Cara Menukar Bahasa di Photoshop

Adobe Photoshop telah lama menjadi standard dalam penyuntingan gambar. Begitu banyak sehingga "ke photoshop sesuatu" bermaksud segala bentuk penyuntingan gambar. Bekerja di Photoshop, terutamanya jika anda seorang pemula, memerlukan penguasaan bahasa Inggeris. Setiap alat dan pilihan ada dalam bahasa Inggeris secara lalai dan terdapat banyak di antaranya.

Cara Menukar Bahasa di Photoshop

Nasib baik, dan seperti yang anda anggap, kini mungkin untuk menukar bahasa di Photoshop.

Mengapa Menukar Bahasa?

Mengubah bahasa dalam alat perisian penyuntingan foto nampaknya agak remeh. Anda kebanyakan berurusan dengan gambar dan anda mungkin biasa dengan bahasa Inggeris sehingga mengetahui nama alat, bukan? Tidak jika anda meletakkan diri anda dalam kasut Adobe. Mereka mahu sebanyak mungkin orang menggunakan perisian mereka. Sebagai contoh, penutur asli lebih cenderung memilih Photoshop daripada alat penyuntingan tempatan jika ada pilihan bahasa Photoshop untuknya, bukan?

Di bahagian lain, seseorang mungkin merupakan penutur bahasa Inggeris yang membeli Photoshop versi asing dan ingin beralih ke bahasa Inggeris.

Secara keseluruhan, terdapat banyak sebab mengapa pengguna ingin mengetahui cara menukar bahasa di Photoshop. Malangnya, ini tidak semudah yang disangka. Atas sebab tertentu, tetapan bahasa di Photoshop jauh lebih rumit daripada yang anda fikirkan.

kedai gambar

The Hitches

Anda boleh menukar bahasa Photoshop dengan memasang paket bahasa yang berbeza yang terdapat di laman web Adobe rasmi. Prosesnya tidak terlalu rumit. Namun, jika anda membeli program dari sumber selain laman web Adobe, anda tidak akan dapat menukar bahasa. Sudah tentu, anda selalu dapat membeli salinan Photoshop yang lain secara rasmi, tetapi itu mengandaikan bahawa anda kaya raya.

beli sekarang

Nasib baik, untuk senario kedua kami, ada penyelesaian di sini yang akan membantu anda menukar menu dari bahasa asing ke bahasa Inggeris. Tetapi, mari kita atasi pemasangan paket bahasa terlebih dahulu.

Memasang dan Menetapkan Pilihan Bahasa Menggunakan Aplikasi Desktop Kreatif Awan

Sekiranya anda mempunyai dan menggunakan akaun Adobe Cloud Creative, maka pilihan ini adalah penyelesaian terbaik dan termudah untuk anda.

 1. Untuk memulakan, buka aplikasi desktop Cloud Creative anda.
 2. Sekarang, klik pada ikon Akaun di sudut kanan atas dan pilih Keutamaan.
 3. Kemudian, klik pada Aplikasi.
 4. Seterusnya, klik pada Bahasa pemasangan lalai lelaki drop-down dan pilih bahasa yang anda mahukan.
 5. Pilih Selesai apabila anda selesai.
 6. Anda sekarang perlu menyahpasang dan memasang semula Photoshop agar perubahan berlaku, semua pilihan ini adalah menetapkan bahasa yang anda pilih menjadi lalai pada pemasangan.

Memasang Pek Bahasa Baru

Pertama sekali, anda boleh berhenti mencari pilihan memuat turun paket bahasa di menu Photoshop. Anda tidak akan menemui pilihan ini di sana.

 1. Tutup Photoshop dan cari versi terkini Pengurus Aplikasi Adobe di Google. Muat turun dan pasangkannya.
 2. Setelah dipasang, mulakan Adobe Application Manager, di mana anda akan diminta untuk log masuk. Gunakan Adobe ID anda (yang digunakan untuk membeli salinan Photoshop anda) dan masukkan semua kelayakan yang diperlukan.
 3. Seterusnya, pergi ke Aplikasi tab. Di sini, anda akan dapat melihat senarai pembelian yang telah anda buat. Sekiranya anda memesan Photoshop anda dari laman web Adobe, ia seharusnya ada dalam senarai di sebelah Dipasang . Sekiranya tidak ada dalam senarai, mulakan semula Adobe Application Manager. Sekiranya anda masih tidak dapat melihat versi Photoshop anda dalam senarai, anda mesti membelinya dari sumber alternatif dan tidak dapat memasang paket bahasa.
 4. Sekarang, arahkan ke ikon gear dan buka Keutamaan tetingkap dengan mengklik Tetapan .
 5. Kemudian, pilih Aplikasi tab, klik pada Bahasa Aplikasi , dan cari bahasa pilihan anda dalam senarai.
 6. Setelah selesai, anda boleh menutup tetingkap ini dan anda akan melihatnya Pasang pilihan di sebelah versi Photoshop yang anda beli. Sekali lagi, mulakan semula Pengurus Aplikasi Adobe jika anda tidak melihatnya. Klik Pasang untuk memuat turun dan memasang pek bahasa baru.
 7. Seterusnya, lancarkan aplikasi Photoshop, yang masih dalam bahasa lalai.
 8. Pergi ke Edit , kemudian Keutamaan , dan mengakses tetapan penampilan.
 9. Sekarang, ubah Bahasa UI ke yang dari pek bahasa yang dimuat turun dan tekan okey , dan itu sahaja! Anda telah menukar bahasa Photoshop anda.

Menukar Bahasa Menu ke Bahasa Inggeris

Satu-satunya operasi yang mungkin dilakukan bagi mereka yang tidak membeli Photoshop di laman web rasmi Adobe adalah menukar menu ke bahasa Inggeris.

 1. Untuk melakukan ini, tutup Photoshop dan pergi ke C: \ Program \ Files \ Adobe \ Adobe Photoshop \ CS5Locales. Sekiranya anda memasang aplikasi di jalan lain, cari dan navigasi ke sana.
 2. Cari subdirektori bahasa yang dipasang (format it_IT) dan pilih Fail Sokongan.
 3. Cari tw10428.dat fail dan namakan semula menjadi tw10428.dat.bak. Ini harus menukar bahasa menu Photoshop ke bahasa Inggeris.

Menukar Bahasa di Photoshop

Menukar bahasa Photoshop jauh lebih mudah daripada yang anda fikirkan, melainkan anda membeli salinan dari laman web Adobe rasmi. Sekiranya anda membelinya dari tempat lain, walaupun benar-benar sah, anda tidak akan dapat mengubah bahasa kecuali di menu.

Adakah anda pernah mengalami masalah menukar bahasa di Photoshop? Adakah anda tahu cara lain untuk melakukannya dalam semua versi Photoshop tanpa mengira ia dimuat turun dari laman web rasmi? Kongsi pendapat anda di bahagian komen.