Cara Menukar Pelayan di Valorant

Salah satu faedah utama bermain permainan berbilang pemain dalam talian ialah dapat log masuk dengan rakan anda untuk memusnahkan musuh. Namun, pada masa ini, tidak ada jaminan bahawa rakan permainan anda tinggal di negara atau wilayah yang sama dengan anda.

Cara Menukar Pelayan di Valorant

Adakah itu secara automatik membebaskan anda daripada pilihan untuk membentuk pasukan dengan rakan di seluruh dunia? Jawapannya sedikit lebih rumit daripada yang mungkin diperlukan.

Sekiranya anda perlu mengembangkan cakerawala permainan anda dan membuka ruang permainan pelayan anda, teruskan membaca. Kami akan membahas cara menukar pelayan, batasan wilayah Riot, dan bagaimana mungkin melewati had ini.

Bagaimana Bermain Berani?

Valorant bebas memuat turun dan bermain di mana-mana PC permainan. Pemain dipadankan bersama untuk perlawanan 5v5 yang menentang mereka dengan pasukan musuh dalam permainan tangkapan-bendera yang rumit. Namun, dalam kes ini, satu pasukan ditugaskan untuk menanam lonjakan atau bom dan mempertahankannya sehingga pemasa habis. Pasukan lain harus mencegah lonjakan dari menanam terlebih dahulu atau meredakannya jika sudah ditanam.

Pemain menggunakan persekitaran peta yang unik, kuasa khas Ejen, dan kekuatan api untuk menghilangkan ancaman musuh.

Lihat langkah-langkah untuk memuat turun permainan jika anda belum melakukannya:

 1. Pergi ke laman web Valorant rasmi.
 2. Tekan butang "Main Sekarang" untuk diarahkan ke halaman log masuk.

 3. Log masuk ke akaun Riot anda yang ada atau ikuti arahan untuk membuat yang baru.

 4. Muat turun fail permainan dan pasang permainan.

Semasa pertama kali memuat turun permainan, anda mesti mengambil bahagian dalam tutorial wajib. Walaupun begitu, pilihannya terpulang kepada anda. Lihat pilihan anda:

 • Mod Latihan

 • Mod Tidak dinilai

 • Mod Persaingan (Peringkat)

 • Pencocokan Kematian

 • Lonjakan lonjakan

 • Peningkatan

Walaupun terdapat koleksi mod permainan, kebanyakan pemain baru menghabiskan masa untuk membuka kunci Ejen. Ejen adalah avatar watak yang akan anda gunakan dalam permainan dan masing-masing mempunyai set kemahiran dan kemampuan khas. Anda akan mendapat dua Ejen pertama secara percuma setelah menyelesaikan kontrak perkenalan. Sekiranya anda merancang mengumpulkan semua Ejen, anda perlu membuat kerja dan menyelesaikan kontrak masing-masing.

Apabila anda sudah bersedia untuk memilih Ejen seterusnya, ikuti langkah di bawah untuk mengambil kontrak mereka:

 1. Pergi ke papan pemuka dalam permainan.

 2. Pilih tab "Koleksi" dari tajuk utama.

 3. Pilih "Ejen" untuk melihat Ejen yang ada.

 4. Tekan butang "Aktifkan" untuk Ejen yang ingin anda buka kunci.

Menekan butang "Aktifkan" akan mengarahkan XP yang diperoleh semasa pertandingan untuk memenuhi kontrak Ejen yang dipilih. Perlu diingat bahawa ini adalah proses yang memakan masa. Satu Ejen memerlukan 375,000 mata pengalaman untuk membukanya untuk senarai anda.

Sebagai alternatif, jika anda mempunyai wang untuk membakar dan tidak mempunyai masa untuk mengisar XP, anda boleh membayar 1,000 Valorant Points (atau VP secara singkat) untuk membuka kunci setiap Ejen atau kira-kira $ 10 wang dunia nyata.

Bagaimana Menukar Pelayan dalam Valorant?

Seperti yang diketahui oleh setiap pemain berbilang pemain dalam talian, beberapa pelayan hanya lebih pantas daripada yang lain. Faktor seperti waktu siang, hari dalam seminggu, atau jarak dekat dengan lokasi pelayan boleh mempengaruhi seberapa cepat anda mendapatkan maklumat penting dalam permainan.

Walaupun Valorant menawarkan pelayan 128-tick untuk memastikan hits tidak berdaftar tidak sering terjadi, kadang-kadang ia pasti berlaku. Sekiranya anda merasakan pelayan lain di rantau anda melakukan ping sedikit lebih cepat, anda boleh menukar pelayan dengan beberapa langkah mudah:

 1. Lancarkan permainan jika anda belum membukanya.

 2. Tekan tab "MAINKAN" di tengah bar tajuk untuk memulakan pertandingan.

 3. Pilih mod permainan anda.
 4. Arahkan tetikus ke atas ikon garis mendatar berwarna-warni tepat di atas dan di sebelah kanan kad pemain anda.

 5. Lihat senarai pelayan dan latensi anda dan pilih satu untuk beratur.

Ingat, anda mahukan pelayan yang menunjukkan latensi rendah. Sekiranya anda melihat pelayan lain yang memberikan ping yang lebih tinggi, beralihlah ke yang lain. Kedekatan tidak penting selagi anda memilih pelayan dengan penghalaan yang lebih baik.

Anda juga boleh memilih hingga tiga pelayan pilihan untuk mengantri atau berdiri dalam antrian, kerana tidak dijamin anda akan mendapat pilihan pelayan pertama anda.

