Cara Mengubah Hantu di Snapchat

Dari piala ke emoji rakan, Snapchat telah hadir dengan lebih banyak cara untuk mempermain aplikasi mereka. Tidak hairanlah pengguna mengesyaki ikon hantu baru yang muncul dalam kemas kini Januari 2016. Sejak makhluk kecil yang bodoh ini muncul, pengguna telah berusaha untuk mengetahui apa maksudnya dan bagaimana mengumpulkan semuanya. Malangnya, tidak semudah itu.

Cara Mengubah Hantu di Snapchat

Mengapa Hantu?

Logo terkenal Snapchat menggambarkan hantu bernama "Ghostface Chillah." Maskot ini dimaksudkan untuk mewakili sifat sekejap dan "seperti hantu". Tidak menghairankan apabila aplikasi memilih hantu sebagai format untuk siri ikon mereka yang seterusnya.

Apakah Ikon Hantu Baru?

Ikon ini muncul di sebelah nama rakan anda di bawah Kawan-kawan saya. Anda juga dapat melihatnya di sebelah nama orang yang telah menambahkan anda sebagai rakan di bawah Menambah Saya. Terdapat pelbagai ikon hantu. Ada yang menaruh hati, ada yang pening, ada yang marah, dan ada yang benar-benar gila.

Bagaimana Saya Mengubahnya?

Pertama sekali, anda tidak mempunyai kawalan terhadap ikon yang muncul di sebelah nama orang lain. Kekuatan itu ada pada mereka. Kedua, anda juga tidak boleh mengubahnya, sekurang-kurangnya bukan dengan jenis hantu yang lain. Satu-satunya cara untuk mengganti ikon hantu anda adalah dengan membuat Bitmoji untuk akaun anda.

Terdapat beberapa teori internet liar bahawa ikon hantu ini bermaksud sesuatu dan mungkin berubah sendiri bergantung pada tingkah laku Snapchat anda. Tetapi tidak ada bukti yang jelas tentang ini. Ikon-ikon itu kelihatan sangat rawak - sekurang-kurangnya buat masa ini.

Bagaimana Saya Menyiapkan Ikon Bitmoji?

Untuk membuat Bitmoji, anda perlu memuat turun aplikasi yang menyertainya. Nasib baik, percuma dan senang digunakan. Akses terus dari Snapchat. Ikuti arahan ini dari kamera Snapchat.

 1. Ketuk hantu di sudut kiri atas.
 2. Ketik Buat Bitmoji di sudut kiri atas.
 3. Ketik Buat Bitmoji lagi. Ini akan membawa anda ke tempat anda boleh memuat turun aplikasi.
 4. Ikuti arahan untuk memuat turun dan memasang aplikasi di telefon anda. m
 5. Buka aplikasi baru.
 6. Ketik Log masuk dengan Snapchat.
 7. Ketik Buka.
 8. Ketik Buat Bitmoji.

Sekarang anda telah menghubungkan aplikasi Snapchat dan Bitmoji anda. Sudah tiba masanya untuk membuat Bitmoji anda. Pada bila-bila masa dalam proses pembuatan Bitmoji, anda boleh mengetuk tanda semak di sudut kanan atas untuk menyelesaikannya.

 1. Pilih jantina.
 2. Pilih gaya: Bitmoji atau Bitstrips.
 3. Pilih bentuk wajah. Ketuk wajah di bawah untuk melihatnya di tetingkap di atas.
 4. Ketik anak panah menghadap ke kanan untuk pilihan seterusnya. Lakukan ini untuk mendapatkan semua pilihan masa depan.
 5. Pilih warna kulit.
 6. Pilih warna rambut.
 7. Pilih gaya rambut.
 8. Pilih bentuk alis.
 9. Pilih warna alis. Secara lalai, alis sepadan dengan warna rambut.
 10. Pilih warna mata.
 11. Pilih bentuk hidung.
 12. Pilih bentuk mulut.
 13. Pilih butiran mata. Ini menambah garis di bawah mata untuk menunjukkan pipi dan bawah kantung mata. Ketik pilihan di bawah untuk melihat bagaimana rupa mereka. Sebilangan dari mereka mungkin tidak dapat dilihat sepenuhnya, bergantung pada gaya rambut yang anda pilih.
 14. Pilih perincian pipi. Ini menambah definisi pada pipi dan mulut (seperti lesung pipit).
 15. Pilih garis wajah. Ini menambah definisi pada pelbagai bahagian wajah. Ini juga dapat membantu anda membuat ekspresi.
 16. Pilih warna pemerah pipi. Sekarang masanya untuk menambah beberapa solek (atau beberapa warna semula jadi).
 17. Pilih warna bayangan mata.
 18. Pilih warna gincu.
 19. Pilih cermin mata.
 20. Pilih pakaian kepala.
 21. Tahniah! Muka awak lengkap. Sekarang masanya untuk membina badan. Pilih jenis badan dan ikuti setiap arahan khusus jantina.

Sekarang masanya untuk menyimpan gambar dan memilih pakaian. Ketik Simpan & Pilih Pakaian.

 1. Ketuk pakaian yang sesuai dengan gaya anda. Pastikan untuk menatal ke bawah untuk lebih banyak pilihan.
 2. Kini anda dapat melihat gaya watak anda. tatal ke kiri dan kanan dengan jari anda untuk menukar pakaian. Anda juga boleh mengetuk anak panah di sudut kiri atas untuk kembali.
 3. Apabila anda berpuas hati dengan pakaian anda, ketuk tanda semak di sudut kanan atas.

Bitmoji anda selesai. Sudah tiba masanya untuk menghubungkannya ke Snapchat. Walaupun anda log masuk dengan Snapchat, ini tidak akan berlaku secara automatik. Ketik Setuju & Sambung. Anda berpeluang membuat perubahan tambahan. Sekiranya anda berpuas hati dengan watak anda, ketik butang kembali di sudut kiri atas untuk kembali ke tetapan Snapchat. Ketik sekali lagi untuk sampai ke kamera anda. Anda akan melihat bahawa hantu di sudut kiri atas kini menjadi wajah Bitmoji baru anda yang cantik.

Tetapi Bagaimana dengan Hantu?

Seperti yang kami katakan sebelumnya, ini adalah satu-satunya cara untuk menukar ikon yang muncul di sebelah nama anda. Tetapi nantikan. Snapchat sentiasa membuat perubahan baru yang menarik.