Cara Menukar Nombor Google Voice anda

Google menawarkan mereka yang menggunakan Google Voice kemampuan untuk menukar nombor telefon mereka dengan cepat dan mudah dengan kos rendah $ 10. Dengan kos ini, anda boleh memilih kod kawasan baru dan mencari nombor berdasarkan sepenuhnya pada nombor dan huruf. Ini sangat berguna untuk sesiapa sahaja yang baru saja memasuki kod kawasan baru dan lebih suka menyimpan nombor tempatan. Juga bagus untuk sesiapa sahaja yang ingin memperibadikan nombor telefon mereka (fikirkan 555-THE-BEST atau sesuatu yang serupa).

Cara Menukar Nombor Google Voice anda

Google juga menawarkan peluang kepada pengguna Google Voice untuk menyimpan nombor lama mereka sekiranya mereka baru saja menukar operator. Ini berguna untuk sesiapa sahaja yang menginginkan nombor ganti baru khusus untuk panggilan kerja sambil mengekalkan nombor telefon yang sama yang telah disimpan oleh rakan dan keluarga anda untuk anda. Cukup bawa nombor lama anda ke Google Voice dan elakkan membayar untuk rancangan kedua. Semua panggilan yang dihantar ke nombor lama anda akan diteruskan ke yang baru sehingga anda tidak akan terlepas panggilan.

Menukar Nombor Google Voice Anda

Tidak kira sebab anda berada di sini, proses untuk kedua-duanya sangat mudah dan akan berkuat kuasa serta-merta. Kami akan bermula dengan langkah-langkah untuk menukar nombor Google Voice lama anda menjadi yang baru. Anda akan gembira mengetahui bahawa, untuk membantu pemotongan dari lama ke baru, selama tiga bulan, nombor lama anda akan terus meneruskan semua panggilan masuk dan teks SMS ke nombor baru anda. Ini akan memberi sedikit masa kepada sesiapa yang terlalu malas untuk menukar nombor lama anda di telefon mereka menjadi yang baru, jangka masa yang lama untuk melakukannya.

Ingat bahawa kos untuk menggantikan nombor Google Voice semasa dengan yang baru akan dikenakan $ 10. Selepas perubahan berlaku, anda tidak akan dapat mengurungkan proses atau mengembalikan wang anda. Pastikan bahawa anda mahu mengubahnya dan nombor yang anda ubah adalah tepat yang anda mahukan.

Untuk menukar nombor Google Voice anda sekarang menjadi sesuatu yang baru:

 1. Di komputer anda, pergi ke voice.google.com.
 2. Log masuk ke Akaun Google anda yang dikaitkan dengan nombor Google Voice yang ingin anda ubah.
 3. Terletak di kanan atas skrin, klik Tetapan roda gigi.
 4. Pilih 'Akaun'Di sebelah kiri jika belum dipilih.
 5. Sekarang, klik pada ‘Ubah‘Terletak di bawah nombor telefon anda.
 6. Pada skrin baru ini, pastikan anda berada di ‘Telefon‘Tab di bahagian atas.
 7. Klik pada warna biru 'Tukar / Pelabuhan'Pautan hiper.

 8. Pilih 'Saya mahukan nombor baru'Dari pop timbul yang muncul.
 9. Pilih 'Teruskan'Di tetingkap pop timbul baru yang mengesahkan bahawa anda bersedia membayar $ 10.

 10. Isi bidang untuk mendapatkan nombor telefon baru.

 11. Pilih nombor telefon dari menu pilihan, kemudian klik ‘Teruskan.’
 12. Pilih 'Nombor Pembelian'Dan teruskan dengan pembayaran anda.
 13. Setelah pembayaran selesai, anda akan menerima beberapa e-mel yang berbeza. Beberapa dengan kemas kini dan yang lain akan memberikan arahan lebih lanjut untuk menyelesaikan prosesnya.

Setelah keseluruhan proses selesai, perubahan akan segera dilakukan dan anda akan dapat menggunakan nombor baru anda dengan segera. Sekiranya anda melihat nombor yang ada di Google Voice, nombor lama masih dapat dilihat.

Ia akan kekal setelah perubahan nombor, selama 90 hari penuh sehingga hilang dari senarai. Nombor baru anda juga akan kelihatan. Setelah 90 hari berakhir, Google akan menghantar e-mel dengan kenalan yang telah menggunakan nombor lama anda.

Simpan Nombor Telefon Semasa Anda (Nombor Port A ke Google Voice)

Ada rancangan untuk menukar pelan mudah alih anda dan menemui perjanjian yang lebih baik dengan pesaing? Ini berlaku lebih kerap daripada yang anda fikirkan. Bil bulanan anda akan sedikit lebih murah daripada bulan lalu dan perkhidmatan anda tetap bagus. Tetapi bagaimana dengan nombor telefon? Anda telah menggunakan nombor yang sama selama beberapa tahun. Itulah yang disimpan oleh rakan dan keluarga anda di telefon mereka. Adakah anda menahan?

Sekiranya anda ingin mendapatkan nombor baru tetapi masih mahu menyimpan nombor lama, Google Voice boleh menjadi jawapan untuk doa anda. Ia memberi peluang kepada individu untuk menghantar nombor yang ada ke perkhidmatan mereka dengan bayaran sekali sebanyak $ 20. Oleh itu, bukan sahaja anda akan mendapatkan nombor baru dengan perkhidmatan baru anda, tetapi anda juga dapat mengekalkan nombor yang ada dan semua panggilan diteruskan dari nombor tersebut ke yang baru. Betapa hebatnya itu?

