Cara Menukar Bunyi Bel Suara Bel

Ring menawarkan bel pintu seperti yang belum pernah anda lihat atau dengar sebelumnya. Walaupun sesungguhnya bel pintu, pada dasarnya, kesambungan dan mod videonya yang menonjol menjadikannya sesuatu yang lebih. Peranti ini dilengkapi dengan kamera video langsung, pembesar suara untuk berkomunikasi dengan pelawat anda, serta sambungan dalam talian. Semua ini bermaksud Ring Doorbell dapat menyambung ke telefon pintar atau tablet anda dengan lancar dan membolehkan anda melihat, mendengar, dan bercakap dengan sesiapa sahaja yang berada di depan pintu rumah anda.

Cara Menukar Bunyi Bel Suara Bel

Namun, ia masih merupakan loceng pintu. Loceng pintu dengan kemungkinan unik. Dan ya, tentu saja, anda boleh menukar suara berpadu.

Mengapa Mengubahnya?

Kedengarannya seperti perkara yang tidak penting, tetapi adakah anda pernah menukar nada dering telefon anda? Sekiranya tidak, adakah anda benar-benar menilai orang yang mempunyai? Kemungkinan besar tidak, kerana anda terbiasa dengan orang yang memperibadikan bunyi telefon mereka. Nah, mengapa ia berhenti di telefon pintar? Mengapa seseorang tidak mahu menukar bunyi loceng pintu mereka?

Selain itu, bunyi loceng pintu akan datang dari telefon anda, di tempat pertama. Seluruh idea di sebalik Ring Doorbell adalah menerima bunyi loceng pintu ke telefon anda, di mana sahaja anda berada. Dalam kes ini, anda mungkin mahukan jenis bunyi tertentu yang mudah dikenali. Lagipun, lawatan peribadi selalu mengalahkan mesej dan panggilan telefon. Anda mahu Lonceng cincin anda mencerminkannya.

Akhirnya, dengan sensor geraknya, anda mungkin mahu menetapkan bunyi lonceng yang berbeza untuk dering dan pencetus sensor gerakan.

cincin

Cara Menukar Nada Berpadu Terpaut

Keseluruhan perkara berpadu berfungsi sama dengan nada dering dan, oleh itu, diubah dengan cara yang serupa, bukan hanya melalui perisian asli telefon anda, tetapi menggunakan aplikasi Ring, seperti yang mungkin anda anggap.

Secara semula jadi, mulakan aplikasi Ring dengan mengetuknya. Seterusnya, klik tiga garis mendatar di sudut kiri atas. Kemudian ketik Peranti dalam menu pop timbul.

Pilih peranti Ring yang anda mahu ubah loncengnya. Kemudian, pada skrin seterusnya, pergi ke Nada Berpadu.

Di dalam Tetapan Nada Dering menu, anda akan melihat dua tab utama: RINGAN dan GERAKAN. Pilih yang anda mahu ubah terlebih dahulu.

Cincin

Tab Rings membolehkan anda memilih suara pemberitahuan yang akan anda dengar setiap kali seseorang membunyikan loceng pada peranti Ring Doorbell. Tinjau senarai, pilih suaranya, dan ketuk SUARA UJIAN untuk mendengar apa yang masing-masing kedengaran.

Sebelum menyimpan perubahan, tetapkan volume dering dan uji sehingga anda mencapai tahap kelantangan yang memuaskan. Setelah anda memutuskan lonceng yang anda suka, ketik JIMAT PERUBAHAN. Mesej akan muncul, memberitahu anda bahawa Chime anda sedang diperbarui. Setelah proses selesai, cubalah membunyikan Ring Doorbell untuk melihat apakah perubahan telah dilakukan.

Gerakan

Untuk memilih nada dering yang berbeza untuk pemberitahuan sensor gerakan Ring Doorbell, pilih tab Gerakan dan pilih nada dering, seperti yang anda lakukan di tab Rings. Mempunyai dua bunyi yang berasingan untuk deringan dan gerakan boleh sangat berguna; lebih mudah mengetahui sama ada seseorang menurunkan bungkusan untuk anda atau membunyikan loceng pintu.

Memuat turun Nada Dering Baru

Untuk menjadikan perkara lebih menarik, Ring membolehkan anda memuat turun nada dering baru untuk Ring Chime. Ring Chime adalah peranti audio yang boleh anda letakkan di mana sahaja anda mahu di dalam rumah anda dan lupa untuk membawa telefon pintar ke mana sahaja. Pada dasarnya, ia adalah pembesar suara untuk peranti Ring.

loceng pintu deringan

Untuk memuat turun nada dering baru untuk Chime, buka aplikasi Ring, dan pilih Berpadu dari senarai peranti. Kemudian, ketik Nada Berpadu. Ini akan menunjukkan senarai nada dering baru. Dengarkan mereka, pilih kelantangan yang dikehendaki dan simpan tetapan anda.

Lampu biru pada Ring Chime anda akan mula berkelip, menunjukkan bahawa nada dering baru sedang dalam proses memuat turun. Apabila cahaya menyala biru padat, muat turun selesai. Sekarang, anda boleh menetapkan nada dering baru anda dari aplikasi Ring. Perhatikan bahawa memuat turun nada dering baru mungkin memerlukan masa beberapa minit.

Suara Bel Luar

Secara lalai, apabila pengunjung anda membunyikan bel pintu, mereka tidak akan mendengar nada dering pilihan anda, tetapi nada pemberitahuan lalai yang memberitahu pengunjung anda bahawa anda telah menerima pemberitahuan deringan. Malangnya, nada dering ini tidak dapat diubah. Walau bagaimanapun, anda boleh menolak dan mematikan kelantangan di sini. Untuk melakukannya, mulakan aplikasi Ring dan pilih peranti Ring Doorbell itu sendiri. Sekarang, pergi ke Pilihan Konfigurasi. Dalam paparan ini, anda akan melihat Isipadu Nada Bel gelangsar.

Luncurkan untuk memilih kelantangan yang dikehendaki dan itu sahaja. Sudah tentu, jika anda menghidupkan gelangsar ke 0, nada bel pintu akan disenyapkan.

Menukar Nada Dering

Mengubah nada dering adalah satu lagi faedah kemas yang anda dapat semasa menggunakan peranti Ring Doorbell. Anda boleh menyesuaikan gerakan dan bunyi dering yang berbeza sehingga anda tahu kapan seseorang hanya lewat atau meninggalkan sesuatu di depan pintu anda, dan bila seseorang benar-benar membunyikan bel pintu anda. Walaupun nada dering tidak sepenuhnya boleh disesuaikan, tidak ada pilihan yang lebih baik di luar ketika datang ke loceng pintu anda.

Adakah anda telah menukar bunyi lonceng Ring Doorbell anda? Anda ikut yang mana? Adakah tutorial ini membantu? Sertailah dengan perbincangan di bahagian komen di bawah ini dan jangan ragu untuk mengajukan sebarang pertanyaan yang mungkin anda ada.