Cara Mengubah Umur Anda di TikTok

Syarikat media sosial mempunyai tanggungjawab sosial untuk melindungi penonton yang lebih muda dari kandungan haram, spam, dan pengguna lain. TikTok tidak berbeza, dan anda mesti berumur sekurang-kurangnya 13 tahun untuk mendaftar atau berumur 18 tahun untuk memberikan hadiah kepada pencipta kegemaran anda.

Sekiranya anda lebih muda dari ini, anda tidak dapat membuat akaun, atau TikTok akan segera menghapus akaun anda. Ini akan berlaku kerana kanak-kanak tidak dibenarkan berkongsi video di TikTok - ini bertentangan dengan Akta Perlindungan Privasi Dalam Talian Kanak-kanak. Syarikat media sosial terkenal kerana menghapus akaun dengan ulang tahun yang jelas palsu, jadi mungkin sudah waktunya untuk mengemas kini ulang tahun sebenar anda.

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana mengemas kini ulang tahun anda di TikTok, itu tidak mudah. Tidak ada pilihan dalam aplikasi untuk mengemas kini tarikh lahir anda. Bergantung pada usia dan usia akaun anda, mungkin lebih mudah untuk memulakan yang baru.

Mengubah Umur Anda di TikTok

Walaupun ini bukan kaedah paling mudah, masih ada penyelesaian untuk memperbetulkan ulang tahun anda di TikTok. Anda mungkin perlu menunggu sedikit sebelum usia anda benar-benar meningkat kerana anda bergantung pada pasukan sokongan TikTok untuk membuat perubahan.

Catatan: Sekiranya anda tidak dapat mengakses akaun TikTok anda, hantarkan e-mel ke [dilindungi e-mel] untuk meminta pertukaran akaun.

Inilah yang boleh anda lakukan - nasihat daripada pasukan TikTok itu sendiri.

 1. Lancarkan aplikasi di telefon anda.

 2. Buka Profil anda.

 3. Ketik ikon tiga titik di sudut kanan atas.

 4. Tatal untuk mencari bahagian Sokongan.

 5. Ketik Laporkan Masalah.

  privasi dan tetapan

Mengapa anda mesti melakukan ini? Apabila anda melaporkan masalah dengan aplikasi, anda juga akan membuktikan usia anda, dan TikTok akan mengubahnya.

Malangnya, anda perlu memuat naik kad pengenalan atau pasport yang dikeluarkan oleh kerajaan untuk tujuan pengesahan. Bentuk kad pengenalan ini adalah satu-satunya yang disahkan diterima oleh syarikat, tetapi perlu ditanyakan sama ada anda boleh menggunakan kad pengenalan sekolah atau bentuk pengenalan lain.

Kemungkinan penonton TikTok yang lebih muda tidak mempunyai jenis pengenalan ini, tetapi syarikat itulah yang digunakan untuk mengemas kini hari lahir anda. Sebilangan besar negeri membenarkan kanak-kanak di bawah umur mendapatkan ID negeri pada usia berapa pun. Sekiranya anda tidak mempunyai pengenalan yang betul, anda mungkin boleh mendapatkannya di DMV tempatan anda.

Bagaimana jika TikTok Memadamkan Akaun Anda?

Kerana tuntutan undang-undang, syarikat itu terpaksa mengambil sikap terhadap pengguna muda. Malangnya, ini bermaksud bahawa sesiapa yang mempunyai akaun dengan usia yang disenaraikan di bawah 13 tahun telah dihapuskan. Menurut beberapa forum dalam talian, penghapusan ini berterusan sehingga hari ini.

Jadi, apa yang boleh anda lakukan sekiranya akaun anda dipadamkan kerana usia anda?

Perkara pertama yang ingin anda lakukan ialah klik butang "Laporkan Masalah" di dalam aplikasi TikTok atau laman web TikTok. Ini akan membolehkan anda mengisi borang dan mengemukakan pertikaian dengan TikTok. Anda perlu memberikan Kad Pengenalan yang membuktikan bahawa anda berumur lebih dari 13 tahun.

Sekiranya TikTok memadamkan akaun anda kerana anda berusia di bawah 13 tahun, mereka akan menghantar e-mel kepada anda dengan melampirkan video anda. Anda boleh memuat turunnya ke komputer atau telefon anda. Bagi sesiapa yang menghadapi masalah memuat turun videonya dari lampiran e-mel ini, ada Sambungan Chrome yang dapat membantu.

Walaupun belum ada kata rasmi mengenai apakah akaun akan diaktifkan semula setelah pengguna berusia 13 tahun, itu tidak mungkin. TikTok secara kekal menghapus akaun yang dinyahaktifkan setelah 30 hari, dan banyak pengguna mempunyai ulang tahun yang salah, termasuk tahun mereka membuat akaun mereka.

Menyunting Profil Anda di TikTok

Kami berubah, jadi, secara semula jadi, anda ingin mengubah beberapa maklumat di profil media sosial anda. Mungkin anda telah memasukkan nombor telefon atau tarikh lahir yang salah, dan anda mahu menukarnya ke nombor yang betul.

Bagaimana anda mengedit butiran profil anda di TikTok? Anda boleh mengubah beberapa perkara, dari foto profil anda ke nama pengguna anda. Ini caranya.

