang selalu anda jalankan di komputer anda untuk memastikan bahawa mesej anda sentiasa dipaparkan.

 9. Pilih butang "Tambah Permainan".

 10. Arahkan kursor anda ke atas nama permainan "baru" untuk membuka kotak teks.
 11. Padamkan nama dan masukkan mesej anda.

Nampaknya tidak menarik untuk menambahkan aplikasi lain untuk mengubah mesej paparan anda, tetapi anda perlu mempertimbangkan bagaimana Discord membaca dan memaparkan status "Bermain" anda. Kaedah ini berfungsi kerana Discord mencari "aplikasi baru" di Task Manager anda setiap kali anda menjalankan platform melalui fail .EXE. Ini menggunakan "status permainan" yang dinamakan semula ini sebagai paparan aplikasi.

Pemain yang bermain banyak permainan menyukai pilihan ini kerana mereka tidak perlu mengubah status permainan mereka setiap kali mereka menukar permainan, seperti yang akan terjadi sekiranya status permainan dilampirkan ke fail .EXE permainan. Untuk kaedah ini, aplikasi apa pun akan dilakukan jika berjalan sepanjang masa. Contohnya, aplikasi seperti Microsoft Store atau Note dapat berjalan dengan mudah di latar belakang tanpa mengambil sumber yang berharga.

Sebaik sahaja anda memilih aplikasi baru, anda boleh meneruskan dan mematikan Overlay kerana anda tidak memerlukannya untuk mesej status. Setelah selesai mengedit status permainan, klik di luar kotak dan kembali ke papan pemuka anda.

Namun, jika anda bermain permainan "disahkan", anda mungkin menghadapi beberapa masalah ketika mengubah status permainan anda. Lihat bahagian seterusnya untuk maklumat lebih lanjut mengenai perangkap permainan yang disahkan.

Bagaimana cara menukar nama permainan yang disahkan dalam perselisihan?

Permainan yang disahkan adalah cara Discord mengesan dan mengisi status permainan secara automatik untuk pengguna di aplikasi. Itu tidak berlaku untuk setiap permainan yang mungkin anda mainkan, tetapi kebanyakan yang popular "disahkan" dalam pangkalan data mereka.

Sebagai contoh, Minecraft adalah permainan yang sangat popular untuk disiarkan dan juga dalam pangkalan data yang disahkan oleh Discord. Semasa anda menjalankan fail Minecraft.exe, aplikasi mengenalinya dan secara automatik memberitahu orang melalui status tersuai bahawa anda sedang memainkan Minecraft.

Sistem ini hebat apabila berfungsi, tetapi tidak berfungsi sepanjang masa Sekiranya anda adalah salah satu daripada orang yang tidak beruntung yang mempunyai tajuk "disahkan" yang dihasilkan secara automatik yang tidak sesuai, tidak ada yang dapat anda lakukan - sekurang-kurangnya, tidak secara rasmi.

Discord tidak membenarkan pengguna mengedit nama permainan yang disahkan.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa celah yang boleh anda cuba:

Kaedah # 1 - Menukar Nama .EXE

Sistem pengesahan permainan Discord melihat fail .exe yang berjalan di Pengurus Tugas anda dan memadankannya dengan pangkalan data yang disahkan. Sekiranya mereka salah judul permainan atau anda tidak mahu permainan anda ditampilkan, anda boleh menukar nama fail .exe permainan sehingga Discord tidak lagi mengenalinya.

Kaedah # 2 - Tambahkan Program "Dummy" atau "Fake"

Sekiranya anda ragu-ragu menukar fail .EXE anda, anda tidak sendirian. Cara lain untuk mengatasi kunci nama permainan yang disahkan adalah dengan menambahkan permainan atau aplikasi yang tidak disahkan untuk dijalankan di latar belakang. Program "dummy" ini membuat Discord melihat ke arah yang berbeza - boleh dikatakan - dan mengesan ia bukannya permainan yang anda mainkan.

Untuk mencubanya, lancarkan aplikasi Discord anda dan ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke menu Tetapan dan kemudian "Aktiviti Permainan."

