Cara Mengubah Nama Bulatan di Life360

Kalangan di Life360 adalah seperti kumpulan di Facebook. Mereka mempunyai tujuan untuk membenarkan ahli keluarga atau sekumpulan teman rapat untuk mengesan lokasi orang lain.

Cara Mengubah Nama Bulatan di Life360

Anda boleh mengesan orang, memeriksa mereka, menawarkan bantuan, dan bahkan mendapatkan petunjuk ke tempat mereka berkumpul. Walaupun begitu, terdapat beberapa persamaan antara lingkaran Life360 dan kumpulan peribadi lain, dari bagaimana anda dapat menamakannya, dengan cara anda dapat menguruskan pemberitahuan dan hak istimewa ahli.

Berapa banyak kawalan yang anda miliki sebagai Pentadbir Lingkaran?

Apabila anda membuat lingkaran pertama di Life360, anda pada dasarnya menjadi pentadbir kalangan. Secara lalai, aplikasi akan menjadikan lingkaran itu sebagai Keluarga Anda.

Walaupun pada mulanya anda akan menjadi satu-satunya ahli dan satu-satunya orang di peta, anda boleh mula menghantar jemputan kepada orang lain. Anda boleh menambah seberapa banyak yang anda mahukan, membuang orang, menukar nama bulatan, menetapkan jejari, dll.

Namun, dari segi penyesuaian keseluruhan, Life360 agak kurang berbanding dengan platform lain yang serupa. Anda juga harus tahu bahawa terdapat perbezaan yang signifikan antara menggunakan Life360 di penyemak imbas dan menggunakan aplikasi mudah alih Life360. Salah satu perbezaannya ialah sama ada anda boleh menukar nama bulatan setelah membuatnya.

logo kehidupan

Cara Menukar Nama Lingkaran

Sekiranya anda menggunakan Life360 dari penyemak imbas anda, anda tidak akan dapat mengubah nama bulatan. Namun, jika Anda menggunakan aplikasi pada perangkat seluler Android atau iPhone, Anda dapat mengubah nama lingkaran selama Anda memiliki hak istimewa admin untuk lingkaran tersebut. Ini caranya:

 1. Pergi ke ‘Tetapan’.

 2. Ketik ‘Pengurusan Lingkaran’.

 3. Ketik ‘Edit Nama Lingkaran’.

 4. Padamkan nama yang ada dan taipkan yang baru. Kemudian, ketik ‘Simpan’ di sudut kanan atas.

Cukup mudah, bukan?

Apa yang Berlaku Selepas Perubahan Nama Lingkaran?

Perubahan akan berlaku segera untuk anda dan semua anggota kalangan yang lain. Namun, tidak ada pemberitahuan yang akan dikirimkan kepada anggota lain. Atas sebab itu, pastikan anda menghantar pesanan beramai-ramai sehingga semua orang tahu.

Sekarang anda mungkin tertanya-tanya apa yang berlaku jika anda telah menghantar jemputan kepada ahli keluarga atau teman minum (kami tidak menilai!) Tetapi anda telah menukar nama kalangan sebelum mereka menerima jemputan tersebut. Pendek kata, tidak ada yang buruk akan berlaku.

contoh kod

Kod jemputan tertentu akan tetap ada selama baki tujuh hari sejak ia dibuat. Kod tersebut tetap akan mengarahkan ahli yang dijemput ke bulatan itu, walaupun bagi ahli yang ada namanya telah berubah.

Fikirkan dengan cara ini. Apabila anda menyertai kumpulan di Facebook, anda biasanya mencari kumpulan di kotak carian dan klik bergabung. Dengan Life360 berbeza. Orang bergabung dengan kod pengenalan unik yang diberikan kepada kalangan tertentu.

Nama bulatan hanyalah cara untuk menentukan bulatan untuk anggotanya, bukan orang luar. Oleh itu, ia tidak banyak relevan dalam pengaturcaraan dan penapisan aplikasi.

