Cara Menukar Akaun Netflix Anda di TV Vizio

Anda boleh menukar akaun pengguna untuk Netflix di TV Vizio anda. Contohnya, jika anda meminjam akaun orang lain, dan kemudian membeli akaun Netflix anda sendiri, anda boleh membuang akaun sebelumnya dan menambahkan akaun anda sendiri.

Cara Menukar Akaun Netflix Anda di TV Vizio

Artikel ini menerangkan cara menukar akaun Netflix anda di TV Vizio anda, dan merangkumi penyelesaian lain untuk masalah yang paling biasa dan masalah yang berkaitan dengan Vizio.

Mulakan dengan Keluar dari Netflix-FAQ-Netflix-App

Pertama, anda perlu log keluar dari akaun semasa anda untuk log masuk dengan yang baru. Mulakan di skrin utama Netflix.

  1. Pilih "Tetapan" melalui pautan yang mengatakan "Tetapan" atau melalui ikon gear.
  2. Pilih pilihan "Log Keluar"
  3. Tekan "Ya" untuk mengesahkan logout anda.
  4. Pilihan untuk log masuk dengan akaun baru kini tersedia.

Sekiranya anda mengalami kesukaran untuk mencari pautan tetapan atau ikon gear tetapan, maka anda boleh menggunakan anak panah pada alat kawalan jauh Vizio anda untuk memunculkan menu pilihan. Urutannya berlaku:

Atas, Atas, Bawah, Bawah, Kiri, Kanan, Kiri, Kanan, Atas, Atas, Atas, Atas.

Urutan ini mungkin seperti maklumat yang salah anda baca di laman web cheat, di mana mereka memberi anda banyak kod cheat palsu, atau di mana seseorang memberitahu anda bahawa jika anda menyelesaikan permainan tiga kali tanpa mati maka watak-watak akan kelihatan telanjang (anda tidak '' Tidak mahu jatuh untuk pembohongan itu lebih daripada 17 kali!), tetapi urutan ini benar-benar benar dan dapat diuji. Ia sangat rumit kerana Netflix / Vizio ingin memastikannya tidak dapat ditekan secara tidak sengaja semasa penggunaan biasa.

Urutan pilihan Vizio

Log masuk dengan Akaun Baru Anda

Jadi, anda mempunyai butang Netflix pada alat kawalan jauh anda? Sekiranya demikian, anda boleh menekannya dan pergi ke skrin log masuk Netflix. Sekiranya tidak muncul, itu kerana Internet anda tidak tersambung dengan betul.

Pilih ciri "Masuk", dan kemudian log masuk menggunakan maklumat keahlian anda sebelum menekan butang "Masuk". Anda kemudian memilih avatar / akaun anda jika anda telah menyediakan lebih dari satu, dan anda boleh menggunakan Netflix di TV Vizio anda.

Ikon Netflix dan Butang Vizio V

Sekiranya anda melihat Ikon Netflix, anda boleh menekannya dan ikuti langkah yang sama seperti di atas. Sekiranya alat kawalan jauh Vizio anda mempunyai butang dengan "V" besar di atasnya, tekanlah untuk melihat aplikasi yang dipasang di TV anda.

Butang Vizio V

Butang V sering terletak di tengah alat kawalan jauh. Navigasi ke aplikasi Netflix dan tekan "OK". Ini akan membawa anda ke skrin log masuk, di mana anda boleh log masuk ke akaun Netflix pilihan anda.

Sekiranya Itu Semua Keliru

Katakan anda masuk dan salah, atau anda log masuk dan memilih avatar yang salah, atau mungkin anda masih log masuk ke akaun lama anda, maka anda boleh menggunakan bahagian penyelesaian masalah yang dibentangkan kemudian dalam artikel ini. Namun, sebagai titik permulaan, anda boleh menggunakan urutan butang anak panah yang disebutkan sebelumnya, dan kemudian memilih untuk "Keluar" atau "Mula Berakhir" atau anda boleh menyahaktifkannya, tetapi penonaktifan mungkin bukan yang anda mahu lakukan.

