Cara Menukar Lokasi Tidak Setuju

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan komunikasi suara di Discord, proses mengubah wilayah atau lokasi anda dapat meredakan masalah ini. Semasa pertama kali membuat akaun Discord, Discord secara automatik boleh memilih pelayan suara yang paling dekat dengan anda untuk prestasi terbaik; namun, Discord tidak selalu memilih pelayan terbaik untuk anda.

Cara Menukar Lokasi Tidak Setuju

Nasib baik, pengguna bebas menukar pelayan yang mereka rasa sesuai dengan bermain-main dengan tetapan yang berbeza sehingga mereka menemui pilihan berprestasi terbaik. Mengemas kini lokasi membolehkan pengguna menyesuaikan tetapan mereka untuk mengoptimumkan pengalaman mereka di platform.

Walau bagaimanapun, walaupun boleh dilakukan, tidak selalu jelas bagaimana anda boleh mengubah lokasi pelayan anda secara manual di Discord.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Jangan risau. Sekiranya anda tidak pasti cara mengubah lokasi anda di Discord, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh menukarnya hanya dalam beberapa langkah.

Cara Menukar Wilayah pada Pertentangan

Menukar pelayan suara anda adalah mustahak kerana semakin dekat dengan pelayan anda secara fizikal, semakin sedikit latensi yang anda miliki. Semakin sedikit kependaman yang anda miliki, semakin baik sambungan yang anda dapat. Ini meningkatkan segalanya dari masa tindak balas hingga kualiti suara. Sekiranya anda menghadapi masalah di salah satu bidang ini, atau hanya ingin bereksperimen, prosesnya cepat.

Buka Discord dan log masuk ke akaun anda. Kemudian, pilih pelayan di lajur kiri di mana anda mahu menukar pelayan suara.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Ingat, untuk menukar pelayan, anda harus menjadi pemilik pelayan atau mempunyai peranan dalam pelayan di mana kebenaran pelayan pengurus anda diaktifkan. Sekiranya salah satu daripada ini benar, kita dapat mengubah tetapan lokasi pelayan suara.

Pertama, klik pada anak panah ke bawah untuk membuka pilihan pelayan anda.

Seterusnya, klik pada pilihan yang tertera Tetapan Pelayan.

Klik ‘Tukar’

Sekarang, di bawah bahagian yang mengatakan Wilayah Pelayan, tekan butang yang mengatakan Ubah. Ini harus lebih dekat ke sebelah kanan tetingkap aplikasi.

Akhirnya, pilih lokasi yang anda fikir paling dekat dengan lokasi fizikal anda. Dalam kes saya, ini adalah ‘Timur AS'. Tetapi, jika anda tinggal di California atau Washington, anda lebih baik memilih AS Barat.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Pilih sahaja yang anda fikir paling dekat dengan anda. Sekiranya seseorang ternyata lebih lambat daripada yang lain, anda selalu boleh masuk, menukar lokasi pelayan sekali lagi, dan melihat apakah latensi anda bertambah baik.

Klik di salah satu lokasi pelayan suara untuk menyimpan perubahan anda. Salah satu perkara yang rapi mengenai Discord adalah bahawa, setelah anda menukar pelayan, gangguan suara akan menjadi kurang dari satu saat. Walaupun begitu, menukar pelayan anda tidak akan merosakkan perbualan yang sedang berlaku sekarang.

Tidak Melihat Pilihan untuk Tetapan Pelayan?

Sekiranya anda cuba mengubah lokasi anda tetapi tidak melihat pilihan untuk Tetapan Pelayan, kemungkinan kerana anda tidak mempunyai izin untuk mengakses tetapan ini. Daripada menu di atas, anda akan melihat ini:

Dengan andaian bahawa latensi atau kualiti suara benar-benar mengerikan, hubungi pentadbir pelayan dan minta mereka menukar peranan ‘Urus Pelayan’ untuk anda. Setelah selesai, anda boleh terus mengemas kini lokasi pelayan mereka.

Pentadbir dan pemilik pelayan kemudian boleh mencabut peranan tersebut setelah anda membuat perubahan jika mereka memilihnya.

Sediakan Lokasi pada Pelayan Baru

Sekiranya anda berencana untuk menyediakan pelayan baru di Discord, aplikasi memudahkan memilih lokasi pelayan suara yang paling optimum untuk pelayan anda dari awal.

Untuk memulakan, tekan butang ‘+’ pada lajur navigasi pelayan kiri. Apabila pilihan muncul, tekan Buat Pelayan butang.

Pada skrin seterusnya, anda akan diminta untuk menamakan pelayan anda, dan kemudian pilih Wilayah Pelayan. Tekan butang yang berbunyi, Ubah, dan anda akan dapat memilih dari senarai kawasan pelayan suara seperti yang kami lakukan di atas. Klik kawasan yang paling optimum, dan perubahan disimpan secara automatik.

Akhirnya, tekan Buat butang. Undang beberapa rakan, lihat bagaimana pelayan suara berfungsi, dan jika kependamannya sedikit tinggi, anda boleh menukar lokasi pelayan suara sekali lagi dengan mengikuti langkah-langkah sebelumnya.

