Cara Menukar Nombor Telefon Anda di GroupMe

Seperti banyak aplikasi pesanan lain, GroupMe menghendaki anda memasukkan nombor telefon anda. Ini kerana keselamatan - aplikasi memerlukan anda memasukkan kod semasa mendaftar untuk mengesahkan bahawa anda yang membuat akaun dan menggunakan aplikasi.

Cara Menukar Nombor Telefon Anda di GroupMe

Kod itu kemudian dihantar ke telefon anda, jadi anda perlu memberikan nombornya. Sekiranya anda menukar nombor telefon anda, anda juga boleh menukarnya di dalam aplikasi. Terus membaca artikel ini untuk mengetahui bagaimana melakukannya dan apa yang harus dilakukan sekiranya timbul masalah.

Cara Menukar Nombor Telefon Anda di GroupMe

Anda mempunyai beberapa cara untuk mengganti nombor telefon lama dengan yang baru, bergantung pada peranti yang anda gunakan. Pilih set arahan yang anda perlukan di bawah.

Dari PC Windows

 1. Buka GroupMe dan klik pada gambar profil anda.

 2. Klik pada ikon pensil untuk mengeditnya.

 3. Klik "Ubah Nombor Telefon Anda", dan kemudian "Ubah Nombor" sekali lagi.

 4. Setelah anda memasukkan nombor baru, pilih pilihan "Kirim PIN".

 5. Ikuti arahan yang akan anda lihat di layar untuk menyelesaikan perubahan.

Dari Telefon Pintar atau Tablet Android

 1. Lancarkan aplikasi GroupMe dan pergi ke "Buka Navigasi."

 2. Pilih gambar profil anda dan ketuk ‘Edit.’

 3. Di sebelah nombor telefon semasa anda, terdapat ikon pensil. Ketik dan tambahkan nombor baru.

 4. Ketuk butang "Kirim PIN" dan selesaikan prosesnya dengan mengikuti petunjuk di layar.

Dari Peranti iOS

 1. Buka GroupMe dan kemudian tab "Navigasi Terbuka". Sekiranya anda menggunakan iPad, anda mungkin tidak melihat tab itu, jadi ketuk pilihan "Sembang" di bahagian atas.

 2. Pilih avatar anda dan cari nombor telefon di menu.

 3. Ketik dan taipkan nombor baru.

 4. Pilih "Dapatkan PIN" dan lengkapkan dengan mengikuti petunjuk yang akan anda lihat di layar anda.

Sekiranya anda tidak menerima mesej dengan PIN anda dengan segera, tunggu beberapa minit untuk mengetahui apakah ia dapat diterima. Sekiranya tidak, gunakan peranti lain untuk menghubungi sokongan GroupMe, dan mereka akan memberikan PIN kepada anda. Jangan tutup skrin PIN pada perangkat yang Anda gunakan untuk mengesahkan nombor telefon kerana anda perlu mendapatkan PIN yang lebih baru, yang dapat menyebabkan kekeliruan.

Dari Web

Anda juga dapat mengganti nombor telefon anda melalui web jika anda belum memasang aplikasi.

 1. Buka penyemak imbas web dan log masuk ke akaun GroupMe anda.

 2. Pilih gambar profil anda dan cari nombor telefon anda di menu.

 3. Di sebelahnya, anda akan melihat butang "Edit". Klik.

 4. Ketik nombor baru dan pilih "Kirim".

 5. Ikuti arahan yang akan anda lihat di skrin seterusnya.

Setelah selesai, nombor telefon baru anda akan dihubungkan ke akaun GroupMe anda.

Cara Mengubah "Nombor Telefon Yang Sudah Digunakan" di GroupMe

Jika anda melihat pesan "Nombor telefon sudah digunakan" setelah memasukkan nombor telefon anda, mungkin ada kesalahan. Anda boleh mencuba memulakan semula peranti anda atau menetapkan kata laluan baru kerana anda menambah nombor telefon baru.

