Cara Menukar Nama Anda di PUBG

PlayerUnknown's Battlegrounds adalah salah satu permainan terbesar di dunia sekarang. Dengan lebih daripada 1 juta pemain aktif setiap hari, permainan ini tidak dapat disangkal lagi. Apabila anda mendaftar untuk akaun PUBG baru, anda mempunyai satu peluang untuk memilih nama anda (nama panggilan dalam permainan). Setelah anda memilihnya, anda akan terjebak dengannya sebentar. Nama yang anda pilih adalah keputusan penting. Inilah yang dilihat oleh pemain lain ketika anda membunuh mereka, dan itulah nama yang akan mereka lihat di papan pemimpin. Jadikan ia baik.

Bolehkah Anda Menukar Nama Anda di PUBG: Battlegrounds?

Sekiranya anda tidak dapat memikirkan nama yang keren atau menggunakan nama yang anda anggap hebat pada awalnya dan mahu mengubahnya, anda bernasib baik! Terdapat beberapa cara untuk menukar nama anda di PUBG. Namun, tidak ada yang instan, jadi perlu sedikit kesabaran untuk menyelesaikannya.

Beli Tag Ganti Nama di PUBG: Battlegrounds

Cara termudah untuk menukar nama anda adalah dengan membeli Kad Ganti Nama. Inilah caranya:

 1. Pergi ke kedai mudah alih PUBG dan pilih tab "Lain-lain".
 2. Beli Kad Namakan Semula. Ini akan membuat anda kembali 180 BP.

Sertailah dalam Acara Tertentu untuk Mendapatkan Tanda Nama PUBG

Kadang-kadang, peristiwa tertentu seperti kemas kini dapat "memunculkan" Kad Ganti Nama. Periksa bahagian "Acara" secara berkala untuk melihat apakah ada yang muncul di dalam kotak. Inilah cara mendapatkan kad:

 1. Pergi ke "Acara" untuk mengumpulkan ganjaran anda, atau untuk melihat apakah ada.
 2. Pergi ke inventori dan buka item "Kotak" untuk menerima Kad Ganti Nama anda, jika ada.

Selesaikan Misi untuk Mendapatkan PUBG: Battlegrounds Rename Tag

Sekiranya anda tidak mahu membeli Kad Ganti Nama, anda hanya mempunyai satu pilihan: melengkapkan tahap 3 dan 10. Ada kalanya PUBG: Battlegrounds menawarkan kad nama untuk menyelesaikan tahap atau aktiviti lain. Secara lalai semasa, berikut adalah cara mendapatkan Kad Ganti Nama percuma anda:

 1. Lengkapkan tahap 3 dan tahap 10 di PUBG: Battlegrounds, atau sebarang tawaran terhad yang tersedia untuk mendapatkan Kad Ganti Nama percuma.
 2. Kumpulkan ganjaran misi, yang akan merangkumi Kad Ganti Nama percuma.

Menggunakan Tanda Namakan PUBG

Tidak kira bagaimana anda memperoleh Kad Ganti Nama, berikut cara menggunakannya:

 1. Pergi ke inventori anda, ketuk ikon peti, dan pilih "Gunakan."
 2. Permintaan akan muncul yang membolehkan anda memasukkan nama baru.

Catatan: Anda tidak boleh menggunakan nama yang sudah digunakan. Sekiranya anda buntu, cuba tambahkan nombor atau simbol selepas teg untuk mendapatkannya disetujui. Juga, perhatikan bahawa anda hanya boleh menukar nama anda maksimal sekali sehari, jadi jangan gila dengan membuat nama baru!

Hadir dengan Nama Baik untuk PUBG

Oleh kerana berapa kali anda boleh menukar nama anda di BattleUn PlayerUnknown adalah terhad, adalah idea yang baik untuk memberikan yang anda rancang untuk menggunakan pertimbangan yang lumayan. Sebilangan pemain cenderung mempunyai beberapa nama yang mereka gunakan di seluruh permainan, yang disimpan, jadi mereka tidak perlu membuang masa untuk memikirkannya dalam permainan baru. Sekiranya anda menarik kosong, berikut adalah beberapa petua pantas untuk mencipta nama permainan yang bagus.

