Cara Menukar Nama dalam Valorant

Riot, syarikat yang bertanggungjawab untuk arena pertempuran multiplayer dalam talian yang sangat popular, League of Legends, juga berada di belakang Valorant. Kemasukan baru dalam genre penembak orang pertama (FPS) telah berkembang dan tidak menunjukkan tanda-tanda untuk berhenti dalam masa terdekat. Adakah anda tahu bahawa di Valorant, anda boleh menukar nama anda?

Cara Menukar Nama dalam Valorant

Ketika datang ke Valorant, cara menukar nama berbeza dengan League of Legends. Anda akan belajar bagaimana melakukannya dalam artikel ini. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang berkaitan dengan Valorant.

Bagaimana Menukar Nama Paparan pada Valorant?

Perhatikan bahawa nama paparan Valorant anda dan tidak akan sama dengan nama Summoner anda (sekiranya anda juga bermain LoL). Oleh kerana anda memerlukan akaun Riot Games untuk kedua-dua permainan, kami yakin anda harus mengetahui perbezaannya. Nama pemanggil akhirnya akan diganti sepenuhnya oleh Riot ID.

Riot ID anda akan sesuai dengan nama paparan anda di Valorant. Riot ID terdiri daripada dua bahagian; gabungan huruf dan simbol untuk membentuk nama anda dan hashtag tiga hingga lima huruf dan / atau simbol. Hashtag ada untuk membantu orang lain menambahkan anda di Valorant atau permainan lain.

Oleh kerana terdapat sistem hashtag, anda boleh menemui dua pemain dengan Ethan01 sebagai nama paparan mereka. Walau bagaimanapun, hashtag mereka akan berbeza.

Apabila anda menukar Riot ID, anda boleh menukar nama paparan dan hashtag anda. Contohnya berubah dari "FalconPaunch # 007" menjadi sesuatu seperti "LucinaTR # Fates".

Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana Riot ID berfungsi, inilah masanya untuk melihat langkah-langkahnya:

 1. Keluar dari klien Valorant anda terlebih dahulu jika anda belum melakukannya.

 2. Buka penyemak imbas kegemaran anda dan pergi ke riotgames.com.
 3. Sekiranya diperlukan, sahkan akaun anda dengan log masuk ke alamat e-mel yang anda gunakan untuk membuat akaun.
 4. Log masuk dengan maklumat anda.

 5. Di sebelah kiri kotak akaun, pilih "Riot ID" dari pilihan.

 6. Klik pada Riot ID semasa anda dan padamkan.

 7. Masukkan nama paparan baru anda.

 8. Pilih "Kirim" dan sahkan perubahannya.

 9. Sekarang anda boleh bermain Valorant dengan nama paparan baru anda.

Walaupun anda mempunyai kebebasan sepenuhnya atas apa yang dapat anda ubah, Riot memutuskan pada tahun 2020 bahawa nama-nama yang menyinggung akan diubah secara paksa. Beberapa item yang menyinggung perasaan yang dapat memaksa Riot mengambil tindakan adalah:

 • Ucapan benci
 • Sebarang kecurangan
 • Nama yang mengganggu

Pada masa berikutnya pelaku masuk ke pelanggan Riot, mereka akan dipaksa untuk menukar ID Riot mereka menjadi sesuatu yang dibenarkan oleh Kod Tingkah Laku. Riot memutuskan untuk melaksanakan perubahan nama paksa untuk memastikan Valorant akan diterima oleh semua pemain dari semua latar belakang.

Bagaimana Menukar Tagline pada Valorant?

Anda mungkin tertanya-tanya apa itu "tagline", tetapi sebenarnya cukup mudah. Tagline Valorant anda adalah hashtag! Kedua-dua slogan dan hashtag merujuk kepada perkara yang sama.

Sebelumnya, kami telah membincangkan bagaimana anda mempunyai kawalan penuh terhadap hashtag, dengan syarat anda memasukkan tiga hingga lima huruf atau angka. Anda boleh menukar slogan anda tanpa mengubah nama paparan anda.

Sekiranya slogan anda belum diubah, Riot akan memberikan anda berdasarkan wilayah anda, seperti NA1 untuk Amerika Utara.