Menukar Gambar Profil atau Video Anda

Memberi gambar profil baru kepada anda adalah sesuatu yang menyeronokkan dan menarik. Anda sentiasa boleh mengemas kini gambar anda di bawah bahagian Edit Profil pada akaun TikTok anda.

Langkahnya mudah.

 1. Pergi ke ‘Profil’ anda dan ketuk pilihan Edit Profil.

 2. Pilih Foto Profil (atau Video).

 3. Pilih foto baru dari telefon anda atau ambil gambar baru untuk menetapkannya sebagai foto profil anda.

Menukar Nama Pengguna Anda

Nama pengguna anda adalah sesuatu yang anda dikenali, dan tidak digalakkan untuk menukarnya jika anda berencana untuk membina khalayak setia. Walau bagaimanapun, anda masih boleh melakukannya jika anda mahu.

 1. Buka Profil anda dan pergi ke Edit Profil.

 2. Padamkan nama pengguna semasa anda dan taipkan yang baru.

Perhatikan bahawa anda tidak akan dapat mengubahnya lagi selama 30 hari akan datang.

Menukar Bahasa Aplikasi Anda

Media sosial boleh menjadi kaedah yang baik untuk mempraktikkan kemahiran berbahasa anda. Sekiranya anda ingin menukar bahasa aplikasi semasa anda ke bahasa lain, berikut adalah langkah-langkah yang harus anda ikuti.

 1. Buka Profil anda.

 2. Ketik ikon Tetapan.

 3. Cari tab Bahasa dan buka.

 4. Pilih pilihan Bahasa Aplikasi dan pilih bahasa yang dikehendaki dari senarai.

Terdapat 39 bahasa yang tersedia pada masa penulisan.

Memadamkan Akaun Anda

Anda mungkin muak membuat semua perubahan, dan anda mahu menghapus akaun anda sama sekali. Prosesnya mudah, dan anda akan selesai dalam satu minit. Namun, fikirkanlah terlebih dahulu untuk memastikan anda ingin melakukannya sebelum kehilangan semua data dan kandungan yang telah anda siarkan.

 1. Pergi ke Profil anda.

 2. Buka Tetapan dengan mengetuk ikon tiga titik di sudut kanan atas.

 3. Cari Urus Akaun Saya dan ketiknya.

 4. Pilih pilihan Padam Akaun.

Perhatikan bahawa anda tidak akan mendapat bayaran balik jika anda membeli sesuatu dalam aplikasi.

Ubah Umur Anda di TikTok

Tambahkan Akaun

Nasib baik, TikTok membiarkan anda mempunyai banyak akaun. Ini bermaksud bahawa anda boleh membuat profil baru tanpa menghapus akaun lama jika anda mahu. Dengan menggunakan ID log masuk yang lain, ikuti arahan ini untuk membuat akaun sekunder (dengan hari lahir yang tepat):

 1. Ketik ‘Saya’ di sudut kanan bawah

 2. Ketik tiga titik mendatar di sudut kanan atas

 3. Tatal ke bawah ke ‘Tambah Akaun’
 4. Daftar seperti yang anda lakukan dengan akaun asal dengan hari lahir yang betul

Walaupun ini tidak menyelesaikan masalah ulang tahun anda, ini membolehkan anda menyimpan akaun lama dan memulakan yang baru.

Soalan Lazim

Kami menyertakan beberapa maklumat yang lebih berguna di bahagian ini.

Pada usia berapa saya boleh menghantar dan menerima hadiah TikTok?

Kerana kontroversi pada masa lalu, TikTok terpaksa melaksanakan dasar untuk melindungi pengguna yang lebih muda dari penipu. Ini terutama berkaitan dengan kemampuan mereka untuk mengirim wang kepada orang lain dalam aplikasi. Malangnya, garis panduan komuniti TikTok melarang sesiapa sahaja yang berumur di bawah 18 tahun untuk menghantar atau menerima hadiah TikTok.

Sekiranya anda berumur di bawah 18 tahun, anda tidak akan mempunyai pilihan untuk menghantar dan menerima hadiah di TikTok. Walau bagaimanapun, sebilangan pengguna telah menemui jalan penyelesaian untuk masalah ini. Ramai pengguna TikTok meletakkan P.O. alamat kotak di bio mereka supaya pengguna lain dapat mengirimi mereka hadiah sebenar dan bahkan memesan barang dari senarai harapan Amazon mereka. Berhati-hatilah; kaedah ini mungkin tidak selamat.

Mengapa saya tidak boleh bersiaran secara langsung di TikTok?

TikTok mempunyai dua peraturan sebelum pengguna dapat disiarkan secara langsung. Pertama, anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya 1,000 pengikut. Kedua, anda mesti berumur sekurang-kurangnya 16 tahun. Walaupun anda mengikuti langkah di atas dan TikTok berjaya mengemas kini usia anda, anda tidak akan dapat mengakses ciri ini sehingga anda berumur 16 tahun.

Semak Maklumat Semula

Semasa mendaftar di platform, aplikasi, atau perkara serupa, berhati-hatilah untuk tidak membuat kesilapan. Sekarang anda melihat bagaimana kesalahan ketik yang mudah dapat menghapus akaun anda - anda kehilangan akses ke semua kandungan anda dan harus memulakannya dari awal lagi. Periksa semula semuanya, luangkan masa anda, dan jangan buat akaun semasa anda terburu-buru.

Apa perubahan yang telah anda buat pada profil TikTok anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.