Cara Mengubah Lokasi di FireStick

Amazon Fire TV adalah perkhidmatan streaming yang membolehkan anda menonton pelbagai rancangan dan filem dari Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime Video, dan beberapa platform lain dari satu peranti. Walau bagaimanapun, pengguna FireStick di pelbagai negara tidak mempunyai akses ke program dan fungsi yang sama.

Cara Mengubah Lokasi di FireStick

Tetapi untuk mendapatkan akses ke ciri di wilayah lain, anda mempunyai pilihan untuk mengubah lokasi anda di FireStick anda. Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda pelbagai cara untuk mengubah lokasi anda di FireStick anda. Kami juga akan menjawab beberapa soalan umum mengenai topik ini.

Cara Mengubah Lokasi Bandar Anda di FireStick Secara Langsung

Apabila anda menukar lokasi, secara teknikal anda menukar alamat IP anda.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Salah satu cara paling selamat untuk menukar lokasi, sama ada bandar atau negara anda, adalah dengan menggunakan VPN (rangkaian peribadi maya). Menggunakan VPN menjamin perlindungan dan privasi anda, dan "menipu" aplikasi dan laman web untuk mengenali anda di satu alamat IP ketika anda benar-benar berada di yang lain.

Terdapat puluhan aplikasi VPN yang boleh anda gunakan untuk melakukan ini, tetapi yang terbaik untuk Amazon Fire TV adalah ExpressVPN. Begini caranya: Pertama, anda mesti mendaftar untuk ExpressVPN di komputer anda. Kemudian anda perlu memuat turun aplikasi ke Fire TV anda. Langkah terakhir adalah menyambungkan VPN ke Fire TV anda.

Untuk menukar lokasi bandar anda di FireStick dengan ExpressVPN, ikuti panduan langkah demi langkah ini:

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

 1. Buka laman web ExpressVPN di komputer anda.

 2. Pilih rancangan (satu bulan, enam bulan, atau 15 bulan).

 3. Masukkan alamat e-mel anda di halaman yang sama.

 4. Pilih kaedah pembayaran pilihan anda. Anda boleh memilih untuk membayar dengan kad kredit, PayPal, Bitcoin, atau kaedah pembayaran lain.

Langkah seterusnya adalah memuat turun aplikasi ke Fire TV anda, dan terdapat dua cara untuk melakukannya. Anda boleh memuat turun aplikasi dari Amazon App Store atau memuat turun APK aplikasi (Amazon Package Kit). Kami mengesyorkan kaedah pertama kerana lebih mudah.

Pada ketika ini, penting untuk anda mendaftar dengan negara yang sama di lokasi pelayan VPN dan akaun Amazon anda. Inilah cara anda boleh memuat turun aplikasi di Amazon App Store:

 1. Lancarkan Amazon Fire TV anda dan pergi ke Skrin Utama.

 2. Pergi ke fungsi "Cari" dengan menekan butang kiri pada pad arah. Ini secara automatik membuka Amazon App Store.

 3. Ketik "ExpressVPN" dan pilih.

 4. Pergi ke "Muat turun".

 5. Tunggu muat turun selesai dan buka aplikasinya.

Bahagian terakhir menghendaki anda menyambungkan akaun ExpressVPN dan Fire TV anda. Begini caranya:

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

 1. Buka aplikasinya.

 2. Cipta akaun anda. Aplikasi ini akan diaktifkan sebaik sahaja anda log masuk.

 3. Pilih "OK" untuk menyediakan VPN anda.

 4. Pilih lokasi yang ingin anda daftarkan. Ini merangkumi kedua-dua negara dan bandar.

 5. Pergi ke butang kuasa untuk menghidupkan VPN.

Itu sahaja! Sekarang anda boleh mula menstrim dan menonton apa sahaja yang anda mahukan di Fire TV anda.

Cara Mengubah Lokasi Bandar Anda di FireStick Melalui Router

Terdapat dua cara lain untuk menukar lokasi bandar anda untuk akaun Fire TV anda: satu di akaun Amazon anda, dan yang kedua adalah di FireStick anda. Inilah cara anda boleh menukar lokasi menggunakan akaun Amazon:

 1. Pergi ke Amazon pada penyemak imbas anda dan log masuk ke akaun anda.

 2. Navigasi ke "Akaun & Daftar" di sepanduk atas.

 3. Cari "Kandungan dan peranti anda" pada menu lungsur turun.

 4. Pergi ke tab "Keutamaan".

 5. Di bawah "Tetapan Negara / Wilayah", klik pada butang "Ubah".

 6. Tukar negara, wilayah, bandar, garis alamat, dan lebih banyak maklumat lokasi anda.

 7. Klik pada butang "Kemas kini".

Untuk membuat perjanjian, mulakan semula FireStick anda. Anda mungkin diminta untuk masuk ke akaun anda setelah dihidupkan semula. Anda juga boleh mengubah lokasi anda di FireStick. Begini caranya:

 1. Lancarkan Fire TV anda dan pergi ke skrin Utama.

 2. Gunakan butang "Kanan" pada pad arah untuk pergi ke "Tetapan."

 3. Pilih "Keutamaan."

 4. Cari "Lokasi" pada menu.

 5. Taipkan poskod untuk lokasi pilihan anda.

Cara Mengaktifkan atau Menonaktifkan Perkongsian Lokasi ke FireStick Anda

Semasa pertama kali membuat akaun Amazon, anda diminta memasukkan lokasi anda. Ini merujuk kepada negara, negara, wilayah, kota, alamat, dan poskod anda. Sebaik sahaja anda mula menggunakan FireStick, lokasi anda diaktifkan secara automatik, jadi anda tidak perlu risau.