Pastikan Nama Anda Pendek dan Manis

Anda tidak mahu menaip nama panjang atau nama dengan banyak huruf dan nombor di dalamnya setiap kali anda log masuk. Pastikan nama permainan anda pendek dan manis. Langkah itu bukan sahaja membuat penaipan lebih mudah dikendalikan, tetapi akan menjadikannya lebih mudah difahami melalui TeamSpeak atau Discord jika anda menggunakan sembang suara.

Tentukan Nama Pemain Anda dengan Genre

Jenis permainan yang berbeza sering menggambarkan nama yang berkaitan. Tidak ada gunanya menyebut diri Anda "DungeonMaster" atau "Spellflinger" di PUBG: Battlegrounds, kerana namanya tidak masuk akal dalam konteks itu. Tentukan nama panggilan / nama pemain anda ke permainan, dan ia akan mendapat sambutan yang lebih baik. Sebagai contoh, sesuatu yang berkaitan dengan senjata atau survival seperti "HiKaliber" atau "Surfiverr" sesuai untuk PUBG: Battlegrounds.

Jangan Buat Nama yang Berisiko atau Menyinggung

Walaupun anda berusia sembilan tahun, jangan menamakan diri anda sesuatu yang akan dilakukan oleh kanak-kanak berusia sembilan tahun - atau sesuatu yang secara terang-terangan misoginistik, rasis, atau hanya bodoh. Terdapat berbagai macam nama kebudak-budakan atau bodoh di PUBG, dan mereka segera memberi gambaran bahawa pemain itu bukan orang yang ingin anda bekerjasama. Mereka mungkin pemain terbaik di pelayan, tetapi pemain biasanya tidak mahu bekerjasama dengan seseorang dengan tag pemain seperti "Filthypantyraider!"

Bolehkah Anda Juga Mengubah Penampilan Anda di PUBG?

Selain nama anda, penampilan anda juga berperanan dalam bagaimana anda dapat dilihat di PUBG. Sekiranya anda tidak sabar untuk mula bermain dan tidak menghabiskan selagi anda harus membuat avatar, anda boleh kembali dan menukarnya - dengan bayaran, tentu saja.

Perubahan penampilan tidak termasuk pakaian. Mereka ditangani secara berasingan. Penampilan di sini bermaksud jantina, gaya rambut, warna rambut, bentuk wajah, ciri wajah, dan warna kulit anda.

Harganya sebilangan besar BP untuk mengubah penampilan anda di PUBG. Bergantung pada seberapa baik pemain anda, itu adalah tindakan pertanian untuk mengubah penampilan anda. Sekiranya anda mempunyai BP untuk dibelanjakan, berikut adalah cara melakukannya:

 1. Navigasi ke menu utama di PUBG.
 2. Pilih "Penyesuaian", kemudian "Penampilan".
 3. Tetapkan warna jantina, warna rambut, gaya, wajah dan warna kulit anda mengikut keperluan anda.

Anda tidak perlu membayar untuk menukar pakaian anda di PUBG. Batasan di sini ialah anda mesti membuka barang pakaian untuk menggunakannya. Menukar pakaian boleh dilakukan dari menu Customization. Anda juga boleh membeli barang pakaian dari Steam atau membukanya dalam permainan secara percuma.

Sebagai penutup, kunci untuk nama PUBG: Battlegrounds adalah meluangkan masa anda dan memilih dengan bijak. Lagipun, kemungkinan besar anda akan terjebak dengan nama yang anda pilih sejak sekian lama! Tukar Nama Tukar percuma sukar diperoleh, tetapi sekurang-kurangnya, anda selalu dapat membelinya jika anda tidak mahu menunggu!