Anda harus tahu bahawa ketika anda memasukkan nombor ke Google Voice, Anda tidak dapat menggunakan aplikasi Google Voice untuk mengirim pesan teks - memerlukan sambungan data melalui Wi-Fi atau rangkaian mudah alih. Tetapi, anda boleh menghantar teks SMS Google Voice ke nombor baru anda. Ketika membalas teks masuk menggunakan aplikasi pemesejan biasa anda, pesan akan muncul dari nombor Google Voice baru anda.

Ini adalah cara yang sama bahawa panggilan telefon akan berfungsi. Dengan pemajuan panggilan dihidupkan, anda dapat membuat dan menerima panggilan dari nombor Google Voice anda, walaupun tanpa sambungan data. Ini mesti berlaku tetapi anda memerlukan dua nombor telefon untuk menghantar nombor ke Google Voice. Ini adalah nombor anda yang ada di mana panggilan dan teks diterima, dan nombor baru ke tempat mereka akan dihantar.

Nombor yang ada akan menjadi nombor yang dihantar dan mesti tetap aktif pada masa anda memulakan proses. Oleh itu JANGAN membatalkan akaun anda sebelum melakukannya. Nombor baru boleh diberikan kepada anda oleh pembawa anda sekarang atau pembawa baru. Nombor kedua anda juga boleh menjadi nombor satu dari Google Voice. Sekiranya anda menukar pembawa, setelah anda memulakan akaun baru dengan mereka dan menghantar nombor anda ke Google Voice, Google akan membatalkan akaun pembawa anda sebelumnya bagi pihak anda. Untuk nombor baru sambil kekal dengan pembawa yang sama, setelah nombor itu ditambahkan ke Google Voice, Google akan membatalkan nombor lama anda.

Sangat penting agar anda tidak berusaha membuat perubahan seperti itu semasa masih dalam kontrak. Mengangkut nombor anda berpotensi membawa Yuran Penamatan Awal (ETF) jika dibatalkan lebih awal. Yang pasti, hubungi sokongan pelanggan syarikat penerbangan semasa anda dan beritahu mereka mengenai rancangan anda sebelum anda membatalkannya. Mereka akan dapat membuat catatan di akaun anda untuk tidak mengenakan ETF kepada anda apabila anda akhirnya membatalkannya.

Panggilan dan pesanan teks ke kedua-dua nombor akan menghubungi anda selagi pemajuan panggilan dihidupkan. Walau bagaimanapun, panggilan dan teks keluar hanya akan dihantar dari nombor utama Google Voice anda. Google Voice membolehkan anda menukar nombor yang anda mahukan sebagai yang utama, pada bila-bila masa yang anda mahukan.

Untuk menghantar nombor ke akaun Google Voice anda:

 1. Buka Google Voice di penyemak imbas anda dan log masuk.
  • Anda mesti berada dalam 90 hari dari proses pembatalan untuk menghantar nombor tersebut. Nanti dan nombornya tidak akan ada.
 2. Anda akan dapati Tetapan di bahagian atas kanan, jadi teruskan dan klik.
 3. Klik ‘Akaun'Kemudian klik pada'Ubah‘Di bawah nombor telefon anda seperti yang kami lakukan di atas.
 4. Klik ke ‘TelefonTab '.
 5. Klik ‘Tukar / Pelabuhan'Kemudian klik'Saya mahu menggunakan nombor telefon bimbit saya.’
 6. Taipkan nombor telefon anda dan pilih ‘Periksa pilihan yang ada.’
 7. Dengan mengandaikan nombor anda tersedia untuk porting, anda akan melihat warna biru 'Port nombor anda'Hyperlink di bahagian bawah tetingkap pop timbul. Klik.
 8. Tandai kotak yang muncul mengesahkan bahawa anda menerima syarat-syarat pemindahan.

 9. Pada skrin seterusnya, masukkan semua maklumat akaun semasa anda.
 10. Setelah transaksi selesai, tarikh luput di sebelah nombor Google Voice asal anda kini akan hilang. Sekarang milik anda sehingga anda membatalkan / menghapusnya sendiri.

Soalan Lazim

Mengapa Google memerlukan maklumat akaun saya untuk memasukkan nombor telefon saya?

Pengangkutan dari satu syarikat penerbangan ke yang lain (dalam kes ini Google) akan selalu memerlukan maklumat akaun seperti nombor akaun dan kod laluan akaun. Ini memastikan bahawa anda diberi kuasa untuk memasukkan nombor dan mengesahkan bahawa anda benar-benar memasukkan nombor telefon yang betul.

Saya tidak dapat memasukkan nombor saya. Kenapa?

Nombor porting boleh berubah-ubah. Terutama dengan perkhidmatan seperti Google Voice. Sekiranya nombor anda layak, periksa semula maklumat akaun anda. Sekiranya Google Voice bahkan tidak membiarkan anda bergerak maju, ada pelbagai alasan mengapa nombor anda tidak layak.

Google Voice tidak akan membenarkan anda menghantar nombor darat, nombor yang dimiliki oleh sekolah atau tempat kerja anda. Ini bermaksud bahawa anda tidak dapat langsung menghantar nombor anda dari salah satu perkhidmatan ini ke Google Voice. Malangnya, jalan keluarnya adalah dengan memasukkan nombor anda ke pembawa telefon bimbit lain, tunggu sebentar, kemudian pindahkan ke Google Voice (biasanya tiga hari). Ini adalah kerumitan, tetapi jika itu adalah angka yang anda miliki selama bertahun-tahun, itu patut dicoba.