Cara Menambah Emosi di Twitch

Emot adalah seperti bahasa rasmi Twitch. Tidak seperti kebanyakan gif dan emoji, mereka unik untuk platform dan tidak dapat digunakan untuk aplikasi lain.

Cara Menambah Emosi di Twitch

Anda boleh menggunakannya untuk berkeliaran di ruang sembang atau menunjukkan sokongan untuk rakan pencipta. Ini juga merupakan kaedah yang baik untuk menjadikan saluran anda menonjol dan mendapatkan lebih banyak pelanggan. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan emoticon ke Twitch, cara penyesuaian berfungsi, dan di mana untuk mencari yang terbaik.

Bagaimana Menambah Emosi ke Twitch?

Emosi Twitch pada dasarnya adalah gambar kecil atau gif yang digunakan pita secara berkala. Cara termudah untuk mendapatkannya adalah dengan memuat turun add-on untuk penyemak imbas anda.

Mungkin peningkatan Twitch yang paling popular adalah BetterTTV. Inilah cara menambahkan emotik ke Twitch dengan memasang BTTV:

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke //betterttv.com/.
 2. Klik "Muat turun" untuk menambahkan pelanjutan ke penyemak imbas anda.

 3. Apabila muat turun selesai, buka add-on.
 4. Klik pada ikon roda gigi kecil di bahagian bawah layar untuk membuka "Tetapan."

 5. Aktifkan "BetterTTV Emote" dan "BetterTTV Gifs" dengan mengklik butang "Aktif" di sebelah kiri.

Kini anda dapat menggunakan emoticon BTTV di saluran anda. Buka kotak sembang anda dan taipkan emote code atau cukup klik pada ikon wajah tersenyum dan semak imbas.

BTTV menawarkan pilihan emo yang paling banyak digunakan. Ia lebih daripada cukup untuk pengguna Twitch biasa. Walau bagaimanapun, kebanyakan Rakan Kongsi dan Ahli Gabungan memilih untuk membuat emosinya sendiri untuk menjadikan estetika mereka lebih dikenali.

Bagaimana Membuat Emosi Twitch?

Tidak seperti emoji, kemungkinan reka bentuk untuk emoticon Twitch tidak berkesudahan. pemformatan dan keperluan ukuran yang ketat. Berikut adalah prasyarat untuk reka bentuk:

 • Emote mesti mempunyai format .png.
 • Anda hanya boleh menggunakan ukuran gambar berikut: 28 x 28px, 56 x 56px, 112 x 112px. Sekiranya anda menggunakan Muat Naik Ringkas, gambar anda antara 112 x 112px dan 4096 x 4096px.
 • Anda tidak boleh memuat naik fail lebih besar daripada 1MB.
 • Hanya menggunakan latar belakang yang telus.
 • Pastikan anda menggunakan gambar beresolusi tinggi dan tidak ada garis kabur.

Sekiranya anda mematuhi peraturan ini, anda dapat membuat emoticon Twitch anda sendiri dengan mudah. Yang anda perlukan hanyalah aplikasi penyuntingan foto dan beberapa kemahiran asas. Inilah cara membuat emoticon Twitch di Adobe Photoshop:

 1. Pergi ke Photoshop dan buka fail baru.

 2. Masukkan dimensi gambar anda. Pilih 112 x 112px untuk Lebar dan Tinggi.

 3. Klik pada kotak di sebelah "Kandungan Latar Belakang." Pilih "Telus" dari menu lungsur turun. Sahkan dengan "OK."

 4. Sesuaikan fail dengan menambahkan teks dan gambar.
 5. Setelah selesai, pergi ke Fail> Simpan untuk Web.

 6. Tukar jenis fail dari lalai ke "PNG-24". Kemudian klik untuk "Simpan."

 7. Klik pada "Gambar" untuk membuat fail yang lebih kecil. Tetapkan Tinggi dan Lebar ke 56 piksel. Klik "OK." Ingatlah untuk menggunakan nama lain untuk gambar baru supaya anda tidak mengganti yang asli. Lakukan perkara yang sama untuk menjadikan 28 x 28px terpancar.

Setelah selesai, anda boleh memuat naik semua fail ke saluran Twitch anda. Sekiranya anda seorang Afiliasi atau Rakan Kongsi dengan rekod prestasi yang baik, tidak ada proses persetujuan. Anda boleh menggunakan emotes anda tanpa menunggu selama 48 jam.

Sudah tentu, Photoshop bukan satu-satunya alat perisian yang membolehkan anda membuat emotes. Berikut adalah senarai program yang boleh anda gunakan jika anda tidak mempunyai akses ke Photoshop:

 • Foto Perkaitan
 • Perancang Pertalian
 • GIMP

Bagaimana Memuat naik Emot anda ke Twitch?

