Cara Mengubah Bahasa di TikTok

TikTok sangat digemari oleh ramai, terutama golongan muda, di seluruh dunia. Itulah sebabnya gergasi media sosial tersedia dalam pelbagai bahasa.

Cara Mengubah Bahasa di TikTok

Namun, jika anda ingin mempraktikkan bahasa baru atau menukarnya dengan bahasa yang anda ucapkan, tidak sukar dilakukan. Dalam artikel ini, kita akan membahas topik terpenting yang berkaitan dengan TikTok dan bahasa.

Cara Mengubah Bahasa Anda di TikTok

Semasa bercakap mengenai penggunaan bahasa yang berbeza di TikTok, pengguna mungkin merujuk kepada dua aspek. Mereka mungkin ingin tahu bagaimana menukar bahasa video TikTok mereka. Atau, lebih biasa, bagaimana mengubah bahasa aplikasi dan menggunakannya dalam bahasa pilihan mereka.

Cara Mengubah Bahasa Video TikTok Anda

Jawapan pendek untuk soalan ini adalah - dengan bercakap bahasa yang berbeza dalam video. Sebagai gurauan, pilihan lain adalah memilih untuk menambahkan lagu atau kesan bunyi dalam bahasa yang berbeza.

Pilihan ketiga adalah menggunakan aplikasi pihak ketiga yang dapat menterjemahkan perkataan anda secara lisan. Dan kemudian pasangkannya ke video TikTok anda. Malangnya, TikTok masih tidak mempunyai ciri untuk menterjemahkan bahasa dalam video secara automatik.

Cara Menukar Bahasa Aplikasi untuk TikTok

Sekiranya anda ingin menukar bahasa TikTok dari bahasa Inggeris ke bahasa lain yang tersedia di platform, hanya memerlukan beberapa langkah:

  1. Buka TikTok pada peranti mudah alih anda.

  2. Pergi ke halaman profil anda dan ketuk tiga titik mendatar di sudut kanan atas skrin.

  3. Dari sana, ketik "Bahasa Aplikasi."

  4. Ketuk salah satu bahasa dari senarai kemudian klik "Selesai."

Bahasa aplikasi akan berubah secara automatik. Sekiranya anda ingin kembali ke bahasa Inggeris, sebaiknya ingat semua langkah yang anda buat secara visual dan lihat berapa lama masa yang diperlukan untuk melakukannya. Sebagai alternatif, anda boleh memadam dan memasang semula aplikasinya.

Bahasa Tik Tok

Cara Mengubah Bahasa Anda dalam Bahasa Cina TikTok

TikTok mempunyai dua versi. Versi antarabangsa yang digunakan oleh kebanyakan pengguna di luar daratan China. Dan Douyin, TikTok Cina yang menghendaki pengguna mempunyai telefon bimbit yang didaftarkan di daratan China. Sekiranya anda menggunakan Douyin, bahasa lalai anda akan ditetapkan ke bahasa Cina.

Terdapat peraturan yang ketat mengenai masalah ini, jadi mungkin sukar untuk mengubah bahasa aplikasi ke bahasa lain. Mungkin yang terbaik adalah memuat turun dan memasang TikTok antarabangsa sebagai gantinya.

tik tok

Cara Menukar Bahasa TikTok di China

Sekali lagi, jika anda menggunakan Douyin, itu mungkin tidak mungkin. Walau bagaimanapun, jika anda berada di daratan China dan mempunyai nombor telefon bukan Cina, anda akan dapat menggunakan aplikasi tersebut dalam bahasa yang anda mahukan.

Perlu diingat bahawa China mempunyai peraturan dan undang-undang tempatan mengenai penggunaan TikTok, dan anda harus memberitahu diri anda sebelum melakukan perjalanan.

Cara Mengubah Bahasa Lalai di TikTok

Masalah lain yang mungkin dihadapi oleh pengguna TikTok ialah bahasa lalai aplikasi tidak ditetapkan sebagaimana mestinya. Mungkin anda telah membeli telefon terpakai, dan pemilik sebelumnya tidak memadamkan TikTok dari peranti, tetapi bahasa lalai yang ditetapkan tidak ada dalam bahasa Inggeris.

