Cara Menukar Butang Ping di Valorant

Anda mungkin pernah mendengarnya sebelum ini; kerja berpasukan adalah satu-satunya cara anda berjaya di Valorant. Pasti, ketepatan dan permainan yang menang memberi anda poin, tetapi kerja berpasukan menjadikan anda lebih baik semasa perlawanan.

Cara Menukar Butang Ping di Valorant

Seperti mana-mana hubungan baik, tidak kira seberapa pendek, ini semua berkaitan komunikasi.

Nasib baik, Riot memberikan pemain pelbagai pilihan di depan komunikasi, dan ping berada di puncak senarai semua orang. Lihat artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ping, cara menukar butang ping, dan petua lain untuk tetap terkawal semasa pertandingan.

Tukar Butang Ping Anda melalui Tetapan Kawalan Valorant

Menggunakan sistem ping di Valorant adalah bahagian penting dari gudang komunikasi anda ketika anda berada di tempat yang sukar dan perlu menarik perhatian rakan sepasukan anda. Walaupun anda boleh menggunakan alat dengar anda atau menaipkan mesej, tindakan itu dapat mengurangkan tumpuan anda ketika anda sangat memerlukannya.

Kekunci '' Z '' adalah butang ping lalai anda, tetapi anda boleh menyesuaikan tetapan ping anda dengan mengikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Akses menu Tetapan, baik dengan menggunakan ikon roda gigi di layar utama atau menekan kekunci '' ESC '' dalam permainan.

 2. Pergi ke tab "Kawalan".

 3. Pilih bahagian "Komunikasi" pada menu "Kawalan".

 4. Cari tajuk, "Ping (Ketuk) / Roda Ping (Tahan)."

 5. Anda boleh menyesuaikan hotkey ping dengan menukar lajur pertama dan menyesuaikan Ping Wheel dengan menukar kunci di lajur kedua.

Roda Ping

Melakukan ping objek, musuh, atau pemandangan yang menarik adalah salah satu cara untuk menarik perhatian rakan sepasukan anda kepada perkara yang berbeza dalam pertandingan, tetapi anda boleh melakukan lebih banyak daripada meletakkan penanda yang mengatakan, "Lihat ini!"

Dengan menggunakan Roda Ping, anda dapat menyampaikan ping Perang Strategik, Sosial, dan tentu saja untuk situasi tertentu. Ini sangat berguna jika anda seorang ping-er siri dan cenderung menggunakan sistem untuk menyampaikan banyak fikiran dan idea.

Contoh ping pemberitahuan termasuk:

 • Awas
 • Menonton Di Sini
 • Perlu Sokongan
 • Pada Tanda Saya
 • Dalam perjalanan
 • Saya akan ambil perhatian
 • Rush Mereka
 • Jatuh Kembali

Anda boleh mengaktifkan / mematikan pemberitahuan Ping Wheel yang berbeza di menu Controls.

Seperti yang anda bayangkan, menggunakan Roda Ping memerlukan beberapa saat tambahan untuk muncul di layar. Apabila anda berada di air panas dan tidak mempunyai waktu untuk bermain-main dengan roda dialog, anda selalu dapat menyesuaikan hotkey anda untuk bekerja berdasarkan "per-ping". Tetapkan satu untuk bermaksud mesej tertentu, seperti "Awas!" atau "Perlu Sokongan."

Ping Peta Mini

Sistem ping berfungsi dengan baik apabila anda ingin menarik perhatian pada objek tepat di hadapan anda. Ia tidak begitu ideal, jika anda mahu melakukan ping di beberapa lokasi - melainkan anda menggunakan peta mini.

Untuk melakukan ping peta, ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Munculkan peta dengan menekan kekunci "M" (lalai) atau kunci mana pun yang anda pilih untuk mengikat kunci peta.

 2. Klik kiri pada pelbagai kawasan yang ingin anda ping.

 3. Anda bahkan boleh melakukan ping pesanan ringkas seperti "Perhatian" dan "Perlu Sokongan" dengan menekan butang tetikus untuk membuka Ping Wheel.
 4. Tekan butang "Exit Settings Menu" untuk membuat perubahan dan kembali ke permainan.

