Cara Menukar Tetapan di Antara Kita

Walaupun Among Us secara rasmi dilancarkan beberapa tahun yang lalu, ia semakin popular pada tahun lalu terima kasih, sebahagiannya, kepada Twitch streamer. Pemain dari setiap lapisan masyarakat bersemangat untuk mencipta semula intensiti drama tinggi yang disampaikan oleh permainan misteri sosial ini.

Cara Menukar Tetapan di Antara Kita

Walau bagaimanapun, kebanyakan pemain menggunakan tetapan lalai semasa bermain permainan.

Tetapan lalai bukanlah perkara yang buruk, tetapi jika anda ingin bermain permainan yang lebih mencabar atau memulakan kesukaran untuk pemain baru di Krew anda, anda harus mengubahnya sedikit.

Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tetapan permainan di antara Kami, termasuk di mana mencarinya dan elemen mana yang dikendalikan oleh setiap tetapan.

Menyesuaikan Permainan Antara Kita Dengan Menggunakan Tetapan

Sekiranya anda meluangkan masa untuk menukar avatar anda, kemungkinan anda telah melihat menu ini. Walau bagaimanapun, kebanyakan pemain tidak pernah melampaui perubahan kosmetik yang jelas. Terdapat pelbagai tweak kecil yang dapat Anda lakukan untuk permainan untuk menjadikannya sukar atau semudah yang anda mahukan.

Mendapatkan ke Menu Tetapan

Menavigasi ke menu Tetapan adalah proses yang mudah. Lihat langkah-langkah di bawah ini jika anda memerlukan penyegaran semula atau jika ini pertama kalinya anda membuka menu tetapan.

 1. Lancarkan permainan.

 2. Hoskan permainan, sama ada dalam talian atau tempatan. Anda hanya boleh mengubah tetapan permainan jika anda adalah tuan rumah.

 3. Skrin seterusnya bergantung pada sama ada anda memilih untuk menjadi tuan rumah permainan secara tempatan atau dalam talian. Sekiranya anda memilih untuk menjadi tuan rumah permainan tempatan, anda akan segera pergi ke lobi bilik peribadi anda.

  Sebaliknya, jika anda menganjurkan permainan dalam talian, anda akan melihat menu tetapan awal. Pilih sebarang tetapan dan tekan butang "Confirm" untuk menuju ke lobi anda.

 4. Sebaik sahaja anda berada di lobi kapal, cari komputer riba. Ketika berada dalam jangkauan, Anda akan melihat ikon "Sesuaikan" muncul di sudut kanan bawah layar. Klik atau ketuk butang ini untuk mengakses menu penyesuaian.

 5. Sekiranya anda telah menyesuaikan avatar anda sebelumnya, empat tab pertama mungkin tidak asing lagi bagi anda. Anda boleh menyesuaikan warna, topi, haiwan kesayangan, dan kulit dengan tab ini. Namun, ini adalah tab terakhir yang anda mahukan, tab "Permainan". Klik atau ketuk tab ini untuk membuka pilihan penyesuaian permainan.

 6. Ubah tetapan permainan sesedikit atau seberapa banyak yang anda mahukan dan kemudian keluar dari menu agar perubahan tersebut berlaku.

 7. Mulakan permainan.

Gambaran Keseluruhan Tetapan Permainan

Sebelum anda mula bermain-main dengan tetapan permainan, ada baiknya anda memahami betul apa yang dilakukan oleh setiap orang. Berikut adalah ikhtisar ringkas mengenai pelbagai tetapan penyesuaian permainan yang anda dapati dalam menu:

 1. Penglihatan (Crewmate, Penipu)

  Tetapan "Crewmate Vision" dan "Imposter Vision" merujuk kepada seberapa banyak yang dapat dilihat di sekitar kapal atau peta. Umumnya, penipu mempunyai medan yang sedikit lebih besar daripada Crewmates, tetapi anda boleh mengubahnya dengan tetapan ini.

 2. Bunuh Jarak / Cooldown

  Adakah anda mahu penyamar anda mendekati untuk membunuh Crewmates? Berapa lama anda mahu penipu menunggu sebelum mereka melakukan pembunuhan seterusnya? Tetapan ini mengawal jarak pembunuhan serta masa cooldown antara membunuh untuk menjadikan permainan lebih menarik.

  Secara amnya, jika anda mahu permainan anda tetap menarik, anda memerlukan Kill Cooldown yang lebih tinggi jika anda mempunyai banyak pemain dalam satu permainan.

 3. Bilangan Tugas (Pendek, Panjang, Biasa)

  Pengaturan ini agak jelas. Anda boleh menetapkan jumlah tugas biasa, pendek, dan panjang setiap permainan, dengan itu memperluas atau memendekkan peluang bagi Penipu untuk membunuh atau mensabotaj peralatan.

 4. Tugas Visual

  Menghidupkan atau mematikan "Tugas Visual" membolehkan pemain memerhatikan seseorang yang menjalankan tugas. Crewmates mungkin mahu ini diaktifkan "on" untuk mengesahkan pemain tertentu bukan Penipu.

 5. Kelajuan Pemain

  Satu lagi keadaan yang jelas; ini menetapkan seberapa cepat setiap pemain melintasi peta. Ingatlah bahawa menetapkan kelajuan pemain yang tinggi mungkin memungkinkan Krew untuk melakukan sabotaj dengan lebih cepat, tetapi juga memungkinkan Penyamar bergerak dengan secepat mungkin.

 6. Bilangan Mesyuarat Kecemasan / Cooldown

  Pengaturan ini membolehkan sejumlah mesyuarat tergempar berlaku untuk setiap permainan. Jika awak buat membenarkan lebih daripada satu perjumpaan setiap permainan, tetapan "Cooldown Kecemasan" memberi anda penyangga sehingga pemain tidak dapat mengadakan satu pertemuan di atas yang lain.

