Bagaimana Mengubah Lokasi Anda pada Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 telah wujud sejak pertengahan 2017. Ia adalah peranti unggulan pengeluar Android yang terkenal pada masa itu dan masih menjadi kegemaran ramai pengguna.

Bagaimana Mengubah Lokasi Anda pada Samsung Galaxy S8

Sekiranya anda mempunyai Samsung S8, anda mungkin tertanya-tanya apakah mungkin untuk mengubah lokasinya sekarang. Sekiranya anda menggunakannya untuk melakukan perjalanan, perubahan lokasi akan berlaku secara automatik, asalkan perayauan anda disiapkan.

Namun, ada cara untuk menukar lokasi Samsung S8 anda tanpa harus meninggalkan bandar atau negara anda. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui tentang cara mengurus tetapan lokasi pada peranti Samsung anda.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Cara Mengubah Alamat IP dan Lokasi pada Samsung S8

Perkara pertama yang perlu diketahui, setiap kali anda beralih dari Wi-Fi ke rangkaian mudah alih, IP anda berubah. Juga, kerana rangkaian mudah alih dinamik, anda mungkin diberi IP yang berbeza setiap kali anda menghidupkan dan mematikan Mod Pesawat di telefon anda.

Masalahnya adalah bahawa taktik ini tidak akan memberi kesan ketika datang ke geografi. Sekiranya anda benar-benar ingin menukar lokasi alamat IP anda, anda perlu menggunakan perkhidmatan VPN.

Menggunakan VPN untuk Menukar Alamat IP pada Samsung S8

Sekiranya anda ingin mengakses laman web dan aplikasi yang dilarang lokasi anda, anda memerlukan Rangkaian Peribadi Maya (VPN) yang boleh dipercayai.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Terdapat pilihan percuma yang tersedia sebagai pemalam untuk penyemak imbas mudah alih dan aplikasi percuma, tetapi ini jarang berfungsi seperti yang diiklankan.

Untuk perkhidmatan penuh, anda boleh mencuba ExpressVPN. Ini akan memastikan identiti anda selamat, menampilkan enkripsi kelas kerajaan, dan sangat pantas. Inilah cara memasang dan menggunakan ExpressVPN pada Samsung S8 anda:

 1. Pergi ke gedung Google Play dan muat turun ExpressVPN di Samsung S8 anda.

 2. Buat akaun dan ikuti arahan penyediaan dalam aplikasi. Tidak akan mengambil masa yang lama.
 3. Lancarkan aplikasi ExpressVPN pada Samsung S8 anda dan sambungkan ke lokasi pilihan.

Setelah ExpressVPN anda disambungkan, anda akan kelihatan berada di lokasi dan wilayah yang berbeza dari tempat anda sebenarnya berada. Anda boleh melancarkan penyemak imbas mudah alih anda dan mengakses laman web yang sebelumnya tidak dapat anda lakukan.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Cara Mengubah Alamat MAC pada Samsung Galaxy S8

Samsung S8 anda mempunyai pengecam unik yang disebut alamat Media Access Control, atau alamat MAC. Ia ditugaskan ke Network Interface Controller (NIC), dan tujuan utamanya adalah untuk mengenal pasti peranti anda di rangkaian tempatan.

Biasanya, pengeluar (dalam kes kami, Samsung) telah menyala alamat MAC ke peranti anda. Ketika datang ke alamat MAC, VPN tidak ada gunanya. Perkhidmatan VPN perlu menyembunyikan alamat MAC anda dari penghala anda, dan itu tidak mungkin.

Walaupun mungkin menyembunyikan alamat MAX anda dari penghala, anda tidak akan mendapat akses ke internet tanpanya. Jadi, adakah cara untuk menipu alamat MAC anda? Ada, tetapi memerlukan sedikit usaha lagi.

Menukar Alamat MAC Dengan Akses Root

Rooting telefon anda adalah proses yang agak rumit. Langkah pertama yang perlu anda lakukan ialah memeriksa status root telefon anda.

Untuk melakukannya, muat turun aplikasi Root Checker dari gedung Google Play. Jalankan aplikasi. Sekiranya peranti anda mempunyai akses root, maka akan tertera "Rooted".

Setelah di-root, anda perlu memuat turun aplikasi BusyBox, juga dari gedung Google Play. Aplikasi ini akan membolehkan anda mengawal beberapa fungsi khusus telefon Samsung S8 anda. Pastikan anda mengikuti arahan dalam aplikasi mengenai cara menyiapkan BusyBox.

