Cara Mengubah Resolusi Foto Anda di PicsArt

Adakah anda menggunakan ‘PicsArt’ untuk mengedit gambar? Anda mungkin tahu bagaimana dengan beberapa klik anda boleh menjadikannya lebih menakjubkan. Tetapi bagaimana jika anda mendapat imej berkualiti rendah? Bolehkah anda mengubah resolusi? Teruskan membaca untuk mengetahuinya. Selain itu, kami akan berkongsi dengan anda petua ‘PicsArt’ yang lain.

Bagaimana Mengubah Resolusi Foto Anda di PicsArt

Mengubah Resolusi di PicsArt

Kadang kala foto yang ingin diedit berkualiti rendah. Sama ada anda memuat turunnya dari laman web, atau telefon anda tidak mempunyai kamera berkualiti tinggi, masalah ini boleh berlaku. Tetapi masih ada cara untuk menyelamatkan foto jika menggunakan ‘PicsArt.’ Anda dapat mengubah resolusi, sehingga meningkatkan kualiti gambar. Tertanya-tanya bagaimana untuk melakukannya? Sebelum kami memberitahu anda, pastikan memuat turun aplikasinya. Ia tersedia untuk Android dan iPhone.

Sekarang, jika anda menggunakan iPhone, anda beruntung. Resolusi sudah ditetapkan ke tahap tertinggi, bergantung pada kemampuan kamera telefon anda. Tetapi jika anda pengguna Android, inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi dan buat akaun.
 2. Pilih rancangan langganan.
 3. Setelah selesai, klik pada ikon profil di sudut kanan bawah skrin.
 4. Kemudian, anda akan melihat tiga titik di sudut kanan atas skrin. Ketuk dan pilih ‘Tetapan’.
 5. Dalam ‘Tetapan’, di bawah ‘Umum’, klik pada ‘Ukuran gambar maksimum’.
 6. Di sini, ubah resolusi ke pilihan tertinggi.
 7. Klik ‘OK’.

Mulai saat itu, PicsArt akan mengeksport semua gambar dalam resolusi tinggi. Sekeping kek, bukan?

Ubah Resolusi di Picsart

Petua dan Trik PicsArt

‘PicsArt’ adalah perisian penyuntingan gambar yang hebat yang mempunyai banyak ciri menarik seperti menambahkan kesan pada gambar dan mengubah latar belakang, selain menggunakan pelekat standard. Di bahagian seterusnya, kami akan memberitahu anda cara memanfaatkan aplikasi dan membuat gambar yang menakjubkan.

Penyebaran

Salah satu kesan yang paling popular pada ‘PicsArt’ adalah ‘Dispersion’. Dengan pilihan ini, gambar anda dapat kelihatan seperti jurugambar pro telah mengeditnya. Pada dasarnya, kesan ini menjadikan bahagian foto anda kelihatan seperti tersebar. Ia menjadikan gambar lebih menarik dan menambah gerak. Langkahnya agak mudah:

 1. Lancarkan ‘PicsArt’ di telefon anda.
 2. Klik pada butang tambah untuk menambah foto.
 3. Pilih gambar yang ingin anda edit dari galeri anda.
 4. Seterusnya, ketik pilihan ‘Alat’ pada bar menu.
 5. Klik ‘Dispersion’ di sudut kanan atas.
 6. Sekarang, pilih kawasan gambar di mana anda mahu kesannya muncul. Anda juga boleh menggunakan gelangsar untuk menukar ukuran berus.
 7. Setelah selesai, klik pada anak panah di sudut kanan atas skrin.
 8. Anda akan melihat kesan pada gambar anda.

Anda kini boleh menyimpan gambar dan menyiarkannya di media sosial anda. Sebagai alternatif, anda boleh menambahkan kesan lain untuk memperbaikinya. Di bawah gambar anda, anda akan melihat beberapa pilihan. Fungsi ‘Stretch’ yang pertama membolehkan anda mengubah jarak antara piksel. Sekiranya anda menggerakkan gelangsar ke kanan, piksel akan berjauhan. Sekiranya anda menggerakkannya ke kiri, mereka akan berada berdekatan.

Sekiranya anda mengetuk ‘Ukuran’, anda boleh mengubah ukuran piksel individu. Mengklik pada 'Direction' akan membolehkan anda menentukan cara piksel anda pergi. Dengan mengklik pada "Pudar", anda menyesuaikan keburaman kesan. Walau bagaimanapun, jika anda mahu penyebaran ditunjukkan, lebih baik jika gelangsar berada di paling kiri. Akhirnya, ‘Blend’ akan membolehkan anda mengubah kesan keseluruhan gambar.

Resolusi di Picsart

Setelah selesai, cukup ketuk ‘Terapkan’ di sudut kanan atas aplikasi. Anda kini boleh menghantar foto unik anda ke Instagram anda dan mengagumkan semua rakan anda dengan kemahiran menyunting anda.

Tukar Latar Belakang

Sekiranya anda tidak menyukai latar belakang gambar anda, ada cara untuk memperbaikinya. Dengan pilihan ‘Potongan’, anda dapat dengan mudah menampal foto diri anda ke latar belakang yang berbeza.

Untuk menggunakan kesan ini, lancarkan aplikasi terlebih dahulu. Kemudian, muat naik gambar. Selepas itu, anda perlu melakukan perkara berikut:

 1. Dari bar menu, pilih ‘Potongan.’ Anda akan melihat pilihan yang berbeza, tetapi pilih ‘Orang’.
 2. Aplikasi akan memilih orang dalam foto secara automatik. Sekiranya perlu, anda boleh menggunakan pilihan 'Padam' untuk menghapus bahagian yang tidak mahu anda tampilkan dalam foto baru.
 3. Kemudian, klik ‘Simpan’ di sudut kanan atas skrin.

Setelah anda melakukan ini, tinggalkan tetingkap penyuntingan. Anda kini boleh memuat naik latar belakang anda atau memilih yang ada di PicsArt. Seterusnya, pergi ke 'Pelekat', kemudian klik pada 'Pelekat Saya.' Gambar anda semestinya ada. Klik padanya dan tampalkannya ke latar belakang. Terdapat pelbagai pilihan lain yang boleh anda gunakan untuk mengedit gambar. Tambahkan kesan, sempadan, atur kontras, dll.

Ikuti Kemahiran Mengedit Anda ke Tahap Seterusnya

PicsArt adalah aplikasi penyuntingan yang hebat, walaupun untuk pemula. Bukan sahaja membolehkan anda mengubah resolusi gambar berkualiti rendah, tetapi juga mengandungi ciri-ciri lain yang luar biasa. Sama ada anda menambah kesan penyebaran atau mengubah latar belakang gambar anda, foto anda akan menjadi perbincangan di bandar ini. Bagaimana dengan anda? Kesan apa yang menjadi kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.