 7. Masa Perbincangan

  Mesyuarat tidak pernah menyenangkan, dan lebih buruk lagi jika perjumpaan permainan anda berlangsung dalam jangka masa yang lama. Anda dapat menyelesaikan perbahasan tanpa henti dengan menetapkan "Waktu Perbincangan" dan memaksa suara selepas waktu yang ditentukan.

  Sekiranya anda mendapati bahawa pihak anda suka berdebat tanpa henti mengenai kebaikan mengeluarkan satu peniru yang mungkin dari yang lain, menetapkan pemasa mungkin satu-satunya cara anda untuk meneruskan permainan dengan kewarasan anda.

 8. Sahkan Keluaran

  Benarkah Kolonel Mustard di Perpustakaan dengan Candlestick? Sekiranya anda menikmati pendedahan dalam permainan papan Clue lama, anda pasti ingin memastikan tetapan ini dimainkan dalam permainan anda.

  Walau bagaimanapun, jika anda lebih suka kegelisahan menggigit kuku sama ada anda mengeluarkan orang yang "betul", teruskan pengaturan ini dan tetap berada di jari kaki anda sepanjang baki permainan.

 9. Bilangan Penipu

  Secara amnya, pemain menetapkan jumlah penipu pada pengaturan serendah mungkin kerana permainan dapat menyesuaikan diri dan memberikan lebih banyak. Itu semua bergantung pada berapa banyak pemain yang anda tunggu di lobi. Permainan ini juga dapat menyesuaikan pengaturan tertentu secara automatik bergantung pada tata letak peta tertentu, tetapi Anda diizinkan mengubah salah satu atau semua pengaturan agar sesuai dengan kebutuhan Anda.

Cuba Sesuatu yang Berbeza - Menetapkan Contoh

Dengan tetapan penyesuaian permainan, anda membuat perubahan kecil atau perubahan besar yang mungkin mengubah cara anda bermain permainan. Lihat contoh-contoh ini untuk menjadikan Among Us menjadi permainan yang berbeza dengan mengubah mekanik permainan penting.

Contoh # 1 - Ikut Politik

Bintang utama gabungan pengaturan permainan ini adalah perjumpaan, jadi jika anda membenci perbincangan dan mengundi dalam permainan, anda mungkin ingin menghindari yang satu ini. Dengan tetapan ini, pemain terpaksa menumpukan perhatian pada perbincangan untuk mengenal pasti Penipu dan bukannya memilih seseorang untuk dituduh. Penipu juga perlu meningkatkan kemahiran lakonannya agar tidak dapat dikesan kerana pemain akan mempunyai lebih banyak peluang untuk menangani tingkah laku yang disyaki.

 • Penglihatan (Penipu / Crewmate) - 1.5x
 • Kelajuan Pemain - 1.5x
 • Bunuh Jarak / Cooldown - pendek, 30-an
 • Bilangan Tugas Biasa - 0
 • Tugas Pendek / Panjang - 1, 3
 • Bilangan Mesyuarat Kecemasan - 10
 • Masa Mengundi - 10s
 • Masa Perbincangan - 60an

Contoh # 2 - Larian Berkelajuan

Sekiranya anda mendapati Di antara Kami semakin monoton, ini adalah pilihan untuk mencuba. Fikirkan sepanjang pengurangan cooldown untuk membunuh, peningkatan kelajuan, singkatan politik, dan hampir tidak ada tugas yang diberikan. Sekiranya ini terdengar seperti sesuatu yang ingin anda cuba, pergi ke menu tetapan untuk konfigurasi ini:

 • Crewmate Vision - 4.0x
 • Penglihatan Penipu - 3.5x
 • Kelajuan Pemain - 3.0x
 • Bunuh Jarak - Pendek
 • Bunuh Masa Cooldown - 10s
 • Bilangan Tugas Biasa / Panjang - 0
 • Bilangan Tugas Ringkas - 1
 • Masa Perbincangan - 10s
 • Masa Mengundi - 10s
 • Bilangan Mesyuarat Kecemasan - 2

Soalan Lazim

Bolehkah Anda Mengubah Tetapan Antara Kami Semasa Permainan?

Tidak, anda tidak boleh mengubah tetapan Antara Kami dalam permainan. Anda hanya dapat mengakses menu pengaturan permainan di lobi ketika anda menjadi tuan rumah permainan. Sekiranya anda mendapati bahawa tweak anda tidak berjalan seperti yang anda harapkan, anda harus menunggu dan mengadakan permainan baru untuk mengakses menu yang betul.

Siapa yang Boleh Menukar Tetapan Antara Kita?

Hanya hos permainan yang boleh mengubah tetapan permainan Antara Kami. Untuk mengakses tetapan ini, anda harus memilih jenis permainan yang akan anda hoskan dan tunggu hingga anda berada di lobi kapal untuk mengakses butang ikon "Sesuaikan".

Beri di antara Kami Face-Lift

Tidak ada yang salah dengan tetapan lalai untuk Among Us, sekurang-kurangnya pada mulanya. Mereka membuat permainan yang menghiburkan beberapa kali pertama. Namun, setelah beberapa lama bermain permainan yang sama, anda mungkin akhirnya ingin melihat sesuatu yang berbeza. Mengubah tetapan permainan adalah cara terbaik untuk mengubah kesukaran permainan tanpa mengubah inti pati permainan sepenuhnya.

Tetapan permainan mana yang paling sering anda lakukan? Adakah anda menukar tetapan untuk mengubah kesukaran permainan atau membuatnya lebih mudah? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.