Cara Menukar Templat Wix Anda

Wix adalah antara platform paling popular untuk membuat laman web. Mudah digunakan walaupun untuk orang yang tidak berpengalaman dalam bidang ini, itulah sebabnya begitu banyak orang menggunakannya untuk membuat laman web mereka.

Cara Menukar Templat Wix Anda

Terdapat banyak ciri dan pilihan yang boleh anda gunakan untuk menyempurnakan laman web anda dan artikel ini akan menjelaskan semua yang perlu anda ketahui untuk mengubah templat Wix anda. Beberapa petua tambahan mengenai cara membuat laman web anda juga disertakan.

Tangkapan skrin logo Wix

Sebelum Anda Memilih Templat…

Wix adalah platform yang hebat kerana menjadikan proses membuat laman web menyenangkan dan cukup mudah untuk pemula yang lengkap. Walaupun begitu, terdapat beberapa panduan umum yang harus anda patuhi sekiranya anda ingin membuat laman web yang bergaya. Berikut adalah beberapa soalan yang harus anda jawab sebelum memilih templat Wix.

Apa Gaya Anda?

Seperti apa laman web anda mahu? Anda harus mempertimbangkan banyak perincian sebelum anda dapat mengetahuinya. Fikirkan warna, fon, dan reka bentuk umum yang anda mahukan. Juga, ingat bahawa ia harus memuji perkhidmatan, perniagaan atau jenama anda. Perkara yang baik mengenai Wix adalah bahawa ia menawarkan banyak templat yang telah dirancang sebelumnya yang dapat menjimatkan masa dan mengarahkan anda ke arah yang betul.

Tukar Templat Wix Anda

Apa Itu Laman Web Anda?

Kisah di sebalik laman web anda membuat semua perbezaan. Adakah laman web blog atau laman web di mana anda berkongsi gambar dan seni anda yang lain? Adakah laman web perniagaan di mana anda menjual produk atau sesuatu yang sama sekali berbeza? Anda mesti menentukan tujuan laman web anda sebelum anda memulakan proses pembuatan.

Apa Itu Jenama Anda?

Anda harus menghantar mesej yang tepat kepada pengunjung laman web anda. Anda harus merancang laman web anda, sehingga memuji jenama anda. Beberapa produk menuntut kesederhanaan dan reka bentuk minimalis, sementara yang lain berfungsi lebih baik dengan banyak warna dan penampilan yang menarik. Sesuaikan jenama anda dengan susun atur anda, dan ia mesti berfungsi dengan baik.

Berapa Banyak Masa yang Anda Miliki?

Sekiranya anda tergesa-gesa dan anda mahu membuat laman web anda dalam talian secepat mungkin, anda boleh memilih templat dengan semua ciri yang anda perlukan. Sebaliknya, jika masa tidak menjadi masalah, anda boleh memilih templat minimalis atau kosong dan membuatnya dari bawah ke bawah.

Memilih Templat yang Betul

Anda boleh memilih templat dengan mudah dan mengeditnya mengikut kehendak anda. Prosesnya berjalan seperti ini:

  1. Buka Wix dan buka halaman "Templat".
  2. Tuding dengan tetikus ke templat yang anda mahukan.
  3. Pratonton templat dengan mengklik "Lihat".
  4. Klik "Edit" untuk mula membuat perubahan.

Cara Menukar Templat Wix

Anda boleh menggunakan templat apa pun dan membina laman web anda secara percuma. Sekiranya anda menaik taraf ke Pelan Premium, anda akan mendapat ciri yang lebih maju dengan lebih banyak pilihan.

Menukar Templat yang Diedit

Penting untuk memilih templat anda pada kali pertama kerana anda tidak dapat menukar templat laman web Wix yang sudah anda buat. Apabila anda menambahkan kandungan ke templat, anda tidak dapat mengubahnya lagi. Perkara lain yang perlu diingat ialah anda tidak dapat menggabungkan dua templat dalam satu laman web. Oleh itu, jika anda tidak menyukai templat yang pertama kali anda gunakan, anda perlu membina semula keseluruhan laman web dari awal.

Apa yang boleh anda lakukan ialah memindahkan laman web yang anda buat ke pelan dan domain premium setiap saat. Anda juga boleh menggunakan ADI (Artificial Design Intelligence) pada bila-bila masa untuk membuat sedikit perubahan setelah membuat laman web ini. Anda boleh membuat perubahan warna, menggunakan fon yang berbeza, dan menambahkan animasi ke laman web anda.

Ubah Templat Wix

Faedah Menggunakan ADI

ADI adalah ciri pintar terbaru di Wix, dan ia dirancang untuk menguraikan proses pembuatan laman web menjadi enam langkah. Anda akan dapat mengumpulkan laman perniagaan yang kelihatan profesional tanpa pengalaman sebelumnya dalam masa yang sama sekali. Prosesnya seperti ini:

  1. Pilih gaya laman web anda. Pilih antara e-dagang, blog, atau yang lain.
  2. Tambahkan nama dan lokasi perniagaan anda.
  3. ADI kemudian akan mengimbas internet, termasuk media sosial, untuk mencari dan menarik maklumat yang betul ke dalam reka bentuk yang dicadangkan yang boleh anda ubah lebih jauh.
  4. Anda kemudian boleh memilih gaya. ADI mendasarkan gaya laman web pada warna logo anda.
  5. ADI akan menunjukkan hasilnya. Anda akan mendapat peluang lain untuk menyemak karya sejauh ini dan membuat penyesuaian jika diperlukan.
  6. Ikuti peta jalan pembantu pintar untuk menyelesaikan proses dan hantar laman web anda dalam talian.

Templat Wix

Kemungkinan Tidak Berkesudahan

Wix adalah salah satu platform pembuatan laman web paling lancar di luar sana. Terdapat banyak templat dan ciri untuk dipilih, dan ADI akan melakukan sebahagian besar pekerjaan untuk anda. Dengan sedikit kreativiti, anda akan dapat membuat laman web yang boleh anda banggakan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found