Sebaik sahaja anda hadir dengan tanda tangan, anda boleh menambahkannya ke saluran anda. Sekiranya anda memenuhi semua syarat, hanya memerlukan beberapa langkah. Inilah cara memuat naik emos anda ke Twitch:

 1. Pergi ke saluran Twitch anda dan klik pada avatar anda. Klik pada "Creator Dashboard" untuk membuka menu drop-down.
 2. Pilih "Keutamaan" dan pergi ke Gabungan / Rakan Kongsi> Tetapan Emotes.
 3. Pilih untuk "Muat Naik Emosi". Terdapat tiga pilihan untuk dipilih, iaitu tiga ukuran emote yang berbeza. Hantarkan emotes dengan mengklik pada kotak yang sesuai.

Setelah kira-kira 48 jam, Twitch akan menambahkan emotik ke saluran anda secara automatik. Sudah tentu, beberapa pencipta dapat mengelakkan masa menunggu, dengan syarat mereka memenuhi syarat berikut.

Untuk Rakan Kongsi:

 • Minimum 60 hari sejak menerima status Rakan Kongsi.
 • Minimum 60 hari tanpa melanggar Syarat Perkhidmatan atau Garis Panduan Komuniti.

Untuk Ahli Gabungan:

 • Sebanyak 60 hari penstriman sebagai Afiliasi selama 2 tahun.
 • Tidak ada amaran atau penggantungan untuk melakukan pelanggaran sekurang-kurangnya 60 hari.
 • Tiada emosinya ditolak atau dikeluarkan dalam penstriman 60 hari sebelumnya.

Sekiranya Twitch menolak emosimu, biasanya itu kerana kamu gagal mengikuti syarat pemformatan yang disebutkan di atas. Sebab lain yang mungkin untuk muat naik yang gagal adalah tidak menghormati Garis Panduan Komuniti. Inilah yang harus anda perhatikan semasa membuat emote anda sendiri:

 • Jangan sertakan apa-apa yang boleh dianggap sebagai citra atau simbol cercaan atau menyinggung perasaan.
 • Jangan gunakan emosimu untuk gangguan atau ancaman keganasan.
 • Menjauhkan diri dari kandungan seksual dan keganasan / kekejaman.
 • Jangan mempromosikan penyalahgunaan dadah atau tingkah laku jenayah lain.
 • Kenyataan politik yang melampau sering tidak digalakkan.
 • Anda tidak boleh menggunakan watak individu kerana mestilah gambar atau rentetan teks.
 • Tiada pelanggaran hak cipta seperti penggunaan logo atau harta intelek orang lain di emote anda secara tidak sah.

Bagaimana Memadamkan Emosi Twitch Anda?

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan emote anda, anda boleh mengeluarkannya dari saluran anda. Inilah cara untuk menghapus emoticon Twitch anda:

 1. Pergi ke "Creator Dashboard" dan pilih "Preferences" dari menu drop-down.
 2. Pergi ke Afiliasi / Rakan Kongsi> Langganan> Tetapan Emote.
 3. Klik "Edit" dan cari emos yang ingin anda hapus. Klik pada kotak kecil untuk memilih.
 4. Klik "Padam" untuk menghapusnya dari saluran anda.

Bagaimana Merancang Emosi yang Baik?

Mematuhi keperluan reka bentuk umum tidak menghalang anda menjadi kreatif. Emotes adalah jalan terbaik untuk mewujudkan estetika tandatangan anda, jadi pastikan anda tampil dengan reka bentuk yang asli. Anda mahu pelanggan anda dapat mengenali saluran anda di mana-mana ruang sembang atau aliran.

Semua pengguna mempunyai selera yang berbeza, tetapi reka bentuk yang baik mempunyai beberapa sifat universal. Sekiranya anda baru dalam hal ini, anda mungkin ingin mematuhi beberapa peraturan asas pada mulanya. Inilah cara merancang emoticon yang baik di Twitch:

 • Pastikan gambar dan huruf anda kelihatan baik dalam ketiga-tiga saiz yang ada.
 • Gunakan reka bentuk yang ringkas. Corak rumit dan gambar terperinci mungkin tidak akan dipaparkan di Twitch.
 • Sentiasa gunakan semua ruang yang ada. Dengan begitu semua garisan akan menjadi tajam dan gambar akan mempunyai resolusi yang lebih baik.
 • Pilih warna yang kelihatan baik dalam mod Cahaya dan Gelap. Tetapan yang disyorkan adalah 1px dari kod warna # F1F1F1.
 • Gunakan emotes yang ada untuk rujukan untuk menjadikan emosi anda lebih "diingati".
 • Ubah garis tanda tangan dan lawak jenaka anda menjadi emotif.
 • Benarkan pelanggan anda mempengaruhi aliran anda melalui emotes. Contohnya, ubah warna di skrin atau tambahkan kesan bunyi.

