Cara Mengubah Kulit Minecraft Anda

Minecraft membolehkan pemain menyesuaikan dunia dan persekitaran mereka dengan hampir tidak ada batasan. Konsep yang sama berlaku untuk watak pemain juga. Kulit lalai di Minecraft agak membosankan dan boleh berulang setelah beberapa ketika. Itulah sebabnya penyimpanan dalam talian kulit buatan pengguna dan pasaran rasmi boleh menjadi sumber pilihan penyesuaian tambahan yang sangat diperlukan.

Cara Mengubah Kulit Minecraft Anda

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mengubah kulit Minecraft watak anda pada versi PC, mudah alih dan konsol.

Cara Mengubah Kulit Minecraft Anda

Langkah pertama untuk mengubah kulit anda adalah memutuskan sama ada anda ingin menggunakan kulit dalam permainan lalai atau memilih yang sesuai. Sekiranya anda bersandar pada pilihan buatan pengguna, anda perlu mengunjungi salah satu daripada banyak laman web kulit Minecraft.

Kami boleh mengesyorkan beberapa yang paling popular, seperti MinecraftSkins atau NameMC, tetapi pilihan akhirnya menjadi pilihan anda.

Apa sahaja laman web yang anda pilih untuk kulit; anda perlu memuat turun kulit ke peranti anda:

 1. Tutup Minecraft.
 2. Buka laman web kulit di penyemak imbas kegemaran anda.

 3. Pilih kulit yang anda mahu gunakan.

 4. Tekan butang "Muat turun" atau "Beli". Berhati-hatilah dengan sebarang ciri atau syarat laman web tambahan bila

 5. Simpan gambar apabila diminta.

Kulit khusus tidak tersedia untuk pemain konsol kerana mereka tidak dapat memuat turun dan menyimpan kulit.

Tukar Minecraft Skin di Desktop

Semasa menukar kulit Minecraft pada versi PC, anda boleh menggunakan laman web Minecraft rasmi dan akaun anda:

 1. Log masuk ke Minecraft.net dengan kelayakan akaun anda di skrin "Log in".
 2. Pergi ke bahagian pemilihan kulit (pautan) atau tab "Kulit".
 3. Anda dapat menggunakan "Browse" atau "Select a File" untuk memilih dari daftar kulit yang Anda buka kunci atau beli di akun anda. Pilihan ini akan digunakan untuk kulit rasmi atau kulit khusus.

 4. Pilih fail gambar yang anda muat turun dari penjelajah fail.

 5. Klik butang "Muat Naik".

 6. Anda sudah selesai! Pada saat anda membuka permainan, watak anda akan memakai kulit yang anda pilih.

Tukar Minecraft Skin dalam Edisi Konsol

Versi konsol Minecraft sebahagian besarnya bergabung dengan versi Windows 10 dalam Edisi Bedrock. Namun, proses pemilihan kulit sangat berbeda, kerana tidak ada pilihan untuk memuat turun atau menggunakan kulit khusus. Pemain hanya terhad pada rangkaian kulit rasmi dan pek kulit yang telah dipilih untuk digunakan untuk penyesuaian. Sekurang-kurangnya anda boleh menukar kulit dari menu permainan:

 1. Buka Minecraft di konsol anda.
 2. Pilih "Bantuan & Pilihan" di menu utama.
 3. Pilih "Tukar Kulit." Anda akan dibawa ke menu pemilihan kemahiran yang berbeza, dengan senarai kulit dan paket yang tersedia yang telah atau dapat dibeli. Kulit yang tidak percuma mempunyai gembok di sebelahnya.
 4. Pilih kulit yang anda mahukan, dan tekan "A" di Xbox atau "X" di PlayStation.
 5. Sekiranya kulit anda perlu dibeli terlebih dahulu, anda perlu meninggalkan maklumat pembayaran di menu seterusnya di kedai konsol dan ikuti arahan selanjutnya. Anda dapat menekan "B" (Xbox) atau lingkaran (PS) untuk keluar dari menu pembelian.
 6. Setelah dibeli, kulit akan digunakan untuk watak anda secara automatik.

Tukar Minecraft Skin dalam Minecraft Pocket Edition (PE)

Walaupun tidak memiliki beberapa fitur penting yang ditawarkan oleh versi Bedrock dan Java, pemain mudah alih Minecraft juga dapat bersenang-senang dengan kulit.