Anda boleh memilih pilihan Google di aplikasi untuk mencari jalan yang betul, tetapi itu boleh berlangsung selamanya. Pilihan terbaik adalah memadamkan aplikasi dari telefon anda dan memasang semula. Kemudian anda boleh memilih bahasa lalai dan terus menggunakan aplikasinya.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Mengubah Lokasi di TikTok?

Sekiranya kandungan TikTok tempatan yang muncul setelah anda memasang aplikasi tidak berfungsi untuk anda, ada cara untuk mengembangkannya. Perkara pertama yang boleh anda lakukan ialah menukar bahasa aplikasinya, dan anda juga akan melihat video TikTok antarabangsa.u003cbru003eu003cbru003e Pilihan lain ialah mula mengikuti pencipta TikTok asing dan menyukai videonya. Algoritma kemudian akan memasukkan kandungan yang serupa ke feed anda. U003cbru003eu003cbru003e Dan akhirnya, jika anda ingin mendapatkan yang lebih spesifik, anda boleh memasang VPN dan mengubah lokasi anda sama sekali. Perlu diingat bahawa untuk mendapatkan pilihan VPN terbaik, kemungkinan anda memerlukan langganan.

Bagaimana Saya Boleh Menukar Bahasa TikTok Saya dari Bahasa Cina ke Bahasa Inggeris?

Seperti yang telah disebutkan, jika anda menggunakan TikTok versi Cina, anda mungkin tidak akan dapat melakukannya. Tetapi jika anda berada di luar China dan anda perlu beralih dari bahasa Cina ke bahasa Inggeris, mungkin lebih baik memasang semula TikTok dan kemudian log masuk dengan maklumat akaun anda.u003cbru003eu003cimg class = u0022wp-image-198248u0022 style = u0022width: 500pxu0022 src = u0022 //www.techjunkie.com/wp-content/uploads/2020/12/Tik-Tok-Change-Language.pngu0022 alt = u0022Tik Tok Tukar Bahasau0022u003e

Bahasa Pengaturcaraan Apa yang TikTok Gunakan?

Seperti banyak platform yang serupa, TikTok memerlukan seluruh pasukan pembangunan untuk menjalankannya 24/7. Mereka memerlukan pembangun Android dan iOS, pembangun backend, dan pereka UI / UX. Mereka juga memerlukan pengaturcara yang berpengalaman dalam bahasa C / C ++ dan lain-lain.

Berapa banyak bahasa yang dimiliki TikTok?

TikTok tersedia di 150 pasar, dan ia mempunyai 39 bahasa yang dapat anda tetapkan sebagai lalai. Dan selalu menambah lebih banyak.

Bagaimana Saya Boleh Membuat TikTok Bahasa Inggeris Saya?

Sekiranya seseorang menarik gurauan anda dan menukar TikTok anda dari Bahasa Inggeris ke Bahasa Perancis, misalnya, anda mungkin berada dalam kedudukan yang sukar. Sekiranya anda sudah biasa dengan aplikasinya, anda mungkin dapat menavigasi ke halaman profil anda dan kemudian mengetuk tiga titik.u003cbru003eu003cbru003eDari sana, melalui pendekatan percubaan dan ralat, anda mungkin dapati senarai bahasa dan mengubahnya kembali ke Bahasa Inggeris. Sekiranya nampaknya terlalu banyak usaha, nyahpasang langsung dan pasang semula dengan cepat akan melakukan muslihatnya.

Pilih Cara TikTok Anda Bercakap kepada Anda

TikTok sangat popular di setiap benua, dan jangkauannya hanya bertambah. Ia tersedia dalam hampir 40 bahasa yang berbeza, jadi ini bermaksud anda boleh memilih bahasa ibunda anda atau mencuba bahasa lain. Langkahnya agak mudah dan hanya memerlukan beberapa ketukan.

Sekiranya anda menggunakan Douyin, perkara-perkara mungkin tidak semudah itu. Bagi versi TikTok antarabangsa, jika anda buntu, pemasangan semula adalah cara terpantas untuk kembali ke tetapan bahasa lalai.

Bahasa mana yang anda gunakan di TikTok? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.