Ping peta adalah cara yang lebih pantas untuk berkomunikasi dengan rakan sepasukan, terutama bagi anda yang tidak menggunakan atau tidak menggunakan alat dengar.

Soalan Lazim

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, pilihan Ping sangat penting dalam Valorant. Kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab lebih banyak soalan anda.

Bolehkah Saya Mengubah Keybindings Lain Selain Ping?

Anda boleh mengubah pelbagai pengikatan kunci di Valorant dengan pergi ke menu Tetapan dan memilih tab Kawalan. Dari sana, anda boleh memilih dari pelbagai sub tajuk yang mengawal semuanya dari pergerakan ke antara muka.

Berikut adalah beberapa contoh ikatan kunci yang boleh anda ubah:

Pergerakan

• Depan

• Belakang

• Meninggalkan

• Betul

• Strafe Kiri

• Kanan Selamat

• Lompat

• Bersongkok

Peralatan

• Api (biasa, bergantian)

• Zum Pengendali

• Matikan Pemandangan

• Tujuan Sniper Rifle

• Melengkapkan Senjata (primer, sekunder, jarak dekat)

• Jatuhkan Senjata

• Senjata Kitaran

• Keupayaan Menggunakan / Melengkapkan (1-3, Ultimate)

Komunikasi

• Push to Talk (suara parti, suara pasukan)

• Perintah Radio

• Roda Ping / Ping

Antara muka

• Laporan Tempur

• Tunjukkan Loadout Pasukan

• Open Armory

• Buka Peta

• Tunjukkan Papan Skor

Petua Keybinding Pro untuk Berani

Tidak ada "cara yang betul" untuk menyesuaikan ikatan kunci anda. Konfigurasi yang berfungsi untuk satu pemain mungkin tidak berfungsi untuk pemain lain. Sekiranya anda mencari konfigurasi yang berbeza daripada yang anda miliki sekarang, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Lihat apa yang profesional katakan mengenai konfigurasi papan kekunci mereka sendiri dan cuba beberapa.

1. Togol vs Pilihan Tahan

Ramai pemain yang pro Valorant lebih suka menggunakan pilihan "tahan" bila boleh. Mereka mendakwa bahawa menahan butang tertentu, seperti kekunci '' Left Shift '', bukannya menekannya sekali untuk menghidupkan atau mematikannya memberi mereka lebih banyak kawalan dalam permainan dan membatasi masa reaksi.

2. Kelinci Melompat atau Melompat

Pilihan pengikat kunci lain yang popular di kalangan pemain pro adalah mengikat pergerakan "melompat" ke "roda tetikus ke bawah." Tindakan menjentikkan roda dengan gerakan ke bawah dapat membantu menghilangkan lompatan yang tidak disengajakan semasa menembak dengan butang tetikus.

3. Tanpa Berbasikal Senjata

Ini mungkin masalah, jadi anda mesti mencubanya sendiri. Beberapa pemain mengatakan bahawa mengayuh setiap senjata dapat melambatkan anda pada masa-masa kritikal dalam permainan. Sebaliknya, mereka lebih suka mengikat senjata ke kunci angka sehingga mereka selalu memiliki senjata yang mereka perlukan ketika mereka memerlukannya.

4. Zon Pengikat Kunci

Sekiranya anda berfikir untuk menyesuaikan pengikat kunci anda, cuba simpan kunci pergerakan dan serangan / kebolehan anda ke dalam zon yang berbeza atau pada peranti lain sepenuhnya. Sebagai contoh, anda boleh menyimpan WASD standard anda pada papan kekunci untuk pergerakan.

Walau bagaimanapun, anda mungkin ingin memikirkan untuk mengikat kemampuan anda dan butang menyerang / menembak yang diturunkan ke tetikus anda.

Sekiranya anda mempunyai tetikus gamer, lebih mudah untuk menetapkan beberapa butang serangan pada peranti yang sama, tetapi jika anda mempunyai tetikus standard, anda mungkin harus memastikan butang anda tetap ditetapkan pada bahagian keyboard yang berlainan.

Sebaik-baiknya, mengezon butang anda dapat membantu masa reaksi anda terhadap peristiwa dalam permainan kerana satu tangan menjaga pergerakan dan tangan yang lain bertanggungjawab terhadap serangan.

