Cara Menukar Gambar Profil TikTok

Gambar profil boleh mengatakan banyak tentang seseorang. Bergantung pada seberapa sering anda mengubahnya, ini dapat menandakan perubahan mood seseorang atau jika mereka mengalami hari rambut yang sangat baik yang tidak boleh dilupakan.

Cara Menukar Gambar Profil TikTok

Sebilangan orang tidak peduli untuk memuat naiknya, membuang amalan itu sebagai tidak relevan. Orang lain mungkin banyak memikirkannya. Bagaimanapun, gambar profil di akaun media sosial anda adalah sebahagian daripada bagaimana anda menghadirkan diri kepada dunia.

Semua platform media sosial lebih kurang ruang untuk menghantar gambar. Instagram telah mendahului jabatan itu, tetapi TikTok menguasai dunia video pendek. Ini adalah aplikasi media sosial utama untuk menampilkan diri dan kreativiti audio-visual anda.

Dunia TikTok

Nampaknya anda betul-betul menyelam, atau anda risau. TikTok adalah keajaiban hiburan bagi sesetengah orang dan menakutkan yang tidak diketahui oleh orang lain. Bermakna anak-anak menyukainya, tetapi ibu bapa mereka bingung dengannya.

Apabila anda memuat turun aplikasi TikTok, aplikasi ini akan segera memikat anda dengan video kebanyakan orang muda yang menyegerakkan bibir, menari, membuat komedi, atau bermain-main secara umum. Semasa anda mencari tempat untuk pergi dari sana, anda mungkin mendengar sekurang-kurangnya sebahagian daripada lagu Rihanna dan satu lagi suara orang yang belum pernah anda dengar. Sangat normal. Itu TikTok.

Profil Anda

Semasa pertama kali menggunakan diri kita menggunakan aplikasi baru, memerlukan sedikit masa untuk mengetahui semua kemungkinan. Oleh itu, kita mungkin akan menggunakannya untuk sementara waktu tanpa menyedari tetapan tertentu yang kita inginkan. Tetapi, asasnya biasanya diliputi. Oleh itu, jika anda ingin terus meneroka TikTok dan menemui ciri-ciri menariknya, ada baiknya anda menambahkan perincian ke profil anda terlebih dahulu. Terutama nama pengguna dan gambar profil anda.

Untuk menukar nama pengguna anda, yang juga merupakan sebahagian besar dari persembahan dalam talian anda:

Buka aplikasi TikTok anda dan klik pada butang Profil di sudut kanan bawah skrin.

Seterusnya, klik pada "Edit profil."

Anda akan diarahkan ke halaman di mana anda boleh memasukkan nama pengguna baru anda.

Menukar Gambar

Untuk gambar profil anda, berikut adalah cara anda memuat naik dan mengubahnya:

 1. Buka aplikasi TikTok anda dan pergi ke halaman profil anda. Anda boleh mengakses profil anda dengan mengetuk ikon ‘Saya’ di sudut kanan bawah.
 2. Ketik ‘Edit profil’ tepat di bawah gambar profil anda.

 3. Ketik ‘Tukar Foto’. Sudah tentu, anda juga boleh memuat naik video profil dengan mengetuk ‘Ubah Video’.

 4. Pilih salah satu pilihan yang muncul di tetingkap pop timbul. Anda boleh memuat naik foto, mengambil foto, atau hanya melihat foto semasa anda dan memotongnya lagi untuk menjadikannya lebih baik.

 5. Ketik ‘Sahkan’

Anda akan diminta untuk mengesahkan apakah itu benar-benar foto yang ingin anda gunakan sebagai gambar profil anda, dan jika ada, klik pada tanda semak di sudut kanan atas skrin.

Sekarang anda boleh memilih sama ada anda mahu memuat naik foto atau video pendek di profil anda.

Anda akan dapat memotong foto dan membuatnya sesuai dengan sebaik mungkin di slot gambar profil bulat TikTok.

potong

Inilah cara lain untuk menukar foto profil anda di TikTok. Apabila anda berada di halaman profil anda, langkau mengklik "Edit profil" dan cukup:

 1. Ketik foto profil anda.
 2. Foto profil semasa anda akan muncul. Di bawahnya, di bahagian bawah skrin, anda akan menemui "Ubah".

  ubah

 3. Teruskan dan tekan dan anda boleh mengambil foto baru atau memuat naik foto dari galeri anda.

Namun, jika anda ingin menyiarkan video pendek sebagai profil anda, TikTok menyediakan pilihan itu juga. Ini adalah aplikasi klip video pendek dan masuk akal bahawa pengguna TikTok ingin memilih gambar dalam gerakan untuk profil mereka. Menyiapkannya sangat mirip dengan mengubah gambar profil anda. Yang anda buat hanyalah:

 1. Buka TikTok dan pergi ke halaman profil anda.
 2. Di sebelah pilihan "Ubah foto", Anda akan melihat "Ubah video".

  menukar video

 3. Galeri video peranti anda akan dibuka dan anda boleh memilih video mana yang ingin anda gunakan.
 4. Sekarang anda boleh memotong dan memilih 6 saat video itu untuk digunakan untuk profil anda.

  memangkas

 5. Klik "Simpan" dan video akan dimuat.

Mudah juga membuang video - ketik dan tahan video profil yang dimuat naik. Anda dapat mengklik "Buang" dari menu yang muncul.

Melengkapkan Profil Anda

Sekarang kerana anda mempunyai gambar profil yang sempurna, mari kita bincangkan perkara lain yang perlu anda kemas kini pada profil anda.

Sama ada anda mencari lebih banyak pengikut atau anda mahu orang lebih memahami niche kandungan anda, anda harus menambahkan keterangan di Bio anda. Ini adalah garis tag kecil yang membolehkan pengguna lain mengetahui apa yang diharapkan dari akaun TikTok anda. Perlu diingat, anda hanya mempunyai 80 watak untuk memberi kesan.

Perkara lain yang boleh anda kemas kini ialah nama pengguna anda. Nama pengguna yang menarik yang mudah dikenali dan mewakili kandungan anda sangat penting bagi orang lain untuk mengenali (atau mencari) halaman anda dengan mudah.

Halaman profil lengkap adalah cara yang hebat untuk mendorong orang lain menekan butang ikuti di TikTok. Tetapi anda juga ingin mengemas kini secara berkala agar tetap relevan. Hati-hati, terlalu banyak perubahan yang mungkin menyukarkan pengikut anda untuk mengikuti.

Soalan Lazim

Sama ada anda baru menggunakan TikTok atau anda mempunyai lebih banyak soalan, kami telah memasukkan bahagian ini hanya untuk anda! Terus membaca untuk mendapatkan jawapan bagi lebih banyak soalan anda yang paling kerap diajukan.

Gambar profil mana yang harus saya gunakan?

Nampaknya perkara kecil, terutamanya di TikTok di mana bakal pengikut anda memilih untuk menekan butang Ikut berdasarkan video anda, jadi anda mungkin terlalu memikirkan gambar profil yang mana yang akan dipilih.

Apabila anda memilih gambar profil anda, anda akan mahu memilih gambar yang membuat anda kelihatan baik, meringkaskan apa yang dimaksudkan dengan halaman TikTok anda, dan menonjol (terdapat berjuta-juta pencipta). Dari pencahayaan hingga pose, gambar harus berkualiti tinggi dan mudah dikenali ketika orang menelusuri banyak video di TikTok.

Berapa kerap saya boleh menukar gambar profil saya?

Nasib baik, TikTok membolehkan anda menukar gambar profil anda seberapa banyak yang anda suka. Syarikat hanya membenarkan pertukaran nama setiap 30 hari tetapi tidak ada had berapa kali anda boleh menukar gambar profil anda.

Walaupun, jika anda menukar gambar anda beberapa kali sehari atau seminggu, mungkin sukar bagi pengikut anda yang berpotensi untuk terus mengikuti, jadi sebaiknya banyak memikirkannya dan tetap seperti itu sebelum beralih ke yang baru.

Bolehkah saya menukar gambar profil saya di laman web TikTok?

Pengguna TikTok yang lebih suka penyemak imbas web tidak dapat mengubah gambar profil mereka di platform ini. Malangnya, anda perlu menggunakan aplikasi mudah alih untuk mengemas kini gambar profil anda.

Ada yang Tanda Tandakan, Yang Lain Mengatakan Cek (Atau Adakah, Tock?)

Aplikasi TikTok mungkin agak sibuk bagi sesetengah orang, tetapi ini adalah lautan keseronokan yang tidak berkesudahan bagi orang lain. Menyiapkan profil anda hanya memerlukan beberapa langkah cepat untuk memudahkan anda meneruskan dan mengarahkan, merakam, dan memuat naik video anda.

Beritahu kami dalam komen di bawah jika anda lebih suka gambar atau video untuk profil TikTok anda.