Cara Mengubah Bahasa di Instagram

Adakah anda suka menggunakan Instagram dalam bahasa anda sendiri, tetapi anda tidak pasti di mana untuk mendapatkan pilihan tersebut? Mungkin prosesnya terlalu rumit, dan anda tidak dapat melakukannya dari telefon anda? Teruskan membaca untuk mengetahui jawapan untuk semua soalan ini dan banyak lagi.

Cara Mengubah Bahasa di Instagram

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan bagaimana anda dapat mengubah bahasa, negara dan cara menggunakan akaun terjemahan automatik Instagram anda. Selain itu, kami akan memberi anda arahan terperinci bagaimana menyesuaikan tetapan lokasi anda.

Cara Mengubah Bahasa di Instagram pada iPhone

Inilah cara anda boleh menukar bahasa di profil Instagram anda jika anda menggunakan iPhone:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Klik pada foto profil anda dan buka halaman Profil.

 3. Klik pada ikon tiga baris dan ketuk "Tetapan."

 4. Buka "Akaun" dan "Bahasa."

 5. Pilih bahasa yang ingin anda gunakan.

Cara Mengubah Bahasa di Instagram pada Telefon Android

Inilah cara anda boleh mengubah bahasa di profil Instagram anda jika anda menggunakannya di telefon Android:

 1. Buka aplikasi Instagram.

 2. Klik pada foto profil anda dan buka halaman Profil.

 3. Klik pada ikon tiga baris dan ketuk "Tetapan."

 4. Buka "Akaun" dan "Bahasa."

 5. Pilih bahasa yang ingin anda gunakan.

Cara Mengubah Bahasa pada Windows, Mac, dan Chromebook

Tukar Bahasa di Instagram

Sekiranya anda menggunakan Windows, Mac, atau Chromebook dengan bahasa selain Bahasa Inggeris sebagai bahasa lalai, anda juga mahu mengubahnya di Instagram anda. Anda boleh melakukannya dengan mengikuti beberapa langkah mudah:

 1. Buka Instagram di penyemak imbas anda.

 2. Klik pada ikon profil anda di sudut kanan atas, dan dari menu lungsur turun, ketuk "Profil."

 3. Pilih "Edit Profil."

 4. Di bahagian bawah halaman, cari pilihan "Bahasa", ketuk di atasnya untuk membuka daftar bahasa, dan ubah bahasa profil anda.

Cara Mengubah Bahasa di Instagram dari Penyemak Imbas Mudah Alih

Orang yang mempunyai telefon bimbit lama tidak mahu memasang aplikasi untuk menghabiskan memori telefon mereka. Itulah sebabnya mereka lebih suka menggunakan Instagram melalui penyemak imbas mudah alih. Sekiranya anda berada di antara mereka, berikut adalah cara anda boleh mengubah bahasa lalai aplikasi anda:

 1. Buka Instagram di penyemak imbas anda.

 2. Klik pada foto profil anda dan cari "Tetapan" di sudut kiri atas.

 3. Klik "Bahasa" dan pilih bahasa baru.

 4. Kemudian, klik "Selesai."

Cara Menukar Bahasa di Instagram

Soalan Lazim Tambahan

Berikut adalah beberapa jawapan untuk soalan anda mengenai Instagram.

Bolehkah Saya Menukar Negara Saya di Instagram?

Untuk mengesahkan negara utama anda, anda harus menghidupkan lokasi telefon anda dan menghidupkannya sekurang-kurangnya 14 hari untuk Instagram. Dengan cara ini, Instagram akan mengesahkan negara anda dan menambahkannya sebagai lokasi semasa anda. U003cbru003eu003cbru003e Inilah cara untuk menghidupkan lokasi anda jika anda menggunakan telefon Android: u003cbru003e • Buka u0022Settingsu0022 di telefon anda dan pergi ke u0022Apps dan Pemberitahuan.u0022u003cbru003e • Findbr0000 antara aplikasi lain dan klik pada u0022Permissionsu0022 dan u0022Location.u0022u003cbru003e • Pilih pilihan u0022Bolehkan Semua Timeu0022, dan anda akan menghidupkan lokasi anda.u003cbru003eu003cbru003eInstagram perlu mengesahkan lokasi anda untuk meningkatkan jangkauan pos anda. Kecuali anda melakukannya, ini akan memberi kesan kepada keterlihatan profil anda, kerana lebih sedikit orang dapat membaca siaran baru anda.

Bahasa Apa yang Terjemahkan oleh Instagram?

u003cimg class = u0022wp-image-195703u0022 style = u0022width: 500pxu0022 src = u0022 // www.techjunkie.com / wp-content / uploads / 2020/11 / Change-Language-on-Instagram.pngu0022 alt = u0022Tukar Bahasa di Instagramu0022u003u000000 Instagram menambahkan alat terjemahan baru yang membolehkan anda menerjemahkan kapsyen, komen, dan catatan suapan. Ia dapat menterjemahkan teks berdasarkan pilihan bahasa dan tetapan anda. Apabila anda membuka senarai bahasa, anda akan melihat semua bahasa yang boleh dipilih oleh pengguna Instagram.u003cbru003eu003cbru003eJuga, alat AI dapat menterjemahkan hampir setiap komen atau catatan yang ditulis ke dalam bahasa yang berbeza, dan anda dapat melihat apa yang ditulis seseorang dengan mengklik u0022Lihat Terjemahan.u0022 Agar pilihan ini berfungsi, anda perlu menukar bahasa lalai anda. Selepas itu, setiap kali anda melihat komen atau kapsyen dalam bahasa lain, anda dapat melihatnya dalam terjemahan.

Tulis, Terjemahkan, Hantar

Instagram adalah platform yang digunakan lebih daripada setengah bilion orang untuk berhubung antara satu sama lain. Oleh kerana orang-orang ini bercakap puluhan bahasa yang berbeza, Instagram telah mempermudah komunikasi mereka dengan memperkenalkan pelbagai bahasa dan terjemahan automatik.

Setelah mengetahui lebih banyak mengenai bahasa di Instagram, anda akan belajar cara menerjemahkan komen dari bahasa lain dan memahami semua yang ditulis oleh pengikut anda. Lebih-lebih lagi, dengan menukar bahasa, siaran anda akan menjangkau lebih banyak orang yang menggunakan bahasa anda. Apa bahasa anda di Instagram? Adakah anda akan menukar bahasa sekarang sehingga anda tahu bagaimana melakukannya?

Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found