Cara Mengubah Kelegapan di PicsArt

PicsArt bukan hanya program penyuntingan gambar yang boleh anda gunakan untuk menambahkan kesan, atau menyesuaikan ketajaman dan kecerahan foto. Ia mempunyai banyak ciri unik lain, seperti mengubah kelegapan. Melakukannya akan menghasilkan gambar yang menakjubkan, yang akan menjadikan mesej langsung anda di Instagram meletup. Adakah anda berminat untuk mengetahui cara melakukannya? Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda langkah-langkah yang tepat. Sebagai bonus, anda akan mengetahui lebih lanjut mengenai kesan telus lain pada PicsArt. Nantikan sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut!

Cara Mengubah Kelegapan di PicsArt

Menukar Kelegapan

Bergantung pada bagaimana anda menyesuaikan kelegapan, objek itu boleh kelihatan telus sepenuhnya atau sebahagiannya. Sekiranya anda mendapat gambar yang ingin diedit agar kelihatan seperti ini, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Pertama sekali, lancarkan PicsArt.
 2. Kemudian, muat naik gambar dengan mengklik ikon tambah.
 3. Dari bar menu, pilih ‘Potongan.’
 4. Anda boleh mengetuk ‘Person’, dan aplikasi akan memotong bentuk subjek. Sebagai alternatif, ketik 'Garis Besar' untuk melakukannya sendiri.
 5. Setelah selesai, tekan ‘Pratonton’ untuk melihat seperti apa imej potongan.
 6. Kemudian, klik ‘Next’ untuk menyimpannya sebagai pelekat.

Tukar Opacity pada PicsArt

Anda kini menyimpan gambar di ‘Stiker saya.’ Seterusnya, keluar dari tingkap dan muat naik gambar baru. Anda boleh menggunakan alam semula jadi, bandar, apa sahaja yang anda fikir mungkin kelihatan keren sebagai latar belakang telus untuk subjek anda. Sebaik sahaja anda melakukan ini, anda boleh memilih 'Kesan' dari bar menu untuk menambahkan lapisan yang menyeronokkan. Kemudian, tekan ‘Draw’ dari bar menu. Selepas itu, ikuti langkah berikut:

 1. Cari ikon foto dengan tanda tambah dan ketuk padanya.
 2. Klik pada ‘Pelekat’, dan kemudian ‘Pelekat Saya’.
 3. Cari gambar yang baru anda potong dan ketuk padanya.
 4. Letakkan di tempat yang anda mahukan muncul di latar belakang dan sesuaikan ukurannya.
 5. Seterusnya, tekan ikon lapisan dan pilih ‘Skrin’ dari senarai.
 6. Kemudian, klik pada 'Tambah Lapisan Kosong.'
 7. Ketuk ikon lapisan untuk keluar dari tetingkap ini.
 8. Sekali lagi, klik pada ikon foto dengan tanda tambah.
 9. Pilih 'Pelekat' dan tambahkan salinan gambar yang telah anda potong.
 10. Laraskan ukuran agar sesuai dengan gambar yang sudah ada di latar belakang.

Anda mungkin membingungkan bahawa anda mesti menambah gambar yang sama antara satu sama lain. Tetapi bersabarlah dengan kami. Semuanya akan jelas dalam sekejap.

 1. Klik pada pemadam dan sesuaikan ukurannya. Untuk menyelesaikan semuanya dengan lebih pantas, buatlah sebanyak mungkin.
 2. Tetapkan kelegapan hingga 100%.
 3. Sekarang, klik pada tanda semak dan mulailah menghapus garis besar subjek.
 4. Anda akan melihat bagaimana anda mengubah kelegapan gambar.

Voila! Anda telah membuat gambar telus dengan latar belakang yang unik. Sekiranya anda hanya mempunyai satu gambar di latar, ini tidak mungkin. Itulah sebabnya anda menambahkan lapisan.

Kesan Teks Telus

Anda mungkin berfikir untuk membuat teks lutsinar memerlukan kemahiran penyuntingan peringkat seterusnya. Namun, anda tidak boleh berada jauh dari kebenaran. Inilah yang mesti anda lakukan:

 1. Buka PicsArt dan muat naik latar belakang putih.
 2. Kemudian, klik ‘Draw’ dari bar menu.
 3. Ketik ikon lapisan, dan kemudian ikon baldi cat.
 4. Pilih warna hitam dan klik pada tanda semak.
 5. Laraskan kelegapan untuk mendapatkan warna kelabu muda.
 6. Simpan gambar ini dengan menekan ‘Apply’ dan ‘Next’.
 7. Kemudian, ketik ‘Teks’ dari bar menu untuk menulis sesuatu.

Di sini, anda boleh memilih penjajaran teks, fon, warna, dll. Uji semuanya sehingga anda berpuas hati dengan penampilan teks anda. Akhirnya, ketik ‘Guna’ untuk menyimpan projek. Setelah anda menyelesaikan langkah-langkah ini, inilah masanya untuk menambahkan gambar anda. Ketik ‘Tambah Foto’ dari bar menu dan cari gambar di galeri anda. Sebelum anda menyesuaikan saiznya, ketuk ‘Blend’, dan pilih ‘Screen’. Itu sahaja! Anda kini mempunyai gambar dengan teks lutsinar.

Pendedahan Berganda Telus

Anda mungkin tahu bagaimana membuat gambar pendedahan berganda di PicsArt, tetapi adakah anda tahu bahawa ada cara untuk menjadikannya telus juga? Sekiranya anda terus membaca bahagian ini, anda akan melihat betapa mudahnya. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka PicsArt dan muat naik gambar subjek.
 2. Klik pada ‘Draw’ dari bar menu, dan kemudian pada ikon lapisan.
 3. Pilih gambar anda dari senarai lapisan.
 4. Seterusnya, klik pada pemadam dan sesuaikan ukuran berus.
 5. Lukis garis di sekitar subjek.
 6. Pastikan anda juga menghapus latar belakang.
 7. Kemudian, ketuk ikon lapisan sekali lagi, dan pilih lapisan pertama.
 8. Tekan ikon gambar dengan tanda tambah di atasnya, dan kemudian klik pada 'Foto'.
 9. Pilih ‘Gambar percuma’ dan di bar carian taipkan apa sahaja yang anda mahukan. Anda juga boleh memilih gambar ‘Unsplash’ dan ‘Shutterstock’.

Setelah anda melakukan ini, gambar akan muncul sebagai lapisan pertama. Pilih ‘Ringankan’ untuk memilih paparannya. Selepas itu, ketuk untuk membuka lapisan kosong. Klik di atasnya, dan kemudian klik pada ikon foto sekali lagi. Cari gambar yang sama. Dengan menggunakan jari anda, seret lapisan pertama ke bawah. Klik pada menu tiga titik dan pilih ‘Transform’. Anda kini boleh menyesuaikan latar belakang agar sesuai dengan garis paparan bawah pada subjek.

Kesan Kelegapan Sejuk

PicsArt adalah aplikasi penyuntingan gambar yang hebat yang mempunyai begitu banyak kesan luar biasa. Memohon sebahagian besar daripadanya agak mudah, asalkan anda mengikuti langkah-langkah seperti yang telah kami senaraikan dalam artikel ini. Anda kini boleh menjadikan subjek atau teks dengan telus dan bahkan membuat gambar pendedahan berganda dengan kelegapan berkurang. Bagaimana dengan anda? Adakah anda pernah menggunakan kesan yang serupa? Adakah anda mempunyai petua untuk pembaca kami? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found