Cara Mengubah Tujuan Pergerakan anda di Apple Watch

Matlamat bergerak adalah sebahagian daripada aplikasi Activity di Apple Watch yang berfungsi sedikit seperti Fitbit atau pelacak kecergasan yang lain. Ia mampu mengira kalori, mengesan latihan, dan banyak lagi. Sekiranya anda mendapati matlamat asal anda terlalu mudah, anda boleh mengubah matlamat bergerak anda di Apple Watch. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana.

Cara Mengubah Matlamat Pergerakan anda di Apple Watch

Aplikasi Aktiviti adalah dorongan kuat untuk bergerak lebih banyak dan menghilangkan gaya hidup kita yang tidak aktif. Dengan banyak di antara kita yang duduk di meja seharian mengetik mencari wang dan bukannya melakukan kerja manual, apa sahaja yang mendorong kita untuk bergerak lebih banyak mesti menjadi perkara yang baik, bukan?

Apple dan pengeluar teknologi lain nampaknya berfikir kerana terdapat puluhan pelacak pergerakan dan kecergasan di pasaran sekarang dengan lebih banyak lagi yang akan datang.

Aplikasi Aktiviti di Apple Watch

Aplikasi Aktiviti di Apple Watch berfungsi sedikit berbeza daripada pelacak kecergasan yang lain. Walaupun ia dapat mengukur langkah anda, ini lebih banyak mengenai pergerakan dan kalori daripada berapa kali anda menaiki tangga.

Aplikasi Aktiviti menggunakan tiga cincin. Terdapat 'Cincin berdiri' yang mendorong anda untuk berdiri selama satu jam sehari. Terdapat 'Lingkaran senaman' yang dapat merangkumi latihan yang diprogramkan dan cincin Pindah yang mengira pergerakan umum setiap hari. Setiap cincin akan tumbuh setiap kali anda melakukan salah satu tindakan yang sesuai.

Matlamat Move adalah matlamat yang boleh anda konfigurasikan mengikut keperluan khusus anda sendiri. Ia menggunakan penghitung kalori untuk menilai berapa banyak anda bergerak dengan menggabungkan semua sensornya, termasuk monitor degupan jantung. Ia kemudian akan menggunakan usia, jantina, tinggi badan, dan berat badan anda untuk menilai tahap sihat dan kemudian secara beransur-ansur meregangkan matlamat tersebut untuk membantu anda bertambah baik.

Menukar Matlamat Pergerakan di Apple Watch

Tujuan bergerak berdasarkan kalori. Terdapat juga peringatan pendirian yang berguna tetapi itu bukan tujuan. Matlamat yang anda tetapkan ditambah dengan peringatan yang anda peroleh dirancang untuk memotivasi anda dan memastikan anda sentiasa berada di landasan yang betul.

Untuk menyesuaikan matlamat kalori di Apple Watch, lakukan ini:

  1. Lancarkan Aplikasi Aktiviti pada jam tangan.
  2. Tekan dan tahan pada skrin sehingga pop timbul muncul.
  3. Pilih Ubah Alih Matlamat.
  4. Tekan + atau - untuk menggerakkan matlamat anda ke atas atau ke bawah.
  5. Pilih Kemas kini untuk menyimpan perubahan.

Sekiranya anda melihat matlamat anda dalam Aktiviti, tetapan baru harus ditunjukkan di sana.

Melihat matlamat Aktiviti di Apple Watch

Aplikasi Aktiviti menggabungkan semua matlamat anda setiap hari atau mingguan. Sekiranya anda ingin membuat penambahbaikan atau melihat sejauh mana ketinggalan anda, anda boleh melakukannya dengan pantas dalam aplikasinya.

  1. Lancarkan aplikasi Activity dan tatal ke Digital Crown.
  2. Tatal untuk melihat data sebagai nombor, cincin, atau sebagai grafik.

Setiap hari Isnin, aplikasi menyusun data minggu sebelumnya untuk anda lihat.

