Cara Mengubah Gambar Anda di Life360

Gambar profil anda dalam pin lokasi adalah salah satu perkara yang menjadikan Life360 istimewa. Semasa penyediaan awal, anda diminta untuk membenarkan akses ke Kamera atau Galeri anda untuk memberikan gambar untuk aplikasi.

Cara Mengubah Gambar Anda di Life360

Langsung dari kelawar, ini adalah salah satu perkara paling mudah untuk dilakukan; proses yang serupa dengan aplikasi lain yang memaparkan gambar profil anda. Tulisan ini memfokuskan pada mengubah gambar profil anda, dengan cara berguna lain untuk menyesuaikan akaun anda.

Menukar Gambar Profil di Life360

Sebelum anda meneruskan, perlu diperhatikan bahawa langkah-langkahnya telah diuji pada iPhone yang menjalankan iOS 13. Ini tidak menjadi masalah kerana UI aplikasi sama pada Android dan Life360 meminta izin yang sama.

Dengan iOS atau Android, ketik pada Tetapan di kanan bawah skrin dan pilih Akaun di bawah Tetapan Sejagat. Tetingkap berikut mempunyai beberapa pilihan untuk mengubah akaun anda tetapi, buat masa ini, kita akan berurusan dengan mengubah gambar profil.

tetapan

Ketuk nama anda di bawah Profil, kemudian ketuk gambar profil di tetingkap seterusnya. Munculan muncul dan anda boleh memilih "Ambil Foto" atau "Pilih dari Perpustakaan." Setelah memilih salah satu, anda mungkin perlu membenarkan Life360 mengakses Galeri atau Kamera anda.

mengakses gambar

Tangkap gambar selfie atau pilih gambar dari perpustakaan dan anda boleh pergi. Anda mungkin perlu memposisikan semula foto agar sesuai dengan bingkai, tetapi itu yang ada.

Anda boleh mengemas kini nama depan dan belakang pada tetingkap yang sama. Tetapi jangan lupa tekan butang Simpan di sudut kanan atas skrin untuk menjaga perubahan.

Kebimbangan Keselamatan

Sebilangan pengguna tidak menyukai kenyataan bahawa Life360 mendapat akses ke Kamera dan Galeri. Tetapi tidak ada sebab untuk bimbang. Ciri-ciri ini mudah dimatikan. Penjelasan berikut menunjukkan cara melakukannya pada iPhone. Kaedahnya agak serupa pada Android, jika kata kerja mungkin berbeza.

Akses Tetapan dan leret ke bawah ke Life360 dan ketuk untuk membuka aplikasi. Tetingkap berikut mempunyai semua kebenaran yang berkaitan dengan aplikasi. Untuk memutuskan Kamera, ketuk butang di sebelahnya untuk beralih, kemudian pilih Foto dan pilih "Tidak Pernah" atau "Baca dan Tulis".

tetapan life360

Perlu diingat bahawa aplikasi tidak akan membenarkan anda mengubah foto profil apabila kebenaran ini dilumpuhkan. Perkara yang sama berlaku apabila anda mengklik "Jangan Benarkan" di tetingkap pop timbul. Sudah tentu, anda selalu boleh kembali ke tetapan dan menukar kebenaran.

Tetapan Akaun Lain

Menu Akaun adalah tempat di mana anda dapat menukar nombor telefon, alamat e-mel, dan kata laluan. Bahagian Pengurusan Akaun juga membolehkan anda menghapus profil atau "Kirim Maklum Balas Lokasi".

akaun

Menukar tetapan ini cukup mudah. Anda mengetuk salah satu pilihan yang diberikan, memasukkan maklumat baru, dan mengetuk Simpan untuk perubahan berlaku. Membuat kata laluan baru memerlukan anda memberikan kata laluan lama anda. Sekiranya anda tidak dapat mengingatnya, anda perlu menggunakan wizard "Lupa kata laluan saya".

Seperti yang mungkin sudah anda ketahui, Life360 menawarkan perkhidmatan kecemasan seperti Roadside Assistance, Accident Alert dan banyak lagi. Itulah sebabnya disarankan untuk menetapkan nombor telefon yang anda gunakan pada telefon pintar itu. Ini membolehkan ahli lain menghubungi anda sekiranya berlaku kecemasan, walaupun anda tidak mempunyai akses ke Wi-Fi.

Menghapus akaun akan membuang semua data dan kalangan anda. Ini adalah perkara yang harus anda lakukan hanya jika anda ingin berhenti menggunakan aplikasi. Apabila anda hanya ingin keluar dari lingkaran tertentu, pergi ke Tetapan, pilih Pengurusan Lingkaran, dan pilih yang anda mahu tinggalkan.

"Kirim Maklum Balas Lokasi" adalah salah satu ciri Life360 yang paling menarik. Ia berfungsi seperti pelanggan e-mel miniatur, yang membolehkan anda menghantar e-mel mengenai lokasi semasa anda. Sekali lagi, ini berguna sekiranya berlaku kecemasan atau ketika anda menghadapi keadaan di tepi jalan yang harus diketahui oleh orang lain.

perbualan baru

Ketuk "Kirim Maklum Balas Lokasi", masukkan pesan anda ke dalam kotak. Anda juga dapat menambahkan gambar dengan mengetuk ikon kamera. Secara lalai, perisian menggunakan e-mel yang berkaitan dengan Life360. Tetapi anda boleh menukarnya ke alamat yang lain tanpa mengacaukan tetapan yang lain. Perkara yang sama berlaku untuk nama pengirim di bahagian "Dari".

Adakah Ada Yang Lain Yang Boleh Anda Ubah di Life360?

Dari segi gaya dan penampilan, anda hanya boleh menukar gambar profil. Tidak ada tema, perubahan warna, dan perubahan estetik lain, tetapi anda tidak memerlukannya. Mengenai ciri lain, anda dapat mengubah nama dan alamat lokasi, menambahkan lebih banyak tempat ke peta, dan mengundang ahli baru untuk bergabung dengan kalangan anda.

Sekiranya anda yang membuat bulatan, ada pilihan untuk menetapkan diri anda sebagai pentadbir. Plus, Life360 membolehkan anda keluar dari grid untuk sementara waktu dan menghentikan penjejakan lokasi.

Senyum untuk Kamera

Walau apa pun cara anda melihatnya, menukar gambar profil Life360 adalah berjalan-jalan di taman. Satu-satunya muslihat adalah dengan mengambil gambar diri sendiri yang menarik, sehingga seluruh wajah anda sesuai dengan bingkai profil Life360.

Adakah anda menetapkan gambar profil sebaik sahaja memasang aplikasinya? Gambar apa yang digunakan oleh ahli kalangan anda? Kongsi pilihan anda dengan komuniti TechJunkie yang lain.