Cara Mengubah Papan Kekunci Anda di Kindle Fire

Boleh dikatakan, alat yang paling penting pada Kindle Fire anda adalah papan kekunci, kerana anda akan menggunakannya untuk hampir semua tindakan yang anda lakukan, dari menulis hingga mencari dan memasukkan perintah. Oleh kerana ia mempunyai peranan yang sangat penting dalam penggunaan peranti Kindle anda, juga penting untuk mempunyai papan kekunci yang terasa nyaman digunakan dan yang dapat anda sesuaikan. Papan kekunci lalai Kindle Fire sangat kosong dan mempunyai pilihan penyesuaian terhad; kadangkala lambat dan tidak responsif. Kami akan membimbing anda bagaimana menyesuaikan papan kekunci lalai anda dan memberi anda beberapa pilihan papan kekunci alternatif untuk menjadikan penggunaan Kindle anda lebih menyenangkan.

Cara Mengubah Papan Kekunci Anda di Kindle Fire

Muat turun ES File Explorer

Tanpa aplikasi ini, anda tidak akan dapat memasang papan kekunci tersuai. Aplikasi ini boleh didapati secara percuma di Amazon Appstore. ES File Explorer akan membolehkan anda memeriksa fail di Kindle Fire anda. Tanpa ini, anda tidak akan dapat mencari fail yang sesuai yang diperlukan untuk memasang papan kekunci tersuai.

Kindle

Benarkan Sumber Tidak Diketahui

Sebelum anda dapat memasang papan kekunci tersuai ke peranti anda, anda perlu meminta kebenaran untuk memuat turun aplikasi pihak ketiga.

 1. Leret menu lungsur dari bahagian atas skrin.
 2. Tekan Tetapan.
 3. Tatal untuk mencari medan Peribadi.
 4. Tekan Keselamatan.
 5. Lihat di bawah Lanjutan untuk Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal - ketiknya.
 6. Amaran akan muncul, tetapi tekan OK.
 7. Hidupkan semula Kindle Fire anda.

Papan Kekunci

Pilih Aplikasi Papan Kekunci

Terdapat banyak aplikasi papan kekunci di luar sana. Untuk menjimatkan masa anda mencarinya, berikut adalah tiga aplikasi papan kekunci terbaik yang ada sekarang:

1. Papan tulis

Dibangunkan oleh Google, papan kekunci tersuai ini adalah yang paling popular, dan untuk alasan yang baik. Aplikasi ini mempunyai keupayaan ramalan teks yang luar biasa berkat penyertaan pembelajaran mesin. Anda mempunyai beribu-ribu gif dan pelekat yang tersedia dengan satu ketukan butang. Kelemahannya ialah tidak ada banyak tema terbina dalam, jadi jika anda mencari peningkatan estetik pada papan kekunci anda, anda harus memilih salah satu daripada dua aplikasi lain.

2. Swiftkey

Swiftkey adalah naib juara, dan ini pernah menjadi papan kekunci tersuai yang paling popular beberapa tahun yang lalu, hanya dapat dikalahkan oleh teknologi dan pangkalan data yang unggul Google. Aplikasi ini masih hebat dan sangat disesuaikan, jadi jika anda mempunyai cukup Google atau tidak menyukai Gboard, anda boleh mencubanya.

3. Chrooma

Anda mahukan yang ini sekiranya anda lebih berminat dengan penampilan papan kekunci. Papan kekunci menyesuaikan skema warnanya dengan aplikasi yang sedang anda gunakan. Ia juga mempunyai mod malam yang akan menggelapkan warna jika anda menggunakan Kindle pada waktu malam. Papan kekunci juga luar biasa dalam menghapus sebahagian besar teks, kerana anda dapat terus menggesek teks ke belakang.

Memuat turun APK

Untuk memuat turun aplikasi papan kekunci, anda mesti pergi ke laman web pihak ketiga. Terdapat banyak laman web yang boleh anda muat turun, tetapi cara terbaik untuk melakukannya adalah:

 1. Buka mesin carian anda dan taipkan nama aplikasi papan kekunci.
 2. Muat turun versi aplikasi terkini.
 3. Buka ES File Explorer untuk mencari aplikasi yang dimuat turun.
 4. Klik pada ikon tiga baris di kiri atas.
 5. Pilih Muat turun.
 6. Pasang aplikasi.

Mengaktifkan Papan Kekunci Tersuai

Semasa memasang APK, anda hanya perlu mengikuti arahan yang diberikan untuk mengaktifkan papan kekunci. Setelah selesai dengan bahagian itu, masuk ke tetapan Bahasa Papan Kekunci dan pilih nama papan kekunci tersuai dari tab Bahasa Papan Kekunci Aktif.

Kembali ke Papan Kekunci Lalai

Sekiranya anda tidak menyukai cara dan rasa papan kekunci yang baru dipasang, anda boleh mengembalikan papan kekunci asal dengan mudah.

 1. Pergi ke Tetapan.
 2. Buka Bahasa & Papan Kekunci.
 3. Tekan Bahasa Papan Kekunci.
 4. Hapus centang papan kekunci yang baru ditambahkan dan ia akan kembali ke papan lalai.

Sekarang Itu Papan Kekunci Bergaya

Biasanya, papan kekunci pada peranti Kindle anda dianggap tidak wajar, tetapi jika anda menghabiskan banyak masa untuk menaip, ada baiknya anda mempunyai sesuatu yang bukan sahaja responsif dan berfungsi tetapi juga sangat bagus untuk dilihat.

Tidak suka papan kekunci yang disyorkan? Mungkin anda mengetahui beberapa perkara yang lebih baik. Sekiranya anda melakukannya, jangan ragu untuk berkongsi dengan komuniti dalam komen!