Cara Menukar Bahasa di Netflix pada PS4

Konsol permainan seperti PS4 kini digunakan lebih dari sekadar permainan. Sebagai contoh, banyak orang menggunakan PS4 untuk mengalirkan kandungan dari Netflix.

Cara Menukar Bahasa di Netflix pada PS4

Sekiranya anda ingin mengetahui cara menukar bahasa di akaun Netflix anda menggunakan PS4, atau cara mengubah bahasa profil anda, sari kata, dan bahasa audio, teruskan membaca artikel ini. Sebagai bonus tambahan, akan ada juga beberapa petua untuk streaming video yang optimum pada PS4, untuk memaksimumkan pengalaman menonton Netflix anda.

Cara Mengakses Tetapan Bahasa di Netflix pada PS4

Malangnya, anda tidak dapat mengubah bahasa profil anda di Netflix terus dari PS4 anda. Anda perlu melakukan ini di penyemak imbas internet anda, melalui peranti mudah alih atau komputer. Tetapi kita akan membahasnya dalam satu minit. Buat masa ini, mari fokus pada tetapan yang boleh anda ubah di PlayStation itu sendiri.

By the way, petua ini berfungsi pada PS3 dan PS4. Inilah cara anda boleh menukar bahasa audio, atau bahasa sari kata di Netflix, dari PS anda (3 atau 4):

 1. Buka aplikasi Netflix di PS3 atau PS4 anda.
 2. Mainkan rancangan atau filem, tidak kira yang mana.
 3. Gunakan alat kawalan anda dan tekan kekunci Bawah semasa kandungan anda disiarkan.
 4. Pilih kotak Dialog. Sahkan pop timbul yang muncul.
 5. Pergi ke pemilihan sari kata atau audio dan pilih bahasa pilihan anda.
 6. Keluar dari menu ini dan kembali ke kandungan anda. Perubahan bahasa akan disimpan secara automatik dan anda akan segera melihatnya.

Itu sahaja yang ada! Anda boleh menggunakan langkah yang sama untuk mengubah bahasa audio atau sari kata untuk filem atau rancangan yang anda tonton kapan pun anda mahu. Oh, dan inilah satu lagi petua berharga.

Sekiranya anda menghadapi masalah menukar bahasa sari kata, cuba mainkan beberapa filem atau rancangan yang dinilai matang di Netflix. Ini akan menyelesaikan masalah dalam kebanyakan kes, tetapi jangan tanya mengapa.

Sekarang, kemampuan untuk menukar bahasa audio atau sari kata pada PS anda bagus, tetapi bagaimana dengan bahasa profil?

Cara Menukar Bahasa di Netflix di PS4

Cara Mengubah Bahasa Profil Netflix Anda

Untuk apa jua alasan, anda tidak dapat melakukan ini di PS anda, dan anda mungkin juga tidak akan dapat melakukannya di masa hadapan. Jangan risau, pilihan ini mudah diakses di versi web Netflix. Yang anda perlukan hanyalah komputer atau peranti mudah alih (tablet atau telefon). Ikuti langkah untuk menukar bahasa profil Netflix anda:

 1. Gunakan komputer atau penyemak imbas mudah alih untuk log masuk ke Netflix.
 2. Cari dan pilih pilihan untuk Menguruskan Profil.
 3. Pilih profil yang ingin anda ubah bahasa. Ini bagus jika anda berkongsi kata laluan dengan rakan atau ahli keluarga anda yang mempunyai pilihan yang berbeza.
 4. Pilih Bahasa yang dikehendaki dari menu itu. Anda mempunyai banyak pilihan, semoga anda mendapat bahasa yang anda mahukan.
 5. Keluar dari akaun Netflix anda dan log masuk sekali lagi untuk menyimpan perubahan.

Sekiranya ada masalah dan bahasa anda tidak ditunjukkan dengan betul, anda boleh mencuba helah kandungan dewasa yang kami tunjukkan pada bahagian sebelumnya. Jika tidak, anda boleh mencuba menetapkan semula bahasa anda, hanya pilih bahasa Inggeris kali ini. Selepas itu, log keluar, dan ubah pilihan bahasa kembali seperti sebelumnya.

Petua untuk Pengalaman Netflix PS4 yang Lebih Baik

Setelah kita membahas semua pilihan bahasa untuk Netflix di PS4, mari kita bincangkan tentang memanfaatkan sepenuhnya. Jelas sekali, anda memerlukan PSN untuk menonton Netflix di PS4 anda. Sekiranya perkhidmatan PSN dalam penyelenggaraan, Netflix tidak akan berfungsi.

Kualiti aliran asas mestilah 1080p, tetapi anda boleh meningkatkannya ke streaming 4K. Untuk streaming 1080p, anda hanya memerlukan langganan Netflix asas, akses PSN, dan kelajuan internet sekurang-kurangnya 10 Mbps. Sebaiknya perbincangan yang terakhir dengan penyedia internet anda.

Untuk streaming 4K, anda perlu mengeluarkan sedikit wang tambahan. Anda memerlukan PS4 Pro, TV yang menyokong streaming 4K, dan langganan Netflix 4K. Anda juga memerlukan sambungan internet yang stabil dengan kelajuan sekurang-kurangnya 25 Mbps, jika tidak lebih.

Dalam artikel ini, kami menganggap bahawa anda sudah mempunyai aplikasi Netflix PS4. Sekiranya tidak, pasangkan dan kemas kini pada peranti anda. Anda memerlukan kelayakan Netflix anda untuk log masuk, tetapi anda juga boleh menggunakan tempoh percubaan untuk Netflix di PS4 anda.

Tukar Bahasa di Netflix pada PS4

Selamat Menyiarkan

Itu harus merangkumi semua perkara mengenai pilihan bahasa untuk Netflix di PS4. Sekiranya anda mengikuti arahan kami, anda akan mendapat kandungan yang anda mahukan dalam bahasa pilihan anda dalam masa yang singkat. Sekiranya terdapat sesuatu yang salah, hubungi meja sokongan Netflix rasmi dan minta bantuan mereka.

Apakah filem atau rancangan TV kegemaran anda di Netflix? Adakah anda lebih suka Netflix daripada bermain permainan di PS anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found