 2. Tambahkan program / permainan baru dengan mengklik "Tambahkan!"

 3. Pilih aplikasi untuk dijalankan di latar belakang.
 4. Tambahkan aplikasi baru ke Discord.

 5. Klik pada nama aplikasi di kotak teks "Game Activity".
 6. Ganti nama aplikasi dengan status / mesej permainan tersuai anda sendiri.

 7. Keluar dari menu.

Pengguna perselisihan telah mencuba kaedah ini dengan tahap kejayaan yang berbeza-beza. Sekiranya kaedah tidak berfungsi, anda boleh mematikan mesej status permainan yang selalu dipaparkan dengan nama pengguna anda. Cukup pergi ke bahagian "Aktivitas Permainan" lagi dan alihkan baris "NONAKTIF" yang berbunyi, "Paparkan permainan yang sedang berjalan sebagai pesan status."

Ini adalah penyelesaian yang tidak sempurna, tetapi sehingga Discord memperbaiki konvensyen penamaan permainan yang disahkan ini, pengguna tidak mempunyai banyak pilihan.

Soalan Lazim Tambahan

Apa itu Discord?

Discord adalah aplikasi yang digunakan untuk sembang kumpulan. Pada mulanya, ia adalah platform gamer di mana pita dapat bermain permainan dan berinteraksi dengan penonton mereka. Sejak awal, ia diperluas untuk merangkumi komuniti yang lebih luas.

Pengguna masuk ke Discord dengan pelbagai alasan pada masa ini, dari berkongsi projek seni hingga sokongan kumpulan kesihatan mental. Ia masih dikenali sebagai platform sosial permainan, tetapi masa berubah.

Platform ini berfungsi pada pelbagai pelayan dan masing-masing mempunyai saluran, komuniti, dan peraturannya sendiri.

Bagaimana Saya Menyertai Discord?

Bergabung dengan Discord adalah proses yang mudah. Anda boleh memuat turun aplikasi percuma atau menggunakan penyemak imbas desktop untuk mengaksesnya. Setelah akaun anda siap, anda boleh bergabung dengan pelayan. Terdapat pelbagai cara untuk mencari pelayan untuk bergabung.

Awak boleh:

• Cari pelayan

• Terima jemputan untuk pelayan

• Buat pelayan anda sendiri

Sebagai ahli tunggal, anda dibenarkan untuk menyertai sehingga 100 pelayan sehingga tidak perlu memprioritaskan mana yang paling anda inginkan. Anda juga dapat menyesuaikan pemberitahuan sehingga anda hanya menerima pesan dari pelayan yang anda tentukan.

Bagaimana Anda Mendapatkan Nama Permainan Custom pada Discord?

Untuk menyesuaikan nama permainan anda di Discord, anda perlu pergi ke komputer dan melancarkan aplikasi Discord. Anda tidak dapat mengakses ciri ini pada penyemak imbas atau versi aplikasi mudah alih. Sebaik sahaja anda berada di komputer, ini adalah langkah untuk menukar nama permainan:

1. Masuk ke akaun anda dan pergi ke menu Tetapan.

2. Pilih "Game Activity" dari panel di sebelah kiri layar.

3. Arahkan kursor anda ke atas nama permainan semasa dan klik padanya.

4. Padamkan teks dan tambahkan nama permainan khusus baru anda.

5. Klik di luar kotak dan kembali ke papan pemuka utama.

Perlu diingat bahawa anda tidak dapat mengedit atau menyesuaikan nama permainan yang telah "disahkan" oleh pangkalan data Discord.

Bagaimana Anda Menetapkan Status Permainan Custom pada Discord?

Discord menawarkan mesej status dalam talian yang sama yang mungkin anda dapati di platform yang serupa, seperti "Tidak Terlihat", "Tidak aktif", atau "Online" generik, tetapi itu tidak bermaksud anda tidak boleh kreatif dengan status anda.

Untuk Aplikasi PC:

1. Lancarkan aplikasi Discord.

2. Pilih gambar profil anda.

3. Dalam pilihan menu baru, tatal ke bawah dan pilih "Tetapkan status khusus."

4. Tambahkan mesej status baru anda, termasuk emoji.

5. (Pilihan) Tetapkan masa untuk mesej ini dikosongkan.