Malangnya, tidak ada cara untuk mematikan sepenuhnya perkongsian lokasi atau menyembunyikan lokasi anda di FireStick anda. Itu kerana Amazon Fire TV perlu mempunyai beberapa lokasi untuk berfungsi. Namun, jika anda merasa privasi anda berisiko, anda boleh mengubah lokasi anda.

Sekiranya anda berminat untuk mengetahui caranya, kembali ke awal panduan kami dan pilih salah satu kaedah mengubah lokasi, kami mencadangkan.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Aplikasi Membuat Lokasi Berfungsi?

Sekiranya anda tertanya-tanya apakah aplikasi VPN berfungsi dan adakah ia patut diberi perhatian anda, jawapannya adalah ya. Sebab mereka begitu popular adalah kerana mereka berjaya menyelesaikan tugas. Anda boleh menggunakan aplikasi VPN untuk hampir semua perkara. Anda bahkan boleh memasangnya di peranti mudah alih anda. Perisian VPN umumnya digunakan dengan aplikasi dan laman web di mana anda ingin melindungi privasi anda atau mengakses sesuatu yang tidak tersedia di negara anda.

Adakah Terdapat Kekurangan Mengubah Lokasi Anda?

Walaupun terdapat banyak kelebihan menggunakan aplikasi yang dapat mengubah lokasi anda, ada beberapa kekurangan kecil yang harus anda maklumkan. Sudah tentu, tidak semua aplikasi VPN sama, jadi bergantung pada aplikasi yang anda gunakan.

Dalam beberapa kes, menggunakan aplikasi VPN dapat melambatkan sambungan internet anda, dan bahkan kadang-kadang gangguan sambungan dapat terjadi.

Perlu diingat bahawa ada juga beberapa program perisian anti-VPN yang dapat menyekat VPN anda. Tetapi jika anda memilih VPN yang boleh dipercayai, seperti ExpressVPN, anda tidak akan menghadapi masalah ini.

Seperti yang anda lihat, kekurangan ini lebih kurang daripada sedikit kesulitan, dan bukannya kelemahan sebenarnya. Menggunakan aplikasi yang dapat mengubah lokasi anda pada umumnya merupakan proses yang selamat yang tidak akan membuat anda menghadapi masalah.

Mengapa Anda Ingin Mengubah Lokasi Anda?

Terdapat beberapa kelebihan mengubah lokasi anda. Itulah sebenarnya perisian VPN.

Fikirkan aplikasi VPN sebagai lapisan keselamatan tambahan. Menggunakan aplikasi akan memastikan semua data anda selamat semasa aktiviti dalam talian anda tetap dirahsiakan. Cara VPN melakukan ini adalah dengan menyulitkan lalu lintas web anda. Menggunakan VPN juga dapat membantu Anda memperoleh akses ke aplikasi, program, kemas kini, dan situs web yang tidak tersedia di negara atau wilayah Anda. Ia juga berguna apabila anda sering bepergian, membiarkan anda mengakses semua akaun biasa anda semasa dalam perjalanan.

Menukar lokasi anda bahkan dapat membantu anda menjimatkan wang. Contohnya, beberapa kedai dalam talian menetapkan harga yang lebih tinggi untuk negara-negara tertentu. Dalam kes ini, menggunakan VPN akan membantu anda untuk perlu membayar lebih banyak wang.

Sekiranya Saya Mengubah Lokasi Saya, Adakah Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer dan Hulu Mampu Mengesan bahawa Saya Menggunakan VPN?

Walaupun penyedia perkhidmatan internet anda dapat mengesan bahawa anda menggunakan VPN, platform lain, seperti Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer, dan Hulu tidak dapat mengesannya. Walaupun penyedia perkhidmatan internet anda dapat mengesan VPN anda, kemungkinan sesuatu berlaku adalah minimum.

Sekiranya anda menggunakan perkhidmatan VPN berkualiti tinggi dan boleh dipercayai, maka anda mungkin tidak dapat dikesan sama sekali.

Dapatkan Akses ke Kandungan Tanpa Penapisan

Mengetahui cara menukar lokasi anda di FireStick anda sangat berguna. Sama ada anda menggunakan VPN atau mengubah lokasi secara manual, anda akan mendapat akses ke pelbagai rancangan TV, program, dan filem yang sebaliknya tidak akan tersedia di negara anda. Setelah anda mengetahui cara menggunakan VPN untuk FireStick anda, anda juga boleh mula menggunakannya pada aplikasi dan laman web yang berbeza.

Adakah anda pernah menukar lokasi anda di FireStick? Adakah anda menggunakan kaedah yang digariskan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.