Cara Mengubah Pelayan dan Dapatkan Ping yang Lebih Rendah di Apex Legends

Kepantasan adalah segala-galanya di Apex Legends. Anda boleh menjadi pemain terbaik di dunia, dengan PC terpantas tetapi jika anda mempunyai ping tinggi, anda tidak akan berjaya. Untuk sebab tertentu, tidak ada cara yang jelas untuk memeriksa pelayan yang anda sambungkan dan mengubahnya jika perlu. Tetapi ada jalan. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menukar pelayan untuk ping yang lebih rendah di Apex Legends. Ini juga akan menunjukkan cara memaksimumkan sisi jaringan anda untuk prestasi maksimum.

Cara Mengubah Pelayan dan Dapatkan Ping yang Lebih Rendah di Apex Legends

Sebilangan besar permainan berbilang pemain EA telah membuang penyemak imbas pelayan. Ini tidak berjalan lancar dengan pemain kerana kita semua tahu bahawa algoritma tidak boleh dipercayai semasa menentukan tempat kita bermain. Selain itu, kami ingin membuat keputusan sendiri mengenai pelayan yang akan dimainkan. Sebagai permainan EA, Apex Legends memilih pelayan anda untuk anda dan anda tidak mempunyai suara di dalamnya. Apa yang anda boleh mempengaruhi ialah pusat data yang anda sambungkan.

EA mempunyai pusat data di seluruh dunia yang menjadi tuan rumah pelayan Apex Legends. Permainan harus memilih yang paling dekat dengan lokasi anda atau permainan dengan ping terendah di wilayah anda. Sebahagian besarnya tidak baik, tetapi anda boleh memilih pelayan data yang anda sambungkan secara manual walaupun anda tidak dapat memilih pelayan.

Tukar pusat data di Apex Legends

Anda tidak akan menemui pilihan menu di mana sahaja di Origin Launcher atau permainan itu sendiri. Ini adalah menu tersembunyi yang memerlukan urutan pergerakan tertentu untuk membuka kunci. Setelah masuk ke menu, anda boleh memilih pusat data anda secara manual ke pusat dengan ping terendah atau kehilangan paket terendah.

Inilah cara mengakses menu tersembunyi di Apex Legends. Saya menggunakan PC jadi akan menerangkannya. PS4 dan Xbox, ubah kunci dengan sewajarnya.

  1. Buka permainan dan biarkan dimuat.
  2. Apabila anda melihat skrin utama yang berbunyi Lanjutkan, jangan buat apa-apa selama 90 saat.
  3. Kemudian tekan Escape dan kemudian Batal. Anda harus kembali ke skrin utama.
  4. Pilih pilihan Pusat Data baru di bahagian bawah skrin.
  5. Tinjau senarai dan pilih pusat data dengan ping terendah dan / atau kehilangan paket.
  6. Sekarang muat ke dalam permainan dengan betul dan mainkan.

Saya tidak tahu mengapa pilihan ini disembunyikan. Saya anggap begitu EA dapat menguruskan pemuatan pelayan dan menyebarkannya ke pusat data dan bukannya beberapa pusat berprestasi tinggi semakin perlahan sementara yang lain tidak berfungsi. Walau bagaimanapun, anda kini boleh memilih yang paling berprestasi untuk lokasi anda.

Meminimumkan ping untuk Apex Legends

Rangkaian anda sendiri juga berperanan untuk mengalami ping rendah dan tidak ketinggalan dalam Apex Legends. Anda boleh membuat beberapa perubahan mudah pada persediaan anda untuk memaksimumkan lebar jalur dan memastikan anda melakukan semua yang anda mampu untuk mencapai ping rendah.

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu dicuba.

Sambung menggunakan Ethernet

Menyambung terus ke penghala anda menggunakan Ethernet dan bukan WiFi adalah cara yang pasti untuk mendapatkan lebih banyak prestasi rangkaian. WiFi jauh lebih perlahan daripada Ethernet dan menukar ke kabel membuat perbezaan yang nyata. Menjalankan kabel melalui rumah anda mungkin lebih sukar!

Nyalakan semula komputer atau konsol dan penghala anda

Memulakan semula komputer / konsol dan penghala anda bermaksud kedua-duanya segar dan siap digunakan. Sebarang perkhidmatan atau proses lama memuat turun kemas kini atau apa sahaja yang dimatikan, firmware dan pemacu baru dimuatkan ke dalam memori dan kedua-dua peranti harus berjalan pada tahap optimum. Ini adalah langkah paling asas untuk menyediakan segala-galanya untuk permainan.

Bersihkan rangkaian program yang lapar data

Sekiranya anda berkongsi rumah dengan orang lain, pastikan mereka tidak menggunakan apa-apa yang memerlukan lebar jalur anda. Pastikan tidak ada sedikit torrent yang berjalan, tidak ada yang menstrim video 4K atau memuat turun apa-apa. Sekiranya anda menggunakan jalur lebar, seseorang yang menonton SD atau HD Netflix atau mendengar iTunes tidak akan memberi kesan yang besar.

Matikan semua program yang tidak anda gunakan

PC anda mungkin dapat melakukan banyak tugas dengan mudah tetapi menutup semua program yang dapat menggunakan sumber komputer dan juga rangkaian adalah masuk akal. Sebarang kelewatan dalam menghantar mesej ke pelayan Apex Legends bermaksud perbezaan antara hidup dan mati dalam permainan.

Pastikan pemacu rangkaian terkini

Sekiranya anda bermain di PC, pastikan anda menjalankan versi permainan terkini, pemacu grafik dan pemacu rangkaian dapat membuat perbezaan. Kemas kini permainan boleh dilakukan dengan kerap. Pemacu grafik biasanya diumumkan, terutamanya jika anda menggunakan Nvidia GeForce Experience. Pemacu rangkaian tidak sering dikemas kini tetapi perlu diperiksa secara berkala untuk mereka.

Periksa kelajuan anda

Sekiranya, setelah semua perubahan ini, anda masih mengalami ping tinggi, jalankan ujian kelajuan pada sambungan anda. Sekiranya lebih lambat dari yang sepatutnya, masuk ke ISP anda untuk mengetahui sebabnya. Gunakan laman web ini atau yang serupa untuk menilai kelajuan jalur lebar anda.