  1. Tekan lama pada skrin dengan aplikasi Aktiviti berjalan.
  2. Pilih Ringkasan Mingguan dari menu pop timbul.

Anda mempunyai pilihan paparan yang sama seperti ketika melihat tujuan harian yang hanya direntangkan selama seminggu.

Adakah Penjejak Kecergasan Berfungsi?

Fitbit yang asli dilancarkan pada tahun 2009 dan sepuluh tahun kemudian, orang Amerika masih bertambah besar dan menjadi lebih tidak sihat dan tidak sihat. Oleh itu, adakah peranti ini berfungsi?

Bukti belum memberitahu kita sama ada. Apa kajian menunjukkan bahawa pelacak kecergasan sendiri tidak akan membuat anda cergas. Penjejak kecergasan di samping keinginan tulen untuk cergas dan meningkatkan kesihatan anda akan menjadi lebih berkesan. Oleh itu, jika anda mencari Apple Watch untuk memaksa anda menjalani perubahan hidup, anda tidak bernasib baik. Sekiranya anda mencarinya untuk membantu mencapai matlamat yang anda nyatakan, ia dapat melakukannya dan banyak lagi.

Anda mesti mahu menurunkan berat badan, membakar lebih banyak kalori, bergerak lebih banyak, atau apa sahaja untuk membuat pelaburan dalam alat kecergasan yang bermanfaat. Kita semua telah melihat orang yang mempunyai pergelangan tangan dan tidak pernah menurunkan berat badan. Kecuali anda dilaburkan secara psikologi dalam proses secara keseluruhan, itu hanyalah gelang yang jelek.

Soalan Lazim

Bolehkah saya membungkam peringatan?

Tentunya! Sama ada anda hanya memerlukan rehat dari kecergasan atau anda perlu mengurangkan peringatan yang anda dapat, anda boleh melakukannya dari Apple Watch anda. Ini caranya:

Buka aplikasi Apple Watch di telefon anda dan ketuk ‘Activity’. Alihkan dan hidupkan suis semasa anda memerlukannya. Anda boleh mematikan peringatan, pertandingan, dan banyak lagi.

Saya ingin berkongsi aktiviti dengan rakan-rakan saya. Adakah itu mungkin?

Ya! Yang perlu anda lakukan ialah membuka Aplikasi Aktiviti (aplikasi Kecergasan jika anda menggunakan iOS 14 atau lebih baru) dan ketik tab ‘Sharing’ di sudut kanan bawah. Ketik ikon ‘+’ dan taipkan kenalan rakan yang ingin anda kongsi aktiviti anda. Ketik ‘Kirim’ di sudut kanan atas.

Rakan anda akan menerima mesej bahawa anda ingin berkongsi aktiviti anda dan mereka boleh memilih untuk menerimanya. Ini adalah penyelesaian yang tepat bagi mereka yang ingin bekerja dengan orang lain atau mempunyai rakan akauntabiliti untuk membantu mereka menjadi lebih sihat.

Bagaimana Apple Watch mengesan pergerakan saya?

Terdapat beberapa cara agar Apple Watch anda melacak pergerakan anda dan oleh itu dapat membantu anda untuk terus mengikuti tujuan bergerak anda. Pertama, anda boleh memulakan aktiviti. Penting untuk anda melakukan ini jika lengan anda tidak bergerak secara berterusan (seperti yang dinyatakan oleh Apple jika anda menekan kereta sorong misalnya).

Cara lain Apple Watch anda mengesan pergerakan anda adalah dengan baik. Semasa lengan anda berayun, Jam Tangan anda mengakui pergerakan itu dan mencantumkannya ke arah tujuan bergerak anda.

Sekiranya anda dilaburkan untuk kesihatan anda, secara beransur-ansur meningkatkan matlamat bergerak anda di Apple Watch adalah salah satu cara teknologi dapat membantu. Bersama dengan banyak fungsi lain yang berguna, menjadi lebih sihat adalah alasan sempurna untuk membenarkan membeli Apple Watch baru!