Cara Mengubah Paparan Waktu / Waktu pada Discord

Discord menggunakan masa sistem untuk mengemas kini waktu pada aplikasi. Untuk menukar masa Discords, anda perlu mengubah waktu di komputer atau peranti mudah alih anda. Pergi ke tetapan dan ubah masa di sana.

Anda sebenarnya tidak dapat mengubah paparan waktu pada Discord secara manual, tetapi ada cara untuk mengatasi ralat penyesuaian pelik ini.

Untuk menukar waktu menjadi paparan waktu 24 jam, anda perlu menukar bahasa atau lokasi Discord anda. Ini dapat dilakukan dalam tetapan anda dan tidak diperbarui secara automatik oleh aplikasi. Jepun, misalnya, menggunakan paparan waktu 24 jam. Mengubah lokasi anda ke Jepun secara automatik akan mengubah jam 12 anda menjadi jam 24 jam. Untuk menukarnya kembali, pilih Kanada, Amerika, atau lokasi mana pun dengan paparan 12 jam.

Menukar paparan tarikh dari DD / MM / YYYY menjadi MM / DD / YYY atau sebaliknya memerlukan anda melakukan perkara yang sama. MM / DD / YYYY hampir hanya digunakan di Amerika Syarikat, tetapi menetapkan bahasa anda ke bahasa Inggeris secara automatik akan menjadikan bulan muncul sebelum tarikh. Menukar bahasa ke bahasa Sepanyol akan memperbaikinya.

Penyelesaian Masalah Audio

Sebilangan besar pengguna menyatakan bahawa mengubah lokasi dalam Discord membantu mengurangkan kependaman dalam kualiti audio. Oleh itu, walaupun sedikit kelewatan sedikit pun boleh merosakkan pengalaman permainan anda. Sebab kami sangat menyukai Discord kerana ia mempunyai kualiti terbaik untuk pemain.

Apa yang boleh anda lakukan jika anda mengalami masalah audio dan mengubah wilayah anda tidak menolongnya?

Selain memulakan semula Discord dan memeriksa sambungan perkakasan anda, anda boleh menuju ke tetapan pelayan anda dan melakukan Uji Mik. Mengetuk pilihan 'Suara & Video' di sebelah kiri tetapan Discord akan membantu mengurangkan masalah anda.

Beberapa pengguna merasa berguna untuk beralih ke mod keserasian ketika menggunakan Windows 7. Setelah kemas kini baru-baru ini, banyak orang mendapati bahawa audio mereka mengalami kelewatan dan nampaknya berubah, bug ini biasanya diselesaikan dengan kemas kini baru.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa jawapan untuk soalan lain yang sering kita terima mengenai Discord

Adakah Discord menunjukkan lokasi anda?

Tidak, Discord tidak memberikan lokasi anda kepada orang lain. Beberapa pengguna mengadu bahawa pengguna lain mengetahui lokasi mereka, jadi perlu disebutkan bahawa walaupun Discord tidak memberikan lokasi anda, terdapat beberapa cara untuk membongkarnya.

Selain dari yang jelas; memberitahu seseorang di mana anda tinggal, jika anda menggunakan nama pengguna yang sama di Discord yang anda gunakan untuk perkhidmatan lain (iaitu media sosial, tag pemain, dll.) maka pengguna lain dapat membuat kesimpulan di mana anda tinggal.

Juga dikhabarkan bahawa menghantar seseorang gambar akan menghantar lokasi anda di Discord. Berdasarkan ujian kami, ini tidak benar. Untuk membebaskan teori itu, tidak ada tetapan dalam Discord yang membolehkan kami mematikan ciri ini dan tidak dinyatakan dalam Dasar Privasi (oleh itu Discord akan menghadapi masalah besar jika mereka menghantar lokasi anda kepada orang lain tanpa persetujuan anda). Namun, tidak boleh diluar jangkauan kenyataan seseorang boleh menggunakan Discord untuk memalsukan lokasi dan maklumat lain dengan menghantar pautan dan gambar.

Saya menukar lokasi saya tetapi saya masih menghadapi masalah dengan kualiti audio. Apa yang boleh saya lakukan?

Sekiranya anda telah mengubah lokasi dan masalah audio berterusan, anda perlu melakukan sedikit penyelesaian masalah untuk menentukan masalahnya:

  • Tukar peranti
  • Tukar alat dengar
  • Tukar sambungan internet (wifi ke selular dan sebaliknya)
  • Pastikan Discord terkini
  • Gunakan penyemak imbas web dan bukannya aplikasi atau klien desktop
  • Gunakan bahagian Suara & Video pada Tetapan untuk menghidupkan dan mematikan Sensitiviti Audio dan kaedah input anda

Terdapat beberapa sebab anda mungkin mempunyai masalah audio yang sebenarnya tidak ada hubungannya dengan Discord melainkan periferal yang anda gunakan. Mencuba perkara yang berbeza dari senarai di atas harus mempersempit pelakunya dan membawa anda ke jalan penyelesaian.