Terdapat juga pilihan untuk mengacak tagline anda. Butang ini terletak di bawah medan untuk menukar slogan anda.

 1. Keluar dari klien Valorant anda terlebih dahulu jika anda belum melakukannya.

 2. Buka penyemak imbas kegemaran anda dan pergi ke riotgames.com.
 3. Sekiranya diperlukan, sahkan akaun anda dengan masuk ke alamat e-mel yang anda gunakan untuk membuat akaun.
 4. Log masuk dengan maklumat anda.

 5. Di sebelah kiri kotak akaun, pilih "Riot ID" dari pilihan.

 6. Klik pada slogan anda dan hapuskannya.

 7. Masukkan slogan anda yang baru.

 8. Pilih "Kirim" dan sahkan perubahannya.

 9. Sekarang anda boleh bermain Valorant dengan slogan baru.

Pastikan anda memberi orang lain slogan yang betul jika anda mahu mereka menambahkan anda. Walaupun semua orang dapat melihat slogan anda, memasukkan yang salah boleh menyebabkan rakan anda menambahkan orang lain.

Sekiranya anda tidak tahu apa itu slogan anda, anda boleh menggerakkan tetikus ke atas nama paparan anda. Tagline semasa anda akan muncul dalam pop-up kecil.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Saya Perlu Bayar untuk Menukar Nama Valorant Saya?

Tidak, anda tidak perlu membayar apa-apa untuk menukar nama dan tanda nama Valorant anda. Bebas untuk berubah.

Banyak pemain LoL mengemukakan soalan ini. Untuk menukar nama Summoner anda, anda harus membeli pertukaran nama sebelum dapat mengubahnya. Penukaran nama Summoner berharga 1300 RP atau 13,900 BE.

Berapa kerap saya boleh menukar ID rusuhan saya?

Walaupun menukar Riot ID anda adalah percuma, ada peringatan. Anda hanya boleh menukarnya sekali setiap 30 hari. Di antara 30 hari ini, anda terjebak dengan nama paparan dan slogan semasa, jadi anda harus mula memikirkan yang baru.

Bolehkah Saya Main Valorant pada Windows 10?

Buat masa ini, Valorant hanya tersedia di Windows 10 melalui muat turun pelanggan. Pada masa ini tidak ada rancangan konkrit untuk memindahkan Valorant ke konsol. Yang mengatakan, Riot tidak mengabaikan kemungkinan.

Produser Anna Donlon memberitahu GameSpot dalam satu wawancara bahawa Riot Games memprotyping port konsol. Walaupun terdapat kenyataan ini, syarikat itu masih tidak menganggapnya sebagai keutamaan. Pasukan ini masih terbuka untuk idea tetapi harus mempertimbangkan kemungkinan menawarkan pengalaman yang memuaskan di konsol.

Tidak ada tarikh pelepasan rasmi atau jangka masa untuk Valorant di konsol. Di luar pelabuhan pengujian, Riot Games tidak mengatakan apa-apa mengenai pelepasan konsol yang pasti.

Berani di PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X | S, dan Nintendo Switch boleh menjadi hit lain. Ini akan menjadikan permainan lebih mudah diakses, terutama dengan permainan silang. Pada masa penulisan, kami tidak mengetahui ada rancangan baru untuk pelepasan konsol Valorant. Mungkin masa akan memberitahu adakah impian ini akan menjadi kenyataan.

Adakah Berani Bebas Bermain?

Dengan akaun Riot Games, anda boleh memuat turun dan mula bermain Valorant tanpa menghabiskan satu sen pun. Permainan ini percuma untuk dimainkan, tetapi juga mempunyai transaksi mikro untuk barang-barang kosmetik. Item ini tidak memberikan kelebihan kepada pemain untuk melengkapkannya.

Saya Perlu Tunggu Sebulan?

Kami harap panduan kami dapat membantu. Dengan kawalan penuh ke atas Riot ID dan slogan anda, kecuali nama terhad, anda boleh menukar nama anda menjadi apa sahaja yang anda mahukan. Yang perlu anda lakukan ialah menunggu sebulan sebelum anda dapat mengubahnya lagi.

Apa slogan yang menarik yang anda ada dalam Riot ID anda? Apakah nama paparan anda yang Valorant? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.