Sekiranya anda takut tidak mendapat pelayan pilihan anda, pembangun di Riot mempunyai jawapan untuk itu:

Anda boleh mengantri pelayan pilihan sebelum menunggu permainan.

Menyenaraikan pelayan pilihan anda sebelum pertandingan meningkatkan peluang anda masuk ke pelayan pilihan anda, daripada memilih satu setelah anda mendapat penempatan pertandingan.

Bagaimana Mengubah Wilayah Anda di Valorant?

Sekiranya anda terbiasa melompat ke kawasan dan masuk ke pelayan baru dengan permainan seperti Apex Legends dan Overwatch, anda akan terbangun dengan kasar. Bukan sahaja kawasan permainan Valorant anda dikunci dan ditugaskan oleh akaun Riot anda, memintasnya juga boleh membawa beberapa akibat. Anda harus mengucapkan selamat tinggal kepada kulit yang sukar diperoleh dan maju ke arah membuka kunci ejen jika anda cuba menukar kawasan dan melewati kunci kawasan.

Ia tidak selamanya.

Pada bulan November 2020, anggota kanan pasukan Valorant mengatakan bahawa ciri untuk menukar wilayah dalam akaun yang sama akan datang. Mereka akan dilancarkan pada pertengahan 2021.

Sehingga itu, anda boleh membuat banyak akaun Riot menggunakan pelayan VPN, tetapi ini bukan situasi yang ideal. Anda juga harus naik level dan membuka kunci semua aset anda untuk akaun yang berbeza kerana mereka tidak beralih dari yang asal. Itu bukan pilihan yang paling mudah, tetapi sehingga Riot melepaskan kunci wilayah, satu-satunya yang dimiliki pemain.

Bagaimana Menukar Lokasi Pelayan?

Anda boleh menukar lokasi pelayan sebelum memulakan pertandingan. Ikuti langkah mudah ini untuk memilih pelayan terbaik:

 1. Dari papan pemuka utama, tekan butang "Main" di tengah-tengah tajuk atas.

 2. Pilih mod permainan.
 3. Pilih ikon kecil dengan garis mendatar berwarna berbeza di atas dan di sebelah kanan kad pemain anda.

 4. Pilih pelayan anda.

Memilih pelayan untuk beratur sebelum dicocokkan untuk permainan dapat meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan salah satu pilihan anda.

Bagaimana Mengubah Wilayah Dengan Permainan Riot?

Riot Games secara automatik mengesan wilayah anda semasa anda mendaftar untuk akaun baru dan memberikan anda ke pelayan wilayah terdekat. Contohnya, jika anda berada di Amerika Syarikat, Riot memberikan akaun anda ke pelayan wilayah Amerika Utara. Anda tidak mempunyai pilihan untuk memilihnya sendiri, anda juga tidak boleh menukar wilayah setelah Riot menetapkan wilayah untuk akaun anda.

Sekiranya anda ingin cuba memotong kunci wilayah, anda perlu log masuk ke VPN sebelum mengakses laman web dan memilih kawasan pilihan anda di VPN terlebih dahulu.

Sehingga Kemas kini 2.04, tidak ada cara untuk mengubah wilayah dengan Riot Games.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Mengganti Pelayan Valorant?

Tekan butang "Main" seolah-olah anda akan memulai pertandingan baru. Pilih mod dan kemudian pergi ke ikon pelayan yang terletak betul-betul di atas kad pemain anda. Anda boleh memilih hingga tiga pelayan untuk beratur sekiranya pilihan pertama anda tidak berjalan lancar.

Bagaimana Anda Menukar Wilayah Pelayan di Valorant?

Secara teknikal, anda tidak dapat mengubah wilayah pelayan anda di Valorant. Akaun Riot dikunci wilayah dan ditentukan secara automatik semasa anda mendaftar untuk akaun baru. Anda boleh mencuba VPN untuk membuat akaun baru, tetapi anda harus melakukan semua kemajuan dari akaun sebelumnya kerana maklumat anda tidak akan dipindahkan.

Bagaimana Menetapkan Keutamaan Tinggi dalam Valorant?

Sekiranya permainan anda ketinggalan, berikut adalah beberapa langkah cepat untuk menetapkannya ke prioriti tinggi:

1. Hentikan sebilangan proses latar belakang yang anda boleh dan jalankan PC anda.

2. Tekan '' Ctrl + Shift + Esc '' untuk membuka Pengurus Tugas.

3. Pergi ke tab berlabel "Detail" di tetingkap Task Manager.

4. Cari permainan Valorant anda dan klik kanan pada entri.

5. Tatal ke bawah ke "Set Priority" untuk membuka menu drop-down seterusnya.

6. Pilih "Tinggi".

7. Keluar dari Pengurus Tugas.

Kurangkan Kelewatan Permainan

Memilih pelayan yang betul hanyalah satu langkah daripada banyak yang boleh anda lakukan untuk memastikan permainan anda berjalan dengan lancar. Juga, pastikan bahawa anda meminimumkan bilangan peranti yang disambungkan ke WiFi anda dan menutup semua proses latar belakang di komputer anda. Sekiranya anda telah mencuba segala-galanya dan latensi masih membuat anda kecewa, anda mungkin perlu mencari penyedia atau rancangan internet lain.

Adakah anda mengantri pelayan sebelum dipadankan dengan permainan? Berapa kerap anda mendapat salah satu pilihan pelayan pilihan anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found