Cara Menukar Pemilik Ring Bel

Adakah anda menjual rumah dan mempertimbangkan apa yang harus dilakukan dengan bel pintu Ring anda? Atau, mungkin anda ingin memberi seseorang model yang dimiliki sebelumnya. Terdapat banyak sebab yang mungkin anda mahu berikan bel pintu Ring kepada seseorang. Masalahnya ialah anda tidak boleh memberikannya seperti produk lain. Pertama sekali, anda perlu menukar hak milik peranti.

Cara Menukar Pemilik Ring Bel

Tetapi apakah langkah-langkah untuk melakukan ini? Bolehkah anda melakukannya sendiri? Atau, adakah anda perlu menghubungi seseorang dari Ring untuk membantu anda? Dalam panduan ini, kami akan memberikan jawapan kepada soalan-soalan yang membakar ini.

Memindahkan Hak Milik

Anda sudah tahu bahawa ketika pertama kali membeli bel pintu Ring, anda perlu memasangnya. Anda melakukan ini dengan membuat akaun. Akaun tersebut kemudian menjadi pemilik peranti tersebut. Mereka yang akan menjadi pemilik baru akan menjalani keseluruhan proses penyediaan seperti yang anda lakukan.

Tetapi, setelah mereka memasang semuanya, peranti akan hilang dari akaun anda, jadi anda tidak dapat lagi mengaksesnya.

Apa yang perlu anda lakukan untuk memulakan proses pemindahan hak milik? Kami akan membahasnya dalam beberapa bahagian seterusnya.

Membatalkan Kaedah Pembayaran

Perkara pertama didahulukan. Sekiranya anda ingin memindahkan hak milik kepada orang lain, anda perlu membatalkan kaedah pembayaran anda yang terikat dengan akaun Ring. Jangan lupa tentang langkah ini!

Sekiranya anda tidak melakukan ini, maka bayaran masa depan tetap menjadi tanggungjawab anda, walaupun bel pintu Ring telah bertukar hak milik. Tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat langkah-langkah untuk membatalkan kaedah pembayaran:

 1. Buka penyemak imbas biasa anda dan pergi ke laman Ring.
 2. Di sudut kanan atas, anda akan melihat butang ‘Log masuk’. Klik padanya.
 3. Masukkan butiran log masuk anda.
 4. Selepas anda log masuk, nama anda akan berada di sudut kanan atas. Ketuk padanya.
 5. Seterusnya, pergi ke 'Akaun'.
 6. Cari kad kredit anda dan klik pada simbol ‘X’ di sebelahnya untuk membatalkan pembayaran.

Ingat, mungkin untuk mengakses laman web Ring dan ikuti langkah-langkah ini dari telefon pintar dan komputer anda.

Ring Doorbell Tukar Pemilik

Membatalkan Pelan

Sekiranya anda mempunyai rancangan berbayar dengan Ring, anda mungkin tertanya-tanya apakah mungkin untuk membatalkannya. Dan berita baiknya adalah bahawa memang demikian. Ring menawarkan kepada penggunanya pilihan untuk membatalkan rancangan dan mendapatkan bayaran balik. Perlu diingat bahawa anda hanya mendapat wang kembali untuk tempoh anda tidak menggunakan langganan Ring anda untuk menyimpan video di cloud.

Bagaimana sebenarnya anda membatalkan rancangan prabayar? Anda boleh pergi ke kedai mereka dan bercakap dengan kakitangan secara peribadi, dengan syarat ada kedai berhampiran anda. Atau, pergi ke pautan ini untuk melihat cara lain untuk menghubungi mereka.

Memadamkan Peranti dari Akaun Anda

Setelah anda menyelesaikan semua langkah di atas, inilah masanya untuk memadamkan peranti dari akaun anda. Inilah caranya:

 1. Lancarkan aplikasi Ring.
 2. Ketuk menu tiga baris di bahagian kiri atas skrin.
 3. Kemudian, klik ‘Peranti’.
 4. Pilih peranti yang ingin anda padamkan.
 5. Seterusnya, klik pada ‘Tetapan Peranti’ dan kemudian ‘Tetapan Umum’.
 6. Akhirnya, tekan 'Alih keluar Peranti ini.'

Itu sahaja! Anda boleh mengikuti langkah-langkah ini untuk semua peranti Ring. Perlu diingat bahawa membuang peranti dari akaun anda juga akan menghapus semua video dan Sejarah Peristiwa. Sekiranya ada perkara penting yang perlu anda simpan, pastikan memuat turunnya sebelum meneruskan langkah di atas.

Mengeluarkan Pengguna Lain

Hanya satu pengguna yang boleh menjadi pemilik loceng pintu Ring. Namun, orang lain juga boleh mendapat akses ke sana. Contohnya, anda mungkin telah lama menerima tetamu dan memutuskan untuk memberi mereka akses ke unit. Semasa anda memindahkan hak milik, amalan terbaik juga adalah membuang pengguna lain.

Langkahnya cukup mudah. Mari kita lihat:

 1. Lancarkan aplikasi Ring.
 2. Kemudian, pergi ke ‘Tetapan’.
 3. Cari ‘Pengguna’.
 4. Ketik ‘Pengguna Dikongsi’.
 5. Akhirnya, klik pada 'Alih keluar Pengguna.'

Menetapkan semula Peranti Dering

Walaupun langkah ini tidak wajib, ia memberikan ketenangan fikiran kepada pemilik yang asli dan yang baru. Menetapkan semula bel pintu Ring dengan keras menghilangkan tetapan Wi-Fi dari unit. Inilah cara anda boleh melakukan ini:

 1. Pegang peranti dan tanggalkan pelat belakang.
 2. Kemudian, tekan butang oren selama kira-kira 20 saat.
 3. Lepaskan butang.
 4. Anda akan melihat bahagian depan peranti berkelip. Ini bermaksud peranti melakukan tetapan semula keras.
 5. Tunggu peranti menyelesaikan prosesnya.

Catatan: Sekiranya pemilik asal tidak melakukan ini dan tidak memadamkan peranti, pemilik baru akan menghadapi masalah. Mereka tidak dapat menetapkan semula unit itu sendiri dan mempunyai akses ke unit tersebut. Sebagai gantinya, pemilik asal akan menerima mesej yang memaklumkan kepada mereka mengenai aktiviti bila-bila masa pemilik baru cuba menetapkan semula peranti. Sekiranya demikian, pemilik harus menghubungi dan menyelesaikan masalah tersebut bersama-sama.

Anda Tidak Lagi Pemilik Ring Doorbell

Apabila tiba masanya untuk pindah rumah, pemilik dengan peranti Ring juga perlu memikirkan untuk memindahkan hak milik mereka. Walaupun memerlukan beberapa langkah, pemilik baru akan berterima kasih. Lebih-lebih lagi, anda tidak perlu menangani kemungkinan masalah pemilikan pada masa akan datang.

Bagaimana bel pintu Ring berfungsi untuk anda? Adakah anda berpuas hati dengannya? Mengapa anda perlu memindahkan hak milik? Kongsikan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.