Bolehkah Ada Orang Lain Menukar Nama Lingkaran?

Hanya seseorang yang mempunyai hak pentadbir yang dapat membuat perubahan pada kalangan. Sebagai pencipta bulatan, anda boleh mengubah banyak perkara, termasuk membuang ahli lain. Anda bahkan boleh mengeluarkan diri anda dari kumpulan, sehingga meninggalkan hak pentadbir.

Tetapi perkara menarik yang boleh anda lakukan ialah mempromosikan orang lain kepada pentadbir. Anda boleh mempromosikan satu atau lebih ahli sebagai pentadbir kalangan supaya mereka dapat membantu anda menguruskan kumpulan kecil anda. Amaran pemberitahuan kemungkinan, nama, mengundang dan mengusir orang lain, dan sebagainya.

Inilah cara anda membiarkan orang lain risau tentang nama, izin, jejari, dan amaran:

 1. Log masuk ke akaun Life360 anda.
 2. Ketik ikon ‘Tetapan’.

 3. Ketik ‘Pengurusan Lingkaran’.

 4. Cari dan akses tab ‘Ubah Status Pentadbir’.

 5. Alihkan suis ke posisi hidup di sebelah orang yang ingin anda beri kebenaran pentadbir.

 6. Anda boleh mengetuk gelangsar sekali lagi untuk membuang hak pentadbir.

Cara Menukar Imej Profil Anda

Sekiranya anda mencari cara untuk memperibadikan Lingkaran anda lebih jauh, anda boleh mengemas kini gambar profil ikon anda. Malangnya, salah satu perkara yang tidak dapat anda ubah adalah gambar profil ahli yang lain. Tetapi, anda boleh menukar sendiri.

Inilah cara menukar gambar Profil anda di Life360:

 1. Ketuk roda Tetapan seperti yang kita lakukan di atas.
 2. Ketik ‘Akaun’.

 3. Ketik nama anda di bahagian atas.

 4. Ketik ikon profil di bahagian atas.

 5. Muat naik gambar yang anda mahukan dari peranti anda.

Sekarang, apabila orang lain memeriksa lokasi anda, mereka dapat mengetuk gambar yang diperibadikan dan bukannya penanda warna rawak.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menukar nama panggilan orang lain?

Malangnya tidak. Tetapi anda boleh menukar milik anda (atau menghantar arahan kepada orang lain untuk menukarnya).

Untuk menukar nama anda di Life360 ikuti arahan di atas untuk mengemas kini gambar profil anda. Tetapi, daripada mengetuk ikon profil, ketuk nama anda, ketik yang baru, dan ketuk ‘Simpan’ di bahagian atas.

Bolehkah saya mempunyai lebih daripada satu Kalangan?

Tentunya! Anda boleh membuat Kalangan baru atau menyertai orang lain. Sekiranya anda menerima kod jemputan dari orang lain, anda akan menyertai Lingkaran mereka secara automatik apabila anda menerimanya.

Apa yang Kurang dalam Penyesuaian Ia Membuat Utiliti

Life360 adalah aplikasi utiliti. Bukan platform media sosial untuk membanjiri foto, video, dan pelajaran hidup yang terperinci atau petikan selebriti. Pasti, anda tidak dapat menyesuaikan aplikasi seperti kebanyakan aplikasi mudah alih moden, tetapi itu tidak menghilangkan apa-apa dari utiliti aplikasi itu sendiri.

Selain itu, menukar nama kalangan cukup baik untuk anda mengetahui dengan siapa anda bersambung dari Circle Switcher. Memandangkan semua maklumat ini, apa yang anda buat daripada Life360 sebagai aplikasi secara keseluruhan? Adakah anda menganggapnya berguna dan responsif? Atau adakah anda ingin mempunyai lebih banyak ciri Snapchatty? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.