Penyelesaian Masalah Netflix

Sekiranya anda masih menghadapi masalah untuk menukar akaun Netflix anda, berikut adalah beberapa petua penyelesaian masalah. Ini dapat menyelesaikan masalah perubahan akaun anda, atau dapat memulai metode yang dijelaskan di atas. Juga, ini akan membantu jika Netflix anda tidak memainkan kandungan, tidak memuat, atau bertindak tidak teratur.

Kaedah 1 - Log masuk semula ke Internet Wi-Fi Anda

Masalah yang paling biasa ialah Netflix anda tidak berfungsi kerana anda tidak log masuk ke Internet. Tidak perlu banyak untuk mematikan TV anda dari rangkaian. Contohnya, jika anda mempunyai beberapa peranti yang dilog masuk ke Wi-Fi dan kelajuan Internet anda perlahan, TV anda boleh merosot secara automatik dan mematikan rangkaian. Perkara yang sama juga berlaku sekiranya isyarat Wi-Fi yang lebih kuat diterima.

Gunakan butang menu pada alat kawalan jauh anda dan pilih, "Rangkaian" dan kemudian cuba fungsi yang disebut "Uji Sambungan" atau "Uji Rangkaian". Sekiranya ada masalah, yang perlu anda lakukan hanyalah log masuk ke Internet anda.

Kaedah 2 - Cari Kod Ralat

Anda mungkin sudah mengetahui perkara ini, tetapi kerana ini adalah cadangan yang dibuat oleh Netflix, ia memerlukan tempat dalam artikel ini. Sekiranya anda menerima kod ralat di TV anda, cari kod ralat di laman web Netflix untuk mencari jawapan.

Kaedah 3 - Lepaskan Kapasitor Dalaman TV

Netflix memanggilnya sebagai "Power Cycle." Cabut palam TV anda, kemudian tahan butang kuasa sehingga lima saat. Pasang kembali TV anda ke soket, hidupkan semula dan mainkan. Beberapa TV mempunyai fungsi kitaran kuasa yang terdapat di menu Sistem, tetapi kaedah manual lebih mudah.

Kaedah 4 - Tetapkan Semula Kilang TV Anda

Kaedah terakhir dan terakhir, sebelum menghantar TV anda untuk diperbaiki, adalah melakukan tetapan semula kilang. Gunakan butang "Menu" pada alat kawalan jauh anda, pilih "Sistem" dan kemudian "Reset & Admin" dan pilih pilihan set semula kilang. Fungsi reset kilang mungkin juga berada di bawah pengaturan bernama, "Help".

Masalah Yang Paling Umum

Netflix mencadangkan mencari kod ralat yang muncul di skrin setiap kali anda menghadapi masalah. Itu idea yang bagus, tetapi alasan yang paling umum untuk kod ralat ialah TV anda tidak lagi disambungkan ke Wi-Fi anda. Ini boleh berlaku kerana banyak sebab. Peranti dengan keutamaan yang lebih tinggi, seperti peranti mudah alih dan desktop anda, selalunya akan mengalami gangguan pada Wi-Fi anda. Peranti dengan keutamaan yang lebih rendah - TV, pencetak, sistem pemanasan anda - kemungkinan besar akan dimatikan oleh Internet oleh peranti lain. Dalam kebanyakan kes, anda lebih baik mencuba sambungan Internet di TV anda sebelum anda mencari penyelesaian lain yang berkaitan dengan Netflix.

Keluarkan dan Ganti

Yang anda buat hanyalah membuang satu akaun dan kemudian menambahkan yang lain. Sekiranya anda menghadapi masalah untuk membuat akaun tertentu berfungsi, pertimbangkan kaedah kitaran kuasa dan tetapkan semula kilang. Sekiranya anda dapat membuat TV melupakan akaun pertama, maka anda bebas untuk menambahkan akaun baru yang anda mahukan.

Adakah anda menemui kaedah yang lebih mudah untuk menukar akaun Netflix anda? Adakah TV anda terus kembali ke akaun Netflix asal anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found