Cara Menukar Nama Anda di Zelle

Zelle adalah salah satu aplikasi pembayaran dalam talian yang terkemuka di AS. Apabila anda mendaftar di Zelle, anda perlu menyambungkannya ke akaun bank, memberikan nombor telefon, dan alamat e-mel juga.

Cara Menukar Nama Anda di Zelle

Zelle membolehkan anda menghasilkan nama pengguna, yang boleh menjadi apa sahaja, termasuk nama penuh anda. Namun, kebanyakan orang menggunakan Zelle sebagai ciri dalam perbankan mudah alih atau dalam talian bank mereka.

Apabila anda sudah bersedia untuk menukar nama profil dan maklumat lain, anda boleh melakukannya di aplikasi Zelle dan juga aplikasi bank atau portal perbankan dalam talian anda.

Bagaimana Proses Penyediaan Zelle Berfungsi

Aplikasi Zelle mempunyai UI yang sangat asas dengan sengaja. Ini bertujuan untuk mempermudah segala sesuatu dan membiarkan anda mengirim dan menerima pembayaran tanpa kerumitan.

Semasa anda mendaftar Zelle untuk pertama kalinya, anda akan cepat mengetahui bahawa dua maklumat yang paling penting untuk diberikan ialah nombor telefon AS (kod daerah 1) dan alamat e-mel.

Perlu diingat bahawa untuk mendaftar, anda perlu menggunakan data pembawa anda dan bukan Wi-Fi. Untuk melengkapkan pendaftaran, anda juga perlu memasukkan nombor akaun bank anda.

Inilah masalahnya, jika bank anda adalah salah satu bank rakan kongsi Zelle, bank akan segera mengenalinya. Anda kemudian akan diarahkan ke halaman bank anda untuk log masuk menggunakan nama pengguna dan kata laluan yang telah anda siapkan.

Begitulah cara Zelle menjadikan semuanya berjalan sedikit lebih cepat dan membebaskan anda daripada menempuh terlalu banyak langkah. Walau bagaimanapun, anda harus menggunakan kata laluan yang berbeza untuk aplikasi Zelle selepas itu sebagai langkah keselamatan tambahan.

Tukar Nama Zelle Anda

Mengemas kini Profil Zelle Anda

Mari lihat terlebih dahulu apa yang perlu anda lakukan untuk mengubah profil anda di aplikasi Zelle. Apabila anda ingin menukar nama paparan anda, berikut adalah langkah-langkah yang harus diikuti:

  1. Buka aplikasi Zelle pada telefon pintar anda dan pilih Tetapan di sudut kiri atas skrin.
  2. Pilih "Maklumat Saya."
  3. Kemas kini maklumat yang relevan, termasuk nama paparan anda.

Itu sahaja yang perlu anda lakukan. Sekarang apabila seseorang menghantar wang kepada anda, mereka akan melihat nama yang telah anda pilih. Anda juga boleh mengemas kini maklumat Akaun anda. Sekiranya kad debit anda tamat tempoh, anda boleh mengeluarkannya. Anda juga boleh mengubah e-mel yang berkaitan dengan aplikasi, serta maklumat hubungan lain.

Menukar Nama Anda di Aplikasi Perbankan Mudah Alih Anda

Anda juga boleh menukar profil Zelle anda, termasuk nama anda, pada aplikasi pengurusan akaun bank anda. Sebilangan besar bank dan kesatuan kredit bekerjasama dengan Zelle dan menawarkan ciri ini sebagai sebahagian daripada aplikasi mereka.

Walaupun sebahagian besar aplikasi ini beroperasi sama, tidak ada penjelasan langkah demi langkah tentang cara mengemas kini profil anda. Anda mungkin perlu mengakses pilihan Zelle di dalam portal - cari logo atau tab pemindahan Zelle.

Sebilangan bank mungkin membuat proses ini lebih mudah daripada yang lain, dan beberapa bank mungkin tidak menyokongnya sama sekali. Sekiranya anda tidak pasti apa yang harus dilakukan, tindakan terbaik adalah menghubungi bank anda secara langsung dan bertanya.

Cara Menukar Nama Zelle

Apa yang Perlu Dilakukan Sekiranya Profil Anda Dikunci?

Sekiranya anda sudah lama tidak menggunakan Zelle, ada kemungkinan ia terkunci. Ini boleh berlaku dengan alasan lain juga, seperti pelanggaran keselamatan.

Apabila ini berlaku, satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan ialah mendaftar dengan Zelle lagi. Anda tidak perlu memulakan sepenuhnya, jadi tidak perlu menggunakan alamat e-mel, nombor telefon, dan nama pengguna lain. Yang perlu Anda lakukan adalah mengklik pada pesan "Profil telah dikunci" dan kemudian pilih pilihan "Mendaftar semula".

Zelle akan menghantar SMS dengan kata laluan sekali kepada anda, dan anda dapat mengesahkan akaun anda. Sekiranya ini berlaku di aplikasi perbankan mudah alih anda, anda perlu menghubungi bank secara langsung untuk mendapatkan arahan selanjutnya.

Pilih Nama Zelle Yang Anda Mahukan

Nama paparan Zelle anda adalah maklumat yang kurang relevan daripada perkara seperti e-mel dan nombor telefon anda. Sebenarnya, Zelle sama sekali tidak memerlukan nama anda.

Itu sudah diberikan bersama maklumat akaun bank anda. Namun, anda tidak boleh menukar nama anda jika mahu. Lebih mudah di aplikasi Zelle dan mungkin memerlukan sedikit jalan di sekitar aplikasi perbankan mudah alih anda. Maka yang tinggal hanyalah untuk anda membuat nama yang anda gemari.

Adakah anda akan menukar nama Zelle anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.