Cara Mengubah Alamat ‘Balas Ke’ untuk Mesej E-mel di Outlook

Sekiranya anda bercuti atau tidak dapat dijangkau sebentar, menukar alamat balasan e-mel boleh menjadi cara yang berguna untuk terus berhubung. Prosesnya mudah setelah anda mengetahui bagaimana tetapi sebagai Microsoft, ia tidak semudah itu.

Cara Mengubah Alamat ‘Balas Ke’ untuk Mesej E-mel di Outlook

Contohnya, jika anda menghantar e-mel dari tempat kerja tetapi tidak dapat mengakses e-mel kerja tetapi anda dapat mengakses e-mel peribadi anda, anda boleh menghantar e-mel dari tempat kerja dan meminta penerima membalas ke rumah anda. Ini adalah salah satu daripada banyak sebab anda mungkin perlu menukar balasan ke alamat untuk mesej e-mel di Outlook 2016.

Sekiranya anda perlu menukar alamat 'Balas Ke' untuk mesej e-mel di Outlook, tutorial ini sesuai untuk anda.

Tukar Balas ke Alamat di Outlook 2016

Sekiranya anda atau organisasi anda menggunakan pelayan Microsoft Exchange, pengguna tidak dapat mengubah balasan ke alamat mereka secara kekal di Outlook. Anda boleh mengubah suai alamat untuk setiap e-mel, tetapi tidak menetapkannya secara kekal. Anda harus menghubungi pasukan IT anda jika menggunakan Exchange.

Biasanya anda akan menukar balasan ke alamat untuk e-mel individu atau beberapa e-mel dan itu sahaja. Namun, jika anda ingin menambahkan atau mengubah balasan ke alamat secara kekal, anda juga boleh melakukannya, kecuali jika anda menggunakan Exchange seperti yang telah disebutkan.

Tukar Balasan ke Alamat untuk Setiap E-mel

Sekiranya anda hanya perlu menukar alamat untuk satu atau dua e-mel, anda boleh membuat perubahan pada setiap e-mel.

 1. Buka e-mel baru di Outlook.
 2. Pilih Pilihan>Balasan Terus Ke di pita.
 3. Tandakan kotak di sebelah Telah dihantar balasan ke jika belum diperiksa dan tekan Pilih Nama. Menu Hartanah Outlook
 4. Pilih alamat e-mel dari senarai atau gunakan; dan taipkan alamat e-mel ke dalam kotak. Sekiranya menggunakan beberapa alamat e-mel, pisahkan dengan ';'.
 5. Pastikan semua alamat disenaraikan di kotak di sebelah Balas kepada di bahagian bawah tingkap. Pukul Balas kepada sekiranya mereka tidak menambahkannya.
 6. Pilih okey dan Tutup untuk kembali ke e-mel.
 7. The Balasan Terus Ke kotak hendaklah kekal kelabu jika dipasang dengan betul.
 8. Lengkapkan dan hantarkan e-mel seperti biasa.

Anda boleh menggunakan kaedah ini seberapa banyak yang anda mahu dan menambah seberapa banyak balasan ke alamat yang anda mahu. Walau bagaimanapun, peraturan kebolehgunaan biasa berlaku, cubalah untuk tidak memasukkan setiap orang yang anda kenal dan buat rangkaian e-mel yang tidak berkesudahan. Tidak ada yang menyukai mereka.

Tukar Balasan ke Alamat Secara Tetap di Outlook 2016

Sekiranya anda ingin menghantar semua balasan e-mel secara kekal ke peti masuk yang berbeza, anda juga boleh melakukannya. Keuntungannya adalah bahawa setelah ditetapkan, anda tidak perlu menentukan alamat setiap kali anda menghantar e-mel. Kelemahannya ialah anda hanya boleh memasukkan satu alamat e-mel dan bukannya beberapa alamat.

Untuk menukar alamat balasan secara kekal, anda perlu menyelidiki tetapan akaun Outlook.

 1. Buka Outlook dan pilih Fail.Menu Teratas Outlook
 2. Pilih Tetapan Akaun dan Tetapan Akaun. Tetapan Akaun
 3. Pilih E-mel tab dan alamat e-mel yang ingin anda ubah.
 4. Pilih Ubah dari pilihan dan Lebih banyak Tetapan butang di sebelah kanan.
 5. Tambahkan alamat e-mel di kotak di sebelah Balas E-mel dan pilih okey.
 6. Pilih Seterusnya dan tutup Uji tingkap.
 7. Pilih Selesai dan tutup skrin Akaun E-mel.

Sekarang apabila anda menghantar e-mel, sebarang balasan akan diarahkan secara kekal ke alamat yang anda nyatakan dalam langkah 5.

Tetapkan Balasan Di Luar Pejabat di Outlook 2016

Sekiranya anda lebih suka bercuti tanpa perlu risau tentang e-mel atau bekerja, mungkin lebih mudah untuk membuat balasan di luar pejabat. Ini adalah tindak balas yang tepat untuk sesiapa sahaja yang menghantar e-mel kepada anda bahawa mereka tidak ada di sana dan akan kembali pada tarikh tertentu. Di tempat kerja atau di sekolah, ini adalah kesopanan yang harus digunakan pada bila-bila masa anda tidak berada di sekitar untuk menjawab e-mel.

 1. Buka Outlook dan pilih Fail. Menu Teratas Outlook
 2. Pilih Balasan Automatik di bawahnya Tetapan Akaun. Tetapan Akaun Outlook
 3. Sekarang, pilih Hantar balasan automatik , tetapkan tarikh dan waktu mula / akhir, buat e-mel atau gunakan templat organisasi, dan kemudian pilih okey. Balasan Auto Outlook

Sekarang yang harus anda lakukan ialah ingat untuk mematikannya sebaik sahaja anda kembali. Mungkin berguna untuk membuat catatan kalendar yang mengingatkan anda untuk melakukannya semasa anda kembali. Sekiranya anda seperti saya, anda akan lupa dan rakan sekerja akan mengingatkan anda, atau lebih teruk lagi, atasan anda menjerit kepada anda untuk mematikannya!

Menggunakan Outlook

Cukup mudah untuk menukar alamat Balas anda ke Outlook. Sama ada anda pergi ke luar bandar atau anda hanya mahu menyiapkan respons e-mel umum, anda kini tahu cara menyesuaikan tetapan tersebut.

Adakah anda berjaya mengubah anda Balas ke alamat? Kongsikan pengalaman anda di bawah.