Di mana untuk mencari Emosi Twitch Terbaik?

Sekiranya anda mendapati semua ini agak keterlaluan, anda sentiasa boleh meminta pertolongan. Malah, anda bahkan boleh mengupah seseorang untuk membuat emotikon untuk anda. Terdapat beberapa platform yang berbeza di mana anda boleh menghubungi pereka yang berpotensi.

Sebelum anda melakukannya, fikirkan perkara yang ingin anda masukkan ke dalam emote anda. Walaupun anda bukan orang yang melakukan kerja, ia tetap harus mewakili saluran anda.

Setelah anda memutuskan apa yang anda cari, di sinilah tempat untuk mencari emotikon terbaik:

 • SENDIRI
 • Etsy
 • Fiverr
 • Tingkah laku

Terdapat juga banyak ilustrator di Twitch yang pakar dalam emotes. Tinjau sahaja kategori Seni dan cari karya yang paling sesuai dengan estetika anda.

Soalan Lazim Tambahan

1. Berapa Banyak Emosi yang Boleh Saya Dapatkan?

Terdapat had bilangan emos yang dibenarkan di saluran anda. Setiap pencipta mempunyai sebilangan slot yang tersedia bergantung pada statusnya.

Faktor utama adalah bilangan pelanggan dan keseluruhan aktiviti anda di Twitch. Anggota program Rakan Kongsi diberikan dua Emosi Tahap 1 pada awalnya. Ahli gabungan diberikan satu slot untuk setiap peringkat. Apabila komuniti anda bertambah, begitu juga dengan jumlah slot.

Twitch juga membuat beberapa perubahan pada polisi kerana permintaan meningkat. Sejak akhir-akhir ini, Rakan Kongsi tidak dapat memperoleh dua tetapi enam emotikon Tahap 1. Ahli gabungan dapat membuka kunci sebanyak lima emos Tier 1 dan satu emote tambahan untuk setiap peringkat langganan berikutnya.

2. Siapa yang Boleh Memperoleh Emot Tersuai di Twitch?

Malangnya, tidak semua orang boleh mendapatkan Emot tersuai di Twitch. Untuk melakukannya, anda harus menjadi Ahli Gabungan. Berikut adalah syarat untuk mengikuti program ini:

• Anda mesti mempunyai minimum 50 pelanggan.

• Anda mesti mempunyai streaming selama 500 minit dalam 30 hari terakhir.

• Harus ada minimum 7 hari penyiaran unik dalam 30 hari terakhir.

• Jumlah rata-rata penonton serentak mestilah sekurang-kurangnya 3.

Setelah layak, anda boleh menyertai program Afiliasi. Untuk menerima jemputan, selesaikan langkah-langkah berikut:

1. Klik untuk "Bermula."

2. Pergi ke Papan Pemuka Pencipta> Pilihan.

3. Isi daftar dengan maklumat umum mengenai saluran anda.

4. Setuju dengan Syarat Perkhidmatan.

5. Selesaikan temu ramah cukai (kedua-dua Royalti dan Cukai Perkhidmatan).

6. Pilih kaedah pembayaran.

Setelah selesai, anda akan dapat membuat emoticon tersuai mengikut keperluan reka bentuk dan Garis Panduan Komuniti.

3. Apakah Perbezaan Antara Emosi Global dan Saluran di Twitch?

Tidak seperti emotes tersuai, emotes global tersedia untuk semua pengguna. Anda mungkin mengenali beberapa yang lebih popular seperti "Kappa," "SourPls," dan "ZreknarF."

Emosi saluran adalah unik bagi setiap pencipta. Anda membuka kunci mereka dengan melanggan saluran Twitch.tv mereka.

Sekiranya anda ingin melihat pilihan emote anda, cukup klik pada ikon wajah tersenyum kecil di kotak sembang anda. Anda juga boleh menggunakan pengisian automatik untuk membuka senarai emoticon yang disyorkan. Taipkan titik koma di kotak sembang.

Kawalan Emote

Bermain dengan Twitch emotes boleh sangat menyeronokkan. Selagi anda tidak melanggar Pedoman Komuniti dan mematuhi peraturan pemformatan, langit adalah hadnya.

Sekiranya anda menghadapi masalah merancang emel saluran anda, anda boleh menyewa artis profesional untuk melakukannya. Walaupun anda tidak diizinkan membuat sendiri, anda sentiasa boleh menggunakan emoticon global.

Adakah saluran anda mempunyai emosional tersuai? Adakah anda lebih suka menjadikannya sendiri atau meminta orang lain melakukannya untuk anda? Komen di bawah dan beritahu kami Twitch streamer yang menurut anda mempunyai emotikus terbaik.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found