Proses untuk memuat turun kulit khusus sebahagian besarnya sama ketika anda menggunakan peranti mudah alih. Sebagai alternatif, anda boleh memuat turun gambar di PC dan menghantarnya ke peranti mudah alih.

Setelah memuat turun kulit yang ingin anda gunakan, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Minecraft PE pada peranti mudah alih anda.
 2. Ketik ikon coathanger di sebelah kanan di menu utama.
 3. Anda akan melihat banyak tab di sebelah kiri. Sekiranya anda ingin menggunakan kulit lalai atau rasmi, pilih dari pakej kulit.
 4. Sekiranya anda ingin menggunakan kulit khusus, pilih ikon kulit kosong (biasanya di sebelah kanan di tab "Lalai").
 5. Pilih "Pilih Kulit Baru" di bahagian kanan.
 6. Permainan akan membuka galeri gambar anda. Navigasi ke item yang telah anda muat turun, biasanya "Item terkini" dan pilih fail kulit yang sesuai.
 7. Pilih model kulit yang ingin anda gunakan. Terdapat dua pilihan, lebih langsing di sebelah kiri dan lebih lebar di sebelah kanan. Kami mengesyorkan memilih pilihan yang tepat kerana kebanyakan kulit buatan pengguna menggunakan model kulit tersebut.
 8. Ketuk "Confirm" untuk menyelesaikan penyesuaian pelanggan.
 9. Kembali ke menu dan mulakan permainan seperti biasa.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana cara menambahkan lapisan kulit luar atau kedua di Minecraft?

Bermula dengan versi 1.8, semua kulit boleh mempunyai lapisan kulit kedua (luar) untuk penyesuaian tambahan. Peranti yang menjalankan versi permainan yang lebih lama hanya akan memaparkan lapisan dasar. Versi permainan dipaparkan di pelancar atau menu utama.

Semua kulit watak hanyalah peta piksel dalam 2D ​​yang dipindahkan ke watak mengikut peta tertentu. Lapisan kulit luar menggunakan koordinat piksel tambahan. Anda boleh menggunakan panduan ini untuk rujukan pada model kulit, dengan lapisan luar berwarna-warni. Semasa membuat kulit, isikan lapisan kedua dengan tekstur yang ingin anda paparkan.

Mengapa saya tidak melihat kulit saya di Multiplayer?

Sekiranya anda tidak dapat melihat kulit anda ketika bermain dalam mod Multiplayer, cuba log keluar kemudian masuk semula ke akaun Minecraft anda.

Sebagai alternatif, permainan mungkin berjalan dalam mod luar talian, yang dapat menonaktifkan kulit khusus ketika menggunakan laman web untuk memilihnya. Ini bermaksud setiap pemain hanya akan menampilkan kulit lalai mereka.

Adakah saya perlu membayar untuk menukar kulit saya?

Semasa memilih kulit, anda akan diminta untuk membeli kulit jika anda tidak masuk ke akaun yang telah membeli Minecraft: Edisi Java.

Beberapa kulit khas juga boleh dibeli. Maklumat dan spesifikasi laman web mereka akan disenaraikan di laman web pihak ketiga masing-masing.

Mengapa terdapat garis hitam di lengan kulit saya?

Sekiranya anda menggunakan versi 1.8 atau lebih baru dan memilih kulit langsing untuk model bersaiz klasik, kulit anda akan menunjukkan garis hitam pada lengan watak kerana perbezaan ukuran dan model.

Untuk membetulkan perubahan ini, pilih kulit yang sesuai untuk model yang telah anda pilih. Versi 1.7.9 dan lebih tua tidak mempunyai model langsing, dan memuat naik kulit langsing akan menambah garis hitam. Pilih kulit bersaiz klasik sebagai gantinya.

Anda boleh menggunakan templat kulit yang sesuai yang terdapat di halaman ini jika anda perlu mengedit kulit yang anda buat sebelumnya. Satu-satunya perkara yang perlu diubah adalah memperluas bahagian lengan (kanan tengah dan kanan bawah) dengan satu piksel.

Masuk ke Kulit Baru Anda di Minecraft

Sekarang anda tahu cara mengubah kulit lalai watak anda di Minecraft. Terdapat pilihan hampir tanpa had untuk kulit khusus (3.06013 * 1023.581, tepatnya). Anda boleh memilih dari kulit rasmi dalam bungkusan, menggunakan kulit khusus, atau membuatnya sendiri dengan beberapa warna asas.

Apakah kulit Minecraft kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.