6. Tekan butang "Simpan".

Untuk Aplikasi Mudah Alih:

1. Lancarkan aplikasi Discord.

2. Pergi ke sudut kanan bawah aplikasi dan pilih gambar profil anda.

3. Ketuk pilihan pertama, "Tetapkan Status" untuk membuka pilihan mesej status anda.

4. Pilih "Tetapkan status khusus" di dekat bahagian bawah layar.

5. Masukkan mesej status anda yang baru di kotak teks.

6. (Pilihan) Tetapkan masa untuk mesej status dihapus dan diset semula.

7. Ketuk "Simpan" di tajuk atas.

Bagaimana Anda Menukar Nama Pelayan Discord?

Adakah anda bosan dengan nama pelayan Discord yang bodoh? Sekiranya anda merindukan nama yang lebih sesuai dengan saluran anda, lihat langkah-langkah di bawah untuk membuat perubahan:

1. Masuk ke akaun Discord anda.

2. Pilih ikon pelayan dari panel sebelah kiri.

3. Di panel kiri, anda akan melihat nama pelayan dan anak panah menghadap ke bawah. Klik anak panah itu untuk mengembangkan pilihan anda.

4. Tatal ke bawah dan pilih "Tetapan Pelayan" dari pilihan yang disenaraikan.

5. Anda akan melihat tetingkap baru yang menunjukkan gambaran keseluruhan pelayan di panel utama. Pergi ke kotak teks berlabel "Nama Pelayan", sorot dan hapus nama semasa.

6. Masukkan nama pelayan baru.

7. Tekan butang hijau "Simpan Perubahan" yang muncul ketika anda menukar namanya.

8. Keluar dari menu gambaran keseluruhan pelayan.

Bagaimana Anda Mengubah Status Pemain Discord Anda?

"Status bermain" bermaksud perkara yang berbeza bagi pengguna yang berbeza. Pada akhirnya, ini bermaksud bahawa anda ingin menukar mesej yang dipaparkan di bawah nama pengguna anda, tetapi terdapat beberapa cara untuk menyelesaikannya.

Kaedah # 1 - Menukar Status Main Dalam Talian (Sementara)

Seperti platform komunikasi lain, anda boleh mengubah status dalam talian anda untuk menggambarkan mesej asas, seperti "Idle" atau "Do Not Disturb." Anda juga dapat menyesuaikan pesanan ini di tempat yang sama dengan memilih foto profil anda di papan pemuka Discord. Jangan lupa untuk menetapkan berapa lama anda mahu mesej status ini muncul.

Kaedah # 2 - Mengubah Status Bermain Permainan (Jangka Panjang Sehingga Anda Mengubahnya)

Jika anda suka menampilkan apa yang sedang Anda mainkan dan bukan apa yang anda rasakan, saatnya untuk menuju ke bagian "Aktivitas Permainan" pada menu Tetapan. Pilih permainan yang disenaraikan dan ketik teks tersuai anda atau pilih "Tambahnya!" teks di bawah kotak permainan untuk menambah permainan baru.

Ingat bahawa anda tidak boleh mengubah nama permainan yang "disahkan" oleh Discord, jadi permainan anda akan dipaparkan namun aplikasi lebih suka - tidak kira sama ada namanya betul atau tidak. Terdapat beberapa penyelesaian untuk mengedit nama permainan yang disahkan untuk dipaparkan secara berbeza, tetapi tidak dijamin berfungsi.

Sebutlah Apa yang Anda Suka

Ramai pengguna Discord suka memperibadikan nama permainan mereka dengan pengganti cerdik atau bodoh. Sekiranya ini terdengar seperti anda, atau jika anda seorang pelekat untuk mendapatkan nama permainan dengan betul, anda selalu boleh mengubahnya di menu tetapan. Ingatlah bahawa peraturan yang sama ini tidak berlaku jika permainan anda termasuk dalam senarai "disahkan oleh Discord".

Berapa kerap anda menukar nama dan status permainan anda? Adakah Discord salah menamakan salah satu permainan "disahkan" anda? Beritahu kami mengenainya di bahagian komen di bawah.