Cara Menukar Nama Pengguna Anda di Reddit

Sekiranya anda baru menggunakan Reddit, salah satu perkara pertama yang akan anda perhatikan setelah menyiapkan akaun anda adalah mempunyai nama pengguna lalai. Tetapi apa yang berlaku jika anda ingin mengubahnya menjadi sesuatu yang kurang generik daripada Virtual-Image561 atau Traditional_Rate7196? Sekiranya ini adalah perubahan yang anda ingin buat, artikel ini telah merangkumi anda secara menyeluruh. Anda akan melihat cara menukar nama pengguna (yang baru ditugaskan), hari jadi, bakat, umur dan banyak lagi di Reddit. Mari kita mulakan!

Menukar Nama Anda di Reddit?

Kembali pada tahun 2020, Reddit mendedahkan kepada Wall Street Journal bahawa ia mempunyai 52 juta pengguna setiap hari. Itu 52 juta nama pengguna! Sekiranya anda ingin keluar dari kumpulan nama pengguna yang ditetapkan secara rawak, anda perlu mengubahnya sendiri. Nasib baik, melakukannya adalah proses yang cepat dan mudah yang hanya merangkumi beberapa langkah.

Nota PENTING: Panduan ini hanya menjelaskan menambah nama pengguna baru jika anda pengguna baru masih menggunakan nama yang anda tetapkan secara rawak. Setelah anda menukarnya ke yang baru, anda tidak boleh membuat pembetulan nama pengguna di bawah akaun tersebut. Oleh itu, bijaksana dalam membuat keputusan anda!

Bagaimana Mengubah Nama Pengguna Anda di Reddit pada iPhone?

Sekiranya anda pengguna iPhone ingin menukar nama pengguna Reddit anda, ikuti langkah mudah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Reddit pada iPhone anda, daftar atau log masuk ke akaun baru anda, klik pada avatar anda, kemudian ketuk pada "Profil saya" pilihan. Akaun mesti cukup baru dengan nama Reddit yang ada untuk berfungsi.

 2. Reddit akan meminta anda mengesahkan sama ada anda mahu menggunakan nama pengguna yang ditetapkan secara rawak atau menukarnya ke yang baru. Ketik "Tukar Nama Pengguna."

 3. Taipkan nama pengguna yang ingin anda gunakan. Berhati-hatilah bahawa pilihan ini adalah tindakan sekali sahaja. Anda tidak akan dapat membuat pembetulan kemudian. Ketik "Seterusnya" di sudut kanan atas untuk menyimpan nama pengguna baru anda.

 4. Reddit akan meminta anda mengesahkan bahawa anda mahu menggunakan nama pengguna itu selama-lamanya. Ketik "Simpan Nama Pengguna."

Anda kini telah mengedit nama pengguna mengikut keinginan anda.

Harap maklum bahawa jika anda sudah mendaftar dengan nama pengguna (tidak diberikan oleh Reddit) pada suatu ketika atau mempunyai nama yang ditetapkan untuk Reddit untuk beberapa waktu, anda tidak boleh membuat perubahan. Anda hanya boleh membuat perubahan pada nama paparan anda di tempat pendaftaran atau untuk waktu yang terhad. Apa yang boleh anda lakukan sekiranya tersekat adalah mendaftar dengan akaun baru dan pilih nama pengguna lain.

Bagaimana Mengubah Nama Pengguna Anda di Reddit pada Android?

Sekiranya anda pengguna Android ingin menukar nama pengguna Reddit anda, ikuti langkah mudah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Reddit pada peranti Android anda. Log masuk dengan akaun Reddit yang sudah ada dan cukup baru atau daftar dengan yang baru.

 2. Klik avatar anda di sudut kiri atas. Ketik pada "Profil saya" pilihan.

 3. Reddit akan meminta anda mengesahkan sama ada anda mahu menggunakan nama pengguna yang ditetapkan secara rawak atau menukarnya ke yang baru.

 4. Ketik "Tukar Nama Pengguna."

 5. Taipkan nama pengguna yang ingin anda gunakan. Hati-hati ini adalah tindakan sekali sahaja, dan anda tidak akan dapat membuat pembetulan kemudian.

 6. Ketik "Seterusnya" di sudut kanan atas.

 7. Reddit akan meminta anda mengesahkan bahawa anda mahu menggunakan nama pengguna itu selama-lamanya.

 8. Ketik "Simpan Nama Pengguna."

Sila ambil perhatian bahawa jika anda sudah mendaftar dengan nama pengguna yang tidak diberikan oleh Reddit atau mempunyai nama pengguna yang ditetapkan oleh Reddit yang lebih lama, anda tidak akan dapat mengubahnya. Apa yang anda boleh lakukan ialah mendaftar dengan akaun baru dan memilih nama pengguna lain.

Sebagai penutup, mungkin anda ingin menukar nama pengguna remaja anda di Reddit, tetapi anda kecewa kerana ini bukan sesuatu yang boleh anda lakukan. Membiarkan hanya satu nama pengguna selamanya adalah cara Reddit untuk memerangi jenayah siber. Satu-satunya masa untuk menukar nama pengguna ialah semasa membuat akaun.

Apa sebenarnya Reddit adalah komuniti, perbincangan, dan pertukaran idea. Nama dan usia anda tidak bermaksud apa-apa di sini. Itulah sebabnya bahkan tidak ada pilihan untuk menambahkan ulang tahun anda. Namun, mereka meminta jantina anda semasa mendaftar.

Soalan Lazim Nama Pengguna Reddit

Bagaimana Saya Membetulkan Nama Pengguna Saya?

Malangnya, Reddit tidak membenarkan membuat pembetulan pada nama pengguna. Anda hanya dibenarkan memilih satu nama pengguna yang kekal selama-lamanya. Apa yang anda boleh buat ialah membuat akaun baru dengan nama baru. Perlu diingat bahawa aktiviti akaun anda sebelumnya tidak akan diselaraskan dengan yang baru, walaupun anda mendaftar dengan e-mel yang sama.

Apa itu Flair?

Ringkasnya, bakat adalah tag yang anda lihat di sebelah nama pengguna atau tajuk siaran dalam subreddit tertentu yang membenarkannya. Anda sering dapat melihat orang dari kumpulan tertentu (seperti peminat kelab bola keranjang terkenal) meletakkan bakat yang sama dengan tanda pengiktirafan. Flairs juga berguna untuk menyaring kandungan yang tidak mahu ditunjukkan pada suapan anda. Anda boleh menambahkan flairs dengan pergi ke subreddit tertentu dan mencari pilihan "Tambah bakat" di bar sisi "Perincian komuniti" di sebelah kanan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found