Cara Mengubah Nombor Telefon Anda di Outlook

Mengubah nombor telefon anda di Microsoft Outlook boleh membingungkan, terutama kerana tidak ada laman web khusus. Sambungan langsung ke Akaun Microsoft anda boleh menjadikan pengurusan profil anda agak tidak selesa.

Cara Mengubah Nombor Telefon Anda di Outlook

Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda cara menukar nombor telefon anda dengan mudah, dan menguruskan maklumat profil anda juga.

Menukar Nombor Telefon Anda di Outlook

Perkhidmatan e-mel Outlook disambungkan terus ke akaun Microsoft anda. Sekiranya anda ingin mengedit nombor telefon anda di Outlook, maka anda akan mengeditnya di profil Akaun Microsoft anda. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Buka laman web Outlook.
 2. Klik pada ikon profil anda di sudut kanan atas skrin untuk membuka Pengurus Akaun.
 3. Pada menu lungsur turun, pilih Profil Saya.
 4. Di sebelah kiri pilih tab Maklumat Perhubungan
 5. Pilih nombor telefon yang ingin anda ubah kemudian klik Buang. Tidak ada cara langsung untuk mengedit nombor. Anda mesti mengeluarkannya untuk mengubahnya.
 6. Klik Tambah Nombor Telefon.
 7. Masukkan nombor baru yang anda mahukan untuk akaun anda. Klik Seterusnya.
 8. Kod akan dihantar ke telefon anda. Apabila diterima, masukkan kod pengesahan.
 9. Nombor anda sekarang akan ditetapkan ke akaun anda.

Sebagai alternatif, anda juga boleh memasukkan nombor baru tanpa menghapuskan yang lama. Anda kemudian boleh mengklik Buat Utama untuk mengesahkannya sebagai nombor utama yang dikaitkan dengan akaun anda.

 peti masuk

Tambah dan Tukar Alamat E-mel

Untuk menambah atau mengubah alamat e-mel yang berkaitan di akaun Outlook anda, anda dapat melakukan yang berikut:

 1. Teruskan ke tab Maklumat Perhubungan dengan mengulangi langkah-langkah yang dinyatakan di atas.
 2. Pilih alamat e-mel yang berkaitan dengan akaun. Tidak kira sama ada alamat utama atau tidak. Anda akan diarahkan ke halaman Maklumat Akaun Microsoft anda,
 3. Sekiranya anda ingin menambahkan e-mel, klik Tambah e-mel.
 4. Anda akan diarahkan ke halaman Tambah Alias. Anda boleh membuat e-mel Outlook, atau mengaitkan e-mel yang ada dengan akaun Outlook anda. Setelah memilih, klik Tambah Alias.

  tambah alias

 5. Sekiranya anda ingin membuang alamat e-mel, pilih alamat yang ingin anda hapus kemudian klik Buang. Anda akan diminta untuk mengesahkan penghapusan alamat e-mel dengan mengklik Buang sekali lagi.
 6. Sekiranya anda ingin menjadikan alamat e-mel sebagai alamat e-mel utama anda, cukup klik Jadikan Utama. Perhatikan bahawa alamat e-mel utama anda adalah cara anda log masuk ke akaun anda. Alamat tambahan dikenali sebagai alias. Mereka adalah nama lain untuk akaun dan berkongsi tetapan akaun dari akaun utama.

Menukar Maklumat Profil

Anda boleh mengedit maklumat profil semasa anda dengan menuju ke halaman Profil Saya. Halaman ini membolehkan anda menambahkan gambar, mengurus nama anda, tarikh lahir anda, wilayah anda dan bahasa paparan anda. Kecuali untuk menambahkan gambar dan mengubah bahasa paparan anda, anda harus memasukkan bukti masuk anda untuk meneruskan.

Ketahuilah bahawa mengemas kini data di halaman ini mengubahnya untuk keseluruhan Akaun Microsoft. Penting untuk mengingatnya kerana ini tidak hanya mempengaruhi Outlook, tetapi akaun Microsoft lain yang terhubung dengannya seperti Skype dan Xbox Live.

Mengaktifkan Pengesahan Dua Langkah.

Cara yang baik untuk kedua-duanya mengamankan akaun anda, dan mempermudah anda masuk untuk menukar maklumat adalah dengan menyediakan Pengesahan Dua Langkah. Begini caranya:

 1. Buka Outlook, klik ikon anda di kanan atas dan pilih Akaun Saya.
 2. Tatal ke bawah halaman sehingga anda melihat kotak Kemas kini Maklumat keselamatan anda. Klik padanya.
 3. Klik pada Lebih Banyak Pilihan Keselamatan. Kotak paling kanan.
 4. Pada menu Pengesahan Dua Langkah, pilih sediakan pengesahan dua langkah.
 5. Masukkan kelayakan keselamatan anda apabila diminta.
 6. Klik Seterusnya.
 7. Sekarang anda boleh memilih cara mengatur bagaimana pengesahan dibuat. Anda boleh memilih aplikasi, nombor telefon atau alamat e-mel. Buat pilihan kemudian klik seterusnya atau dapatkan aplikasi.
 8. Sekiranya anda memilih alamat e-mel atau nombor telefon, anda akan dihantar kod pengesahan.
 9. Sekiranya anda memilih aplikasi, anda akan diarahkan untuk memuat turun Aplikasi Microsoft Authenticator.
menukar nombor telefon pada pandangan

Mengekalkan Profil Terkini

Tanpa keraguan, profil terkini membantu Outlook menjalankan tugasnya dengan lebih baik. Mengetahui bukan sahaja cara menukar nombor telefon anda, tetapi maklumat anda yang lain juga memastikan bahawa profil anda sentiasa terkini.

Adakah anda pernah menukar nombor telefon anda di Outlook? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found