Akhirnya, anda memerlukan Terminal Emulator untuk Android. Aplikasi ini juga tersedia di gedung Google Play. Sekiranya anda mempunyai pengalaman sebelumnya menggunakan perintah Terminal pada PC, proses ini akan lebih mudah bagi anda. Sekarang, untuk menukar alamat MAC pada peranti anda, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan Terminal Emulator pada Samsung S8.
 2. Taip “su"Dan ketik" Enter. "
 3. Kemudian, masukkan "busybox iplink menunjukkan nama rangkaian anda"Dan ketik" Enter. " Anda akan dapat melihat alamat MAC semasa anda.
 4. Sekarang, taip "busybox ifconfig nama rangkaian anda dengan inir ”dan tuliskan di alamat MAC baru anda dalam format 12 aksara standard. Sangat penting untuk memastikan tiga urutan pertama alamat MAC sama kerana secara langsung mencerminkan perkakasan peranti anda. Tiga urutan terakhir adalah untuk anda pilih.
 5. Sekali lagi, gunakan "busybox iplink menunjukkan nama rangkaian anda"Untuk mengesahkan perubahan.

Cara Mengubah Tetapan Lokasi GPS anda pada Galaxy S8

Sekiranya alasan anda ingin mengubah lokasi anda adalah untuk tidak dilacak, anda boleh memanfaatkan salah satu dari banyak aplikasi lokasi palsu yang tersedia untuk peranti Android. Dengan memasang aplikasi seperti ini, lokasi anda tidak dapat ditentukan oleh teknologi satelit. Lihat panduan kami tentang cara menipu lokasi anda di Android

Cara Mengubah Negara / Wilayah anda pada Galaxy S8

Sekiranya menukar lokasi anda dengan VPN tidak berjaya, anda boleh mencuba arahan di bawah

Sekiranya anda ingin memuat turun aplikasi yang tidak tersedia di wilayah anda, aplikasi tersebut tidak akan dipaparkan di kedai. Walaupun anda mencarinya melalui penyemak imbas, butang "Pasang" tidak akan tersedia.

Namun, walaupun anda melakukan perjalanan di negara di mana aplikasi tertentu tersedia, anda tetap perlu mengubah tetapan negara / wilayah untuk melihatnya.

Selain itu, anda perlu mengubah kaedah pembayaran yang sesuai dengan negara tempat anda tinggal. Begini cara kerjanya:

 1. Lancarkan aplikasi gedung Google Play pada Samsung S8 anda.
 2. Pergi ke profil anda di sudut kanan atas skrin.

 3. Kemudian pergi ke "Tetapan", diikuti dengan "Umum".

 4. Sekarang, ketik "Pilihan akaun dan peranti" dan "Negara dan profil."

 5. Kemas kini kaedah pembayaran. Ia mesti berasal dari negara tempat Anda berada. Selepas itu, anda dibenarkan menambahkan kaedah pemprosesan pembayaran lain dari negara lain.

Langkah-langkah ini akan membuat profil Pembayaran Google yang berbeza yang dikaitkan dengan negara semasa. Tetapan ini akan diperbarui secara automatik, tetapi akan memakan masa sekitar 24 jam.

Penting: Anda hanya boleh membuat perubahan ini setiap 12 bulan. Sekiranya anda menyesuaikan lokasi Google Play hari ini, ia akan menjadi satu tahun lagi sebelum anda dapat mengubahnya kembali.

Cara Menghidupkan atau Mematikan Lokasi anda pada Samsung S8

Peranti Samsung anda bergantung pada kombinasi GPS, Wi-Fi, dan rangkaian mudah alih untuk mengetahui lokasi tepat anda. Teknologi ini membolehkan pengguna menggunakan Peta Google dan aplikasi berasaskan lokasi lain. Lokasi anda juga menentukan aplikasi yang akan tersedia untuk dimuat turun di gedung Google Play.

Namun, Anda tidak diminta untuk mengaktifkan lokasi semasa menggunakan Samsung S8 atau telefon Android apa pun. Sebilangan besar fungsi masih akan tersedia, tetapi carian Google tidak bergantung pada lokasi anda, dan beberapa aplikasi akan mempunyai prestasi yang terhad. Untuk menghidupkan dan mematikan lokasi pada Samsung S8 anda, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka kunci telefon anda dan sapu panel pemberitahuan ke bawah.

 2. Cari ikon lokasi dan ketik untuk mengaktifkan atau menyahaktifkan.

 3. Sebagai alternatif, anda boleh pergi ke "Tetapan" dan kemudian "Sambungan" diikuti dengan "Lokasi".

Mengawal Lokasi Anda

Sebilangan orang telah menerima idea bahawa lokasi kami dijejaki setiap hari dan bahawa menjaga privasi dalam talian pada dasarnya adalah mitos pada ketika ini.

Namun, masih ada langkah yang boleh anda ambil untuk melindungi diri anda. Menggunakan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai hampir tidak mempunyai kelemahan dan akan membolehkan anda mengakses laman web dan aplikasi yang sebaliknya tidak dapat anda lakukan.

VPN tidak dapat membantu ketika datang ke alamat MAC, tetapi anda masih boleh menipu dengan sedikit bantuan dari aplikasi Android. Akhirnya, jika anda akan berada di luar negeri sekurang-kurangnya satu tahun, mengubah tetapan dan kaedah pembayaran negara kedai Google Play mungkin akan sangat bermanfaat.

Sebagai telefon utama, Samsung S8 akan menangani semua perubahan ini dengan baik.

Apakah kaedah pilihan anda untuk menukar lokasi pada Samsung S8? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found