Setelah anda menetapkan semula kata laluan, gunakan nombor telefon baru untuk log masuk. Pilih pilihan "Padam Akaun", dan itu akan menetapkan semula nombor anda di pangkalan data aplikasi. Perhatikan bahawa proses ini akan diselesaikan selama 48 jam.

Setelah selesai, anda boleh menukar nombor yang dikaitkan dengan akaun semasa anda.

Bagaimana Mempunyai Sokongan GroupMe Tukar Nombor Telefon Anda

Adakah anda mengalami masalah semasa menambahkan nombor telefon baru di GroupMe? Sekiranya demikian, anda boleh menghubungi sokongan mereka melalui pautan ini dan menerangkan masalah anda. Setelah selesai, klik "Dapatkan Bantuan" dan tunggu arahan selanjutnya.

Cara Menukar Nombor Telefon di GroupMe

Soalan Lazim Tambahan

Sekiranya kami belum menjawab semua soalan anda di atas, anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai GroupMe di bahagian Soalan Lazim di bawah.

Bagaimana Saya Dapatkan Kod Sandaran GroupMe Saya?

Kod sandaran digunakan untuk membolehkan anda masuk ke akaun GroupMe anda sekiranya anda kehilangan telefon. Untuk mendapatkannya, pastikan anda menghidupkan pengesahan dua langkah di GroupMe. Sebaik sahaja anda menerima kod ini, tuliskan dan simpan di tempat yang selamat. Jangan menyimpannya di telefon anda kerana anda tidak akan dapat melihat kod sandaran lagi. Sekiranya anda kehilangan telefon, anda juga akan kehilangan akses ke kod tersebut.

Mengapa GroupMe Tidak Menukar Nombor Telefon Saya?

Nombor telefon yang anda cuba tambahkan mungkin sudah digunakan. Cuba masukkan nombor telefon lain jika anda mempunyai lebih banyak kad SIM. Sekiranya anda tahu pasti bahawa nombor baru anda belum digunakan, cubalah penyelesaian yang telah kami berikan di bahagian sebelumnya artikel ini.

Bolehkah Anda Mempunyai Akaun GroupMe Tanpa Nombor Telefon?

Tidak, anda tidak boleh. Anda perlu memberikan nombor telefon anda semasa membuat akaun kerana ia akan dihubungkan ke akaun atas alasan keselamatan.

Bagaimana saya mengeluarkan nombor saya dari GroupMe?

Anda tidak dapat membuangnya, tetapi anda boleh menggantinya dengan nombor telefon baru. Untuk melakukannya, rujuk bahagian artikel ini sebelumnya.

Bagaimana Saya Keluar dari GroupMe?

Jika anda menggunakan penyemak imbas web, cukup buka ikon "Tetapan", klik, dan pilih pilihan "Log Keluar". U003cbru003eJika anda menggunakan Windows atau aplikasi peranti mudah alih, pergi ke tab "Buka Navigasi" , ketuk atau klik "Tetapan", dan pilih "Log Keluar."

Adakah U0022GroupMe Messagesu0022 Muncul di Bil Telefon Anda?

Mesej GroupMe tidak muncul pada bil telefon anda. Akaun anda memang disambungkan ke nombor telefon anda, tetapi aplikasinya percuma untuk digunakan.

GroupMe Tukar Nombor Telefon

Pastikan Profil GroupMe Anda Selamat

Dengan memautkan akaun aplikasi anda ke nombor telefon anda, anda memastikan bahawa anda satu-satunya yang dapat mengaksesnya. Menggunakan nombor telefon anda dapat membantu memulihkan akaun anda jika anda tidak dapat log masuk, dan itulah sebabnya anda harus sentiasa mengemas kini nombor tersebut setiap masa.

Adakah anda sudah mengaktifkan pilihan pengesahan dua faktor dalam akaun GroupMe anda? Adakah anda menghadapi masalah semasa mengemas kini nombor telefon anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found