Cara Mengubah Zon Waktu Rumah Google anda

Peranti Google Home memang luar biasa. Anda boleh melakukan banyak perkara menarik dengan mereka dan ini menjadikan hidup anda lebih mudah. Namun, terdapat beberapa tetapan di Google Home yang sukar dijangkau.

Cara Mengubah Zon Waktu Rumah Google Anda

Salah satu tetapan tersebut adalah tetapan zon waktu pada aplikasi Google Home anda. Atas sebab apa pun, ini sangat sukar untuk diubah dan Google masih belum menyelesaikan masalahnya (atau mungkin menyelesaikannya). Walau apa pun, ada beberapa pilihan untuk mencuba yang mungkin berfungsi untuk aplikasi Google Home anda. Anda memerlukan peranti Android atau iOS untuk mengakses tetapan Google Home. Mari kita mulakan.

1. Pastikan Prasyarat dipenuhi

Anda tidak memerlukan terlalu banyak persiapan untuk menukar zon waktu Google Home, tetapi anda harus mengetahui syaratnya. Yang paling penting, anda memerlukan telefon pintar Apple atau Android, seperti yang telah disebutkan sebelumnya.

Anda akan menggunakan telefon pintar anda untuk memuat turun dan memasang aplikasi Google Home (jika belum ada). Akses aplikasi Google Home iOS atau halaman Google Home Play Store bergantung pada OS telefon pintar anda. Pastikan anda memasang versi terkini. Anda juga boleh menggunakan pautan yang sama untuk mengemas kini aplikasinya.

Penetapan zon waktu selalunya tidak berfungsi pada sambungan Wi-Fi, jadi anda memerlukan data selular tambahan untuk membuatnya berfungsi. Jangan risau kerana proses ini menggunakan data yang sangat sedikit dan tidak akan menambahkan bil anda. Google tidak pernah menangani masalah ini, dan sebahagian daripada masalahnya adalah dengan sambungan Wi-Fi.

Apapun, masalahnya masih ada. Pada masa penulisan, orang masih mengeluh.

rumah google

Cara Mengubah Zon Waktu Rumah Google Menggunakan Aplikasi Google Home

Aplikasi Google Home adalah satu-satunya alat yang boleh anda gunakan untuk mengubah zon waktu Google Home. Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikuti:

  1. Pastikan telefon pintar anda (Android atau iPhone) disambungkan ke internet menggunakan data selular anda. Matikan Wi-Fi. Sambungan Wi-Fi nampaknya tidak berfungsi untuk menyelesaikan masalah ini, dan ia akan memutuskan semua peranti Rumah.

  2. Lancarkan aplikasi Google Home anda. Semua peranti akan terputus kerana anda melumpuhkan Wi-Fi.

  3. Klik "Tetapan" di tengah-tengah skrin Utama.

  4. Pilih "Maklumat rumah" di bahagian atas skrin Tetapan Utama.

  5. Ketuk baris "Alamat rumah" untuk membuat perubahan.

  6. Ketuk "Edit" di bahagian bawah skrin alamat Rumah.

  7. Pastikan alamat anda betul, kemudian klik "Next."

  8. Skrin kembali ke halaman alamat Rumah. Sahkan alamat yang baru anda masukkan dan ketuk "Selesai" untuk menyimpan perubahan.

Setelah anda menyelesaikan langkah-langkah di atas, but semula Google Home dan sahkan bahawa zon waktu betul pada peranti Home anda. Sekiranya tidak menyegerakkan zon waktu yang betul, cuba sambungkan semula ke Wi-Fi, kemudian pilih peranti Rumah dan menuju ke tetapannya, kemudian edit lokasi anda di sana. Sekiranya masalah berlanjutan, pastikan lokasi anda betul semasa menyiapkan penginderaan kehadiran. Anda perlu membenarkan aplikasi berjalan di latar belakang sambil menggunakan lokasi anda agar aplikasi berfungsi dengan baik. Sekiranya itu tidak menyelesaikan masalah, anda harus menghubungi sokongan Google rasmi dan berusaha menyelesaikan masalah dengan bantuan mereka.

Mengapa Masalah Ini Berlaku?

Masalah ini nampaknya tidak masuk akal tetapi tetap berlaku. Walaupun tidak ada tindak balas rasmi dari Google, orang masih mengadu tentang masalah zon waktu Google Home ini yang tidak disesuaikan. Kadang kala, perjalanan atau bergerak meninggalkan lokasi ke alamat lama dan zon waktu, tetapi tidak selalu.

Ini bermaksud bahawa Google Home menghadapi masalah untuk menyesuaikan diri secara automatik ke zon waktu baru. Anehnya, ini berlaku pada manusia juga, jadi mungkin kita tidak boleh terlalu keras menggunakan alat yang buruk. Namun, Google harus melakukan pekerjaan yang lebih baik dalam mengemas kini perisian mereka, atau setidaknya memberikan petunjuk yang lebih baik untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Orang-orang telah mengadu bahawa zon waktu Gmail mereka tidak berubah, jadi nampaknya masalah berulang dengan perisian Google. Namun, itu adalah topik untuk hari yang lain.

Zon masa

Menyelaraskan ke Zon Waktu Baru

Manusia mengalami ketinggalan jet ketika menempuh jarak jauh. Mungkin itu juga berlaku dengan Google Home? Untuk makluman yang lebih serius, masalah ini agak biasa, dan Google harus mengemas kini untuknya.

Sehingga itu, anda mempunyai pembaikan ini di dalam poket anda. Adakah anda berjaya menukar zon waktu peranti Google Home anda dengan tutorial ini? Beri tahu kami di bahagian komen di bawah dan jangan ragu untuk menambah perkara lain yang berkaitan dengan topik tersebut.