Cara Menambah Emoji ke Video Tik Tok anda

Dunia TikTok sangat besar dan beragam dan merangkumi hampir setiap subjek yang dapat dibayangkan. Sekiranya anda mula membuat video, anda boleh menambahkan watak atau penekanan dengan emoji. Sama seperti dalam mesej teks, emoji membantu menyampaikan mesej dan dapat ditambahkan sebagai lapisan dalam ciptaan anda bersama dengan prestasi anda. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda cara menambahkan emoji ke video TikTok anda.

Cara Menambah Emoji ke Video Tik Tok anda

Emoji sesuai dengan penonton remaja TikTok dengan sempurna. Walaupun ia digunakan secara universal di kalangan semua peringkat umur, di mana-mana anda tidak melihat lebih banyak emoji dalam komunikasi daripada dengan remaja. Malah seseorang yang setua saya dapat melihat kegunaan dan kehebatan emoji dan jika saya boleh, sesiapa sahaja boleh.

Sekiranya anda mahu menambahkan emoji ke video TikTok anda, baca terus.

Menambah emoji ke video TikTok

Emoji ditambahkan sebagai lapisan pada video anda selepas pengeluaran. Anda merakam video anda seperti biasa dan kemudian menambahkan emoji sebagai lapisan selepas itu sama seperti pelekat. Proses sebenarnya untuk menambahkannya adalah mudah tetapi merancang video dalam fikiran anda semasa merakamnya untuk merujuk kepada emoji atau memasukkannya jauh lebih sukar!

Untuk menambahkan emoji ke video, lakukan ini:

  1. Buka aplikasi TikTok.

  2. Buat video dan rancang di mana anda mahu emoji anda muncul.

  3. Pilih ikon centang merah di kanan bawah skrin.

  4. Pilih ikon senyuman di bahagian bawah tetingkap baru untuk mengakses pelekat.

  5. Pilih tab Emoji di bahagian atas tetingkap untuk mengakses senarai emoji.

  6. Pilih emoji dari senarai dan ia akan muncul di video anda.

  7. Seret dan lepas emoji di tempat yang anda mahukan muncul di video anda.

  8. Ulangi sebanyak emoji yang anda mahu lihat dalam video anda.

  9. Lengkapkan video anda seperti biasa.

Terdapat dua pilihan di setiap emoji, pemasa dan pilihan pin. Pemasa menetapkan waktu untuk muncul di layar, sementara pilihan pin membolehkan anda melekatkan pelekat ke objek dalam klip dan ia akan tetap di tempatnya, dan mengubah ukuran relatif terhadap pergerakan video.

Untuk menggunakan pemasa, pilih pilihan oleh emoji dan anda akan melihat garis masa muncul di bahagian bawah. Gunakan ini untuk mengkonfigurasi kapan dan berapa lama setiap emoji akan muncul dalam video anda. Pilih tanda semak setelah selesai.

TikTok menggunakan rangkaian emoji standard yang anda lihat di telefon atau aplikasi lain. Ia mengandungi campuran wajah, watak, makanan, barang, bangunan, bentuk pengangkutan dan banyak lagi. Mereka adalah rangkaian universal sehingga harus segera dikenali.

Merakam video dengan emoji

Seperti yang saya nyatakan sebelumnya, proses sebenarnya untuk menambahkan emoji adalah perkara yang mudah. Merancang emoji mana yang akan digunakan dan di mana meletakkannya dalam video adalah perkara yang sukar. Kemudian merakam video sambil membuat persembahan dan meninggalkan ruang untuk muat emoji adalah lebih sukar! Ia akan berlatih tetapi anda boleh melakukannya.

Banyak bergantung pada apa yang anda lakukan dengan emoji. Sekiranya anda hanya menambahkannya untuk kepentingan, maka cukuplah dengan membiarkan sedikit ruang di bingkai di atas kepala anda atau setiap bahu untuk menambahkan emoji. Sekiranya anda merancang untuk menggunakannya sebagai sebahagian daripada prestasi anda, itu lebih sukar.

Banyak TikTokers menggunakan emoji dan menggunakan gerak isyarat untuk melibatkan emoji dalam persembahan mereka. Ini memang memerlukan latihan dan kemampuan untuk membahagikan tumpuan anda. Sebahagian dari persembahan dan sebahagian untuk memvisualisasikan bagaimana penampilan anda di layar dan ke mana emoji akan pergi. Ini adalah kemahiran yang tidak saya miliki tetapi saya pasti anda boleh mengembangkannya jika anda belum memilikinya.

Cuba jangan menggunakan terlalu banyak emoji sekaligus kerana boleh mengganggu. Menggunakan pasangan untuk menekankan sesuatu dalam video anda atau menambahkan kreatif berkembang sering kali lebih hebat daripada membanjiri skrin anda dengan kekacauan warna dan animasi yang membingungkan. Ini adalah salah satu masa di mana kurang sebenarnya boleh menjadi lebih banyak!

Sekiranya anda melihat beberapa video berkinerja terbaik yang menampilkan emoji, video tersebut akan melekat pada pasangan sekaligus di layar. Ini adalah kaedah yang baik. Anda boleh mengganti emoji dengan yang lain menggunakan fungsi pemasa tetapi mengekalkan angka ke tahap yang masuk akal bermakna anda masih menjadi bintang pertunjukan dan bukan emoji.

Ada nasihat untuk menggunakan emoji dalam video TikTok anda? Ingin berkongsi video kegemaran yang menggunakan emoji? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!