Mazhab pemikiran lain mengenai zon pengikat kunci adalah memastikan tindakan yang paling sering anda gunakan dapat dijangkau dari empat jari di tangan kiri, tanpa jempol. Simpan ibu jari anda untuk kunci atau tindakan yang jarang digunakan yang terikat pada bar ruang. Secara teorinya, menjaga butang tindakan ini dekat dapat mengurangkan masa perjalanan dan kemungkinan kesilapan ketika anda berada dalam situasi sengit dalam permainan.

5. Ping Peta Mini

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ping peta mini anda adalah cara yang baik untuk menandakan beberapa lokasi pada masa yang sama. Dengan penekanan kekunci sederhana, anda dapat memunculkan peta mini dan menandakan musuh tanpa meninggalkan penutup atau mundur ke lokasi untuk meninggalkan ping. Anda juga dapat merancang kemajuan terlebih dahulu dengan melakukan ping pada kawasan yang belum anda jangkau.

Terlepas dari kaedah ping anda, ingatlah bahawa komunikasi adalah kunci dalam permainan seperti Valorant dan dapat membantu meningkatkan kadar kemenangan anda secara eksponensial.

6. Jagalah Ringkasnya

Sangat menggoda untuk mencuba ikatan kunci yang sama yang digunakan oleh pemain pro kegemaran anda, semoga ia memberikan kelebihan istimewa dalam pertandingan. Sebelum anda menukar semua kunci anda, ingatlah bahawa mereka menyesuaikan papan kekunci mereka untuk menjadikan semuanya lebih mudah untuk diri mereka sendiri.

Selalunya, pemain pro menggunakan kunci yang sama seperti yang mereka gunakan dalam permainan kompetitif lain seperti CS: GO. Dengan cara ini, mereka sudah mempunyai ingatan otot untuk tindakan tertentu dan tidak membuang masa yang berharga untuk melatih diri untuk melakukan tindakan biasa.

Sekiranya tetapan lalai adalah sama untuk permainan yang sudah anda mainkan, anda mungkin mahu membiarkannya sahaja. Fikiran dan tangan anda sudah dilatih untuk mendapatkan kunci tersebut, jadi lebih baik anda tetap mudah.

7. Gerakan Sentiasa Lalai untuk Dijalankan

Terakhir, anda mungkin tertanya-tanya sama ada anda harus memastikan pergerakan lalai anda berjalan atau berjalan. Jawapan untuk soalan ini adalah yang mudah dan satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah memikirkan kembali perlawanan terakhir anda. Adakah anda mendapati diri anda berlari atau berjalan dari penutup ke penutup? Jawapannya mungkin "berjalan", bukan?

Oleh itu, masuk akal untuk memastikan bahawa setiap kali anda menekan kekunci pergerakan, anda selalu berada dalam mod "jalankan". Ini adalah permainan serba cepat di mana Anda selalu berjalan dari satu titik ke satu titik, jadi tidak masuk akal untuk menyimpan lalai Anda pada "berjalan" dan kemudian beralih tombol "lari" sepanjang permainan. Ia hanya memerlukan jari dan pengikat kunci yang boleh anda gunakan untuk perkara lain.

Jalan ke arah Kemenangan

Pinging adalah cara yang tidak terpisahkan untuk menjaga komunikasi terbuka dalam pertandingan tanpa membuang masa yang berharga untuk mengetik balasan. Ini juga memudahkan rakan sepasukan yang tidak mempunyai mikrofon atau lebih suka berdiam diri sepanjang perlawanan untuk menyumbang kepada pasukan.

Ingatlah untuk memastikan ping anda tetap pendek dan jelas dan tahan godaan untuk menghantar butang ping anda untuk perkara bodoh. Rakan sepasukan anda bergantung pada arahan ringkas untuk memenangi pertandingan. Sekiranya anda memasang terlalu banyak penggera palsu, mereka mungkin akan mengabaikan anda apabila anda sangat memerlukannya.

Seberapa pentingkah sistem ping kepada anda semasa perlawanan? Adakah anda lebih suka melakukan ping atau menggunakan sistem komunikasi lain dalam permainan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.