Cara Menukar Venmo Anda ke Pemindahan Segera

Anda tahu aplikasi besar apabila anda boleh menggunakan namanya sebagai kata kerja. Apabila anda mendengar "Saya akan memberi anda bahagian yang paling banyak mengenai bil", anda akan mengetahui maksudnya. Venmo membuat pemindahan wang rakan sebaya cepat dan mudah, dan wang tersebut akan langsung muncul dalam baki Venmo anda.

Cara Menukar Venmo Anda ke Pemindahan Segera

Namun, hingga mereka memperkenalkan fitur Transfer Instan, transfer ke rekening bank Anda akan berlangsung antara satu hingga tiga hari kerja. Jadi, bagaimana anda menukar Venmo anda ke Pemindahan Segera? Dan apa yang harus anda ketahui mengenainya?

Cara Menghantar Wang dengan Segera di Venmo

Sebelum mengetahui lebih terperinci mengenai Pemindahan Segera Venmo, mari kita lihat cara melakukannya. Ikut langkah-langkah ini:

  1. Pastikan anda mempunyai versi terbaru aplikasi Venmo. Periksa Play Store dan App Store.
  2. Pergi ke tab Menu di sebelah kiri skrin.
  3. Pilih pilihan "Transfer ke Bank".
  4. Taipkan jumlah yang anda mahu pindahkan ke bank.
  5. Pilih "Seterusnya."
  6. Anda akan melihat dua pilihan di skrin - Instan dan Standard. Di bawah pilihan Segera, pilih kad bank tempat anda ingin memindahkan wang.
  7. Sahkan Pemindahan.

    Venmo

Berapa lamakah masa yang diambil?

Istilah "sekejap" agak longgar dalam konteks Pemindahan Segera Venmo. Biasanya, memerlukan beberapa minit. Tetapi secara keseluruhan, pemindahan selesai dalam masa 30 minit setelah mengirim wang. Apabila anda menggunakan pilihan pemindahan Segera, anda akan melihat tanda semak berwarna hijau. Ini bermaksud bahawa anda telah memulakan pemindahan. Apabila pemindahan selesai, anda akan mendapat pemberitahuan.

Selama 30 minit, anda mungkin melihat mesej "Tertunda" di skrin anda. Selagi pemindahan tidak melebihi had masa itu, tidak perlu panik. Namun, jika anda menerima pengesahan bahawa ia lengkap, tetapi anda tidak melihat dana di dalam akaun bank anda, mungkin lebih baik menghubungi bank anda secara langsung. Mereka dapat membantu anda memahami apa yang berlaku dengan pemindahan.

Bagaimana dengan Yuran?

Pemindahan Segera Venmo boleh dilakukan dengan sangat praktikal, dan kadangkala wang anda dipindahkan dengan cepat boleh menjadi penyelamat. Tetapi perkhidmatan ini mempunyai kos. Khususnya, Venmo mengenakan bayaran 1% untuk Pemindahan Segera untuk setiap pemindahan yang masuk ke akaun bank atau kad debit anda yang layak.

Walau bagaimanapun, bayaran minimum adalah $ 0.25. walaupun yang paling banyak anda boleh dikenakan ialah $ 10. Ini bermaksud bahawa anda tidak dapat Mentransfer Segera kurang dari $ 0.25. Sekiranya jumlah tersebut ingin anda transfer, anda masih boleh menggunakan Venmo Standard Transfer.

Sekiranya anda keliru bahawa jumlah yang anda pindahkan kurang dari yang anda hantar, itu kerana yuran tersebut akan dikurangkan dari jumlah yang anda kirimkan atau terima. Oleh itu, jika anda ingin Mentransfer Segera jumlah tertentu, pastikan juga menghitung yurannya.

Tukar Venmo anda ke Pemindahan Segera

Standard vs Segera

Sekiranya anda tertanya-tanya apa perbezaan mendasar antara Venmo Standard Transfer dan Instant Transfer, ada perbezaan yang jelas dan sederhana. Pemindahan standard melalui rangkaian ACH dan masuk ke akaun pemeriksaan anda yang disahkan. Perkhidmatan ini percuma, dan biasanya memerlukan beberapa hari bekerja. Pemindahan segera jauh lebih pantas dan mengenakan bayaran.

Cara Menukar Venmo ke Pemindahan Segera

Kelayakan

Pada saat penulisan, pemindahan Segera Venmo hanya tersedia dengan akaun bank tertentu, serta beberapa kad debit Mastercard atau Visa. Cara terpantas untuk mengetahui jika kad memenuhi syarat adalah dengan mencuba menambahkannya ke Venmo anda. Kad yang berjaya anda tambahkan melalui Kaedah Pembayaran akan muncul, dan anda akan dapat menggunakannya.

Yang tidak layak akan muncul juga, walaupun aplikasi akan mengaburkannya. Sayangnya, ini bermakna anda tidak boleh menggunakannya untuk menghantar wang melalui Pemindahan Segera. Sekiranya kad yang anda tambahkan layak, anda tidak akan menghadapi masalah memilihnya untuk pindahan wang melalui bank. Walau bagaimanapun, ingat bahawa Venmo menghadkan jumlah kad yang dapat anda tambahkan ke akaun anda.

Seorang pengguna Venmo boleh memiliki sehingga empat kad aktif atau dihapus dalam akaun mereka pada waktu tertentu selama enam bulan berturut-turut. Jadi, walaupun anda memadamkan kad, anda harus menunggu selama enam bulan sehingga Venmo menganggapnya hilang. Sekiranya anda melebihi had, anda akan melihat mesej ralat di skrin. Dan tidak, Venmo tidak akan meningkatkan had empat kad.

Pemindahan Wang Diperlukan

Tidak dinafikan bahawa pilihan Pemindahan Segera Venmo sangat mudah. Tetapi yang terbaik adalah menggunakan pemindahan segera apabila anda memerlukan wang dalam akaun bank anda untuk alasan tertentu. Mengapa lagi membayar yuran 1%? Transmisi Standard adalah percuma, dan yang perlu anda lakukan hanyalah menunggu sebentar.

Tetapi jika anda memerlukan pemindahan segera, adalah perkara yang mudah untuk disiapkan. Cukup pilih Instant dan bukannya Standard semasa menghantar wang.

Adakah anda pernah menggunakan Venmo Instant Transfer? Adakah anda mempunyai masalah dengan pilihan pemindahan standard atau cepat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.