Cara Menambah Disney Plus ke Amazon Fire Stick anda

Walaupun Disney mendapati dirinya terikat dengan beberapa kontrak dengan syarikat lain, terutama Netflix, mereka akhirnya mengumpulkan cukup banyak bahan mereka dari perkhidmatan streaming saingan untuk membuat perpustakaan Disney + besar. Anda mungkin pernah mendengar banyak perkara mengenai Disney Plus sejak beberapa bulan kebelakangan ini, sama ada senarai asalnya yang terus berkembang atau katalog belakang mereka yang besar dari kandungan klasik Disney. Bagi peminat Marvel, LucasFilm, Pixar, ESPN, dan Disney itu sendiri, anda pasti akan menikmati apa yang ditawarkan oleh Disney +.

Cara Menambah Disney Plus ke Amazon Fire Stick anda

Sudah tentu, untuk menayangkan rancangan epik seperti Orang Mandalorian, anda ingin menyiapkan Disney Plus pada skrin seluas mungkin. Dengan ini, berikut adalah cara menonton ciri animasi Disney kegemaran anda dan original baru di Fire Stick anda.

Bermula Dengan Mendaftar ke Disney +

Sebelum memulakan streaming filem dan rancangan Disney kegemaran anda, anda perlu mendaftar untuk akaun Disney +. Dapatkan klasik, filem baru, rancangan TV, dan sukan kegemaran anda dengan satu harga rendah, atau simpan dengan menggabungkan Disney Plus, Hulu, dan ESPN Plus dalam satu pakej! Sekiranya anda memilih pilihan multipak dan sudah mempunyai langganan Hulu atau ESPN, Disney menyesuaikan pembayaran bulanan untuk menggambarkan status "anda yang sudah dilanggan". Dengan kata lain, anda masih mempunyai pembayaran Hulu atau ESPN anda, ditambah dengan perbezaan jumlah harga pakej ke Disney Plus.

Persaingan Disney-Amazon

Anda mungkin pernah mendengar perbincangan mengenai perselisihan antara Disney dan Amazon pada masa lalu, di mana Wall Street Journal melaporkan bahawa Fire TV OS Amazon tidak akan menerima Disney Plus semasa pelancaran. Situasi ini timbul kerana kurangnya kesepakatan antara kedua-dua syarikat yang akan menyaksikan Disney Plus tiba di Amazon Appstore. Konflik itu berpunca dari ruang iklan: Amazon ingin menjual ruang iklan di atas aplikasi Disney — yang juga termasuk ESPN Plus — sementara Disney tidak mahu melepaskan ruang itu ke Amazon.

firestick

Tidak jelas apa yang berlaku dari rundingan antara kedua syarikat itu, tetapi tidak menjadi masalah bagi pengguna akhir. Yang penting adalah, iya, Amazon Fire TV anda (selain Roku, PS4 anda, dan banyak peranti lain) menyokong Disney Plus.

Bagaimana Saya Boleh Menambah Disney Plus ke Amazon Fire TV saya?

 1. Untuk memasang Disney Plus di Amazon Fire TV anda, dari skrin Utama, pergi ke Aplikasi. Laman Utama Firestick
 2. Seterusnya, cari "Disney Plus" menggunakan Alexa, atau lihat di bawah Hiburan dan klik padanya. Halaman Aplikasi Firestick
 3. Muat turunnya dan daftar atau log masuk. Halaman Aplikasi Disney +

Memasang Disney + ke Firestick Anda Dari Jauh

 1. Pergi ke Appstore Amazon di sini untuk memasang aplikasi Disney + pada peranti anda dari jauh.
 2. Setelah memasang aplikasinya, ikuti arahan untuk mendaftar atau log masuk ke akaun anda untuk memulakan penstriman.

Adakah Disney Plus akan berada di TV Saya dengan Fire OS Built-In?

Kami melihat televisyen yang disertakan dengan Fire OS menjadi sangat popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Ini bukan sahaja menafikan keperluan untuk mengisi port HDMI dengan Fire Stick anda, tetapi anda juga dapat mengawal OS Fire langsung dari alat kawalan jauh yang sama yang anda gunakan dengan televisyen anda.

Sudah tentu, kerana TV dengan Fire OS built-in tidak sama dengan menggunakan Fire TV Stick atau Fire TV Cube, selalu ada kemungkinan Disney + tidak berfungsi dengan baik pada peranti anda. Syukurlah, keprihatinan anda tidak berasas: seperti bagaimana pengguna Fire Stick dapat mencari aplikasi Disney Plus langsung di Appstore, pengguna Fire TV juga akan mendapati bahawa aplikasinya hanya dalam jarak carian.

Berapa Kos Disney Plus?

Disney Plus pada masa ini berharga $ 6.99 sebulan atau $ 69.99 per tahun. Tidak seperti Netflix atau Hulu, Disney + tidak menawarkan platform streaming bertingkat. Dengan harga $ 6.99 sebulan, setiap orang mendapat ciri dan aliran yang sama seperti setiap pengguna lain. Sudah tentu, Disney masih mengatakan bahawa perkhidmatan "bermula pada" $ 6,99, dan mungkin, itu kerana harganya mungkin akan meningkat dari masa ke masa. Pengguna tidak asing dengan kenaikan harga.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai berapa banyak kos Disney Plus, serta bagaimana anda dapat menjimatkan wang untuk langganan anda dengan paket atau pembayaran tahunan, lihat panduan lengkap untuk harga Disney Plus ini.

Apa Peranti Lain Yang Bekerja Dengan Disney Plus?

Bergantung pada berapa banyak televisyen yang ada di rumah anda, anda mungkin mempunyai lebih banyak peranti daripada hanya satu Fire Stick. Sekiranya anda ingin menjimatkan ruang HDMI dan anda ingin menggabungkan, berikut adalah platform lain yang serasi dengan Disney Plus.

 • Produk TV Kebakaran (kiub, tongkat, loket, dll.)
 • Penyemak imbas web desktop (Chrome, Firefox, Safari, dll.)
 • Android
 • OS iOS dan iPad
 • Chromecast
 • Roku
 • Apple TV
 • TV Android
 • PlayStation 4
 • Xbox One
 • Televisyen Pintar LG
 • TV Pintar Samsung

Dengan penambahan TV pintar Samsung dan LG serta Amazon Fire Stick, Disney Plus nampaknya tersedia pada setiap platform utama. Ini bermakna di mana sahaja anda suka menonton rancangan kegemaran anda, anda boleh masuk dan mula menstrim dengan segera, dengan andaian anda berada di negara atau wilayah berlesen untuk media yang diinginkan.

Disney + dan Amazon FireStick

Oleh itu, walaupun terdapat hubungan yang tidak stabil dengan hubungan dan keserasian Disney + dan Amazon, kini anda boleh memuat turun Disney + ke Firestick dengan mudah tanpa perlu memunggah aplikasi atau menggunakan kedai aplikasi pihak ketiga.

Bagaimana pengalaman anda bersama Disney + dan Amazon Firestick? Apa yang anda suka